ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑ

Από την εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

Πρόταση προς τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία 
Για να πάρουμε τις εξελίξεις και τη ζωή στα χέρια μας

- Δημιουργία κοινωνικών αμεσοδημοκρατικών και συνεργατικών αντιθεσμών παντού. Ανάδειξη της μορφής και του περιεχομένου της άμεσης δημοκρατίας στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, ως το αντίπαλο δέος απέναντι στον κοινοβουλευτισμό, το κράτος, τα κόμματα, το κεφάλαιο.

- Λειτουργία Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά, πλατεία και πόλη, χώρο δουλειάς, στην παιδεία και την υγεία, ως τα κυρίαρχα και αποφασιστικά σώματα λήψης των αποφάσεων, ως έκφραση της λαϊκής θέλησης. Οριζόντιος συντονισμός τους σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλαδικό επίπεδο.

- Επανάκτηση του κοινωνικού πλούτου από κράτος και κεφάλαιο και απόδοσή του στην κοινωνία. Ούτε ιδιωτικοποίηση, ούτε κρατικοποίηση/εθνικοποίηση: όλα τα δημόσια κοινά αγαθά στα χέρια της κοινωνίας. Όλα για όλους.

- Κατάληψη των ιδιωτικοποιημένων και υπό ιδιωτικοποίηση «δημόσιων» οργανισμών και επιχειρήσεων, υποδομών και νευραλγικών τομέων υπηρεσιών, από τους εργαζόμενους και την κοινωνία και λειτουργία τους έξω από την αγορά για τις κοινωνικές ανάγκες.

- Κατάληψη και αυτοδιαχείριση εργοστασίων που κλείνουν, απολύουν μαζικά ή δεν πληρώνουν, και δημιουργία δικτύου αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων σε σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες.

- Οργάνωση ανεξάρτητων δικτύων διανομής προϊόντων που θα λειτουργούν χωρίς κέρδος, στη βάση της αλληλεγγύης, της κοινωνικής οικολογίας, της συνεργασίας, των ανθρώπινων αναγκών.

- Κατάληψη κρατικών και εκκλησιαστικών κτιρίων για τη στέγαση ανέργων, μεταναστών και όσων έχουν ανάγκη στέγης.

- Δημιουργία αγροτικών συνεργατικών κοινοτήτων για παραγωγή που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων αγρών σε δημόσιους χώρους (π.χ. Ελληνικό) για την επίλυση με τα δικά μας μέσα του επισιτιστικού προβλήματος.

- Συλλογικές κουζίνες και χώροι χαρίσματος και ανταλλαγών, σε σύνδεση με τα δίκτυα των αυτοδιαχειριζόμενων παραγωγικών και αγροτικών κοινοτήτων.

- Δημιουργία δομών απελευθερωτικής λαϊκής αυτοεκπαίδευσης, της ολόπλευρης γνώσης, της χειραφέτησης, της κριτικής σκέψης, της χαράς και της δημιουργίας, πέρα από το κρατικό και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα.

- Δημιουργία αυτόνομων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, λαϊκής υγείας, κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων, χώρων φροντίδας παιδιών και γερόντων.

- Υπεράσπιση και προστασία των δομών κοινωνικοπολιτικής αντι-εξουσίας από την κρατική βία και τρομοκρατία, με αυτοοργανωμένες δομές αυτοάμυνας και μαζικής δράσης σε κάθε γειτονιά και πόλη.

1 σχόλιο :

  1. Ποιά είναι η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα στα 12 σημεία της πρότασης της "ΔΡΑΣΗΣ" και τα προγράμματα της αριστεράς;

    Τα 12 σημεία αφορούν προτάσεις που μπορούν να παλευτούν και να έχουν άμεσα αποτελέσματα μέσα στην καθημερινότητα του κόσμου της εργασίας. πραγματοποιούνται με την συμμετοχή των εργαζομένων.

    Οι στόχοι π.χ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στάση πληρωμών, έξοδος από την ΟΝΕ και ΕΕ, εθνικοποιήσεις) μπορούν να παλευτούν μόνον ως προπαγάνδα από τους εργαζόμενους. Θα πραγματοποιηθούν μόνον μέσα από κρατικές πολιτικές, πράγμα που σημαίνει μέσα από εξουσιοδοτήσεις σε αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και θα διοικούν το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ