ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο "μικρός" ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια του "μεγάλου"...


Για το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το εφαλτήριο για ένα αποφασιστικό βήμα
προς μια μαζική, αντικαπιταλιστική, επαναστατική Αριστερά σύγχρονης κομμουνιστικής αναφοράς
(συμβολή του ΝΑΡ στην 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Πράγματι, η λέξη “εφαλτήριο” είναι αυτή που αποδίδει το ακριβές νόημα για το πως αντιμετωπίζει το ΝΑΡ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το εφαλτήριο είναι ένα όργανο το οποίο έχει μια συγκεκριμένη αξία χρήσης, βοηθάει το χρήση να κάνει μεγαλύτερα άλματα... Πρόκειται για μια εξωτερική σχέση ανάμεσα στον χρήστη και το μέσο. Ο χρήσης έχει πλήρη αυτοτέλεια από το μέσο. Είναι αυτός που σχεδιάζει και εκτελεί τα άλματα. Αν δεν του κάνει το συγκεκριμένο εφαλτήριο, απλώς διαλέγει κάποιο άλλο. Χθες ήταν το ΜΕΡΑ, σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αύριο τί; Η απάντηση βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο του ίδιου κειμένου:
Η προώθηση πολιτικών και ιδεολογικών πρωτοβουλιών κοινής δράσης και διαλόγου- ειδικά με τις δυνάμεις αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αναφοράς από ΚΚΕ, Αριστερό Ρεύμα ΣΥΝ, δυνάμεις του Μετώπου ΑΑ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
(συμβολή του ΝΑΡ στην 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την ίδια ακριβώς αντίληψη του ΝΑΡ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει και ο ΣΥΝ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το εφαλτήριο της Κουμουνδούρου για είσοδό της την Βουλή...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατάφερε η 1η Πανελλαδική της συνδιάσκεψη να γίνει πόλος συσπείρωσης ενός ευρύτερου ανένταχτου δυναμικού, όπως συνέβη με την 1η Πανελλαδική στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του τότε για να κάνει μια πολιτική υπέρβαση, η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει το πολιτικό κατεστημένο στους χώρους της αριστεράς, αλλά την κλώτσησε. Δυστυχώς αυτή η ευκαιρία δεν υπάρχει σήμερα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με αυτή την έννοια δεν μπορεί να αλλάξει το σκηνικό και να ξεκινήσει η οικοδόμηση της ΑΝΤΑΣΡΥΑ ως ενός αυτοτελούς πολιτικού οργανισμού που ανοίγει τον δρόμο για την υπέρβαση των συνιστωσών του. Με αυτά τα δεδομένα, η αρχή ένα μέλος – μία ψήφος, όπως και ορισμένες άλλες προτάσεις για την λήψη των αποφάσεων με δημοκρατικό τρόπο, έχουν περιορισμένη πολιτική αξία για την ταυτότητα του εγχειρήματος, το οποίο ήταν και παραμείνει ένα πολιτικό μέτωπο συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Στα πλαίσια ακριβώς αυτής της ταυτότητας, αντιστοιχεί και η παρακάτω θέση του ΝΑΡ:
“Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ανάγκη να μετασχηματιστεί σε ένα πραγματικό πολιτικό μέτωπο, με τοπικές και κλαδικές συλλογικότητες βάσης, με πλήρη δυνατότητα να αποφασίζουν με ενισχυμένη πλειοψηφία 3/5 για όλα τα ζητήματα”.
(συμβολή του ΝΑΡ στην 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Στην πολιτική εκείνο που ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα είναι η λήψη ορθών αποφάσεων. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η επιδίωξη διευρυμένων πλειοψηφιών ή ομοφωνιών, συντελεί την λήψη ορθότερων πολιτικών αποφάσεων. Αντίθετα αυτή η επιδίωξη - των διευρυμένων πλειοψηφιών - εξασφαλίζει την ενότητα των μηχανισμών και καθιερώνει το «κομπρεμί» ως συστατικό στοιχείο της λειτουργίας τους. Στην πραγματικότητα η πρόταση του ΝΑΡ κατοχυρώνεται το δικαίωμα του veto, αφού καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αν δεν το επιθυμεί το 40% του εκλογικού σώματος. Με τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΝασπισμος με ανάλογες προτάσεις διευρυμένης πλειοψηφίας κατοχύρωνε στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του ηγεμονία.

Η διαχείριση της διαφωνίας και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων είναι αντικείμενο της πολιτικής συγκρότησης. Φυσικά είναι επιθυμητή η συναίνεση και η σύνθεση, αλλά αυτό δεν κατοχυρώνεται καταστατικά. Αν κάθε διαφωνία που εκδηλώνεται δεν καταγράφεται με σαφήνεια, αλλά κουκουλώνεται κάτω από την επιδίωξη επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων ή ομοφωνιών, τότε δεν μπορεί εκ των υστέρων να αρθεί με δημιουργικό και συνθετικό τρόπο. Συνήθως οι σωστές ιδέες όταν εμφανίζονται είναι μειοψηφικές αλλά όταν πλέον γίνουν κτήμα όλων, έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται και να σαπίζουν...

Η αρχή ένα μέλος – μία ψήφος στην ουσία παραβιάζεται με την λήψη των αποφάσεων με διευρυμένη πλειοψηφία. Αυτές οι προτάσεις αρμόζουν περισσότερο στις αρχές λειτουργίας διακρατικών ή στρατιωτικών συνασπισμών παρά στις αρχές λειτουργίας σύγχρονων αριστερών πολιτικών σχηματισμών που επιδιώκουν να έχουν την δική τους αυτοτέλεια από τις τις επιμέρους συνιστώσες τους...

18 σχόλια :

  1. Εμπρός για Εναίο Μέτωπο Παλλαϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα, χα! Είναι φοβερό πως σκέφτονται οι ΝΑΡέοι. Τροτσκιστές στα γεράματα: Θεωρούν ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν είναι ένας ενιαίος πολιτικός μηχανισμός αλλά προσδιορίζεται από ανταγωνιστικές πολιτικές αντιθέσεις, τόσο μεγάλες μάλιστα που τους επιτρέπουν να συμμαχήσουν με ένα κομμάτι (Λαφαζάνης) ενάντια στο άλλο (Τσίπρας).

    Υ.Γ. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη πλάκα, είναι ότι και η ΚΟΕ κάπως έτσι σκέφτεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο ενδιαφέρον έχει το "δυνάμεις του Μετώπου ΑΑ".

    - Μήπως εννοούν την ΔΕΑ; Δεν νομίζω! Η τα 3/5 της καρδιάς της βρίσκονται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

    - Μήπως εννοούν τον Α. Αλαβάνο; Μα αυτόν δεν τον θεωρούν τόσο ντούρο κομμουνιστή γιαυτό στελέχη του ΝΑΡ επανειλημμένα έχουν αποφύγει να κάτσουν δημόσια στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Εξάλλου είναι καθαρή η θέση του για την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερων μετωπικών σχηματισμών και πέραν του χώρου της Αριστεράς.

    - Ποιός μένει επομένως; Αναφέρουμε από το Συντονιστικό του Μετώπου τον Χ.Καραμάνο, και τον Κ. Παπουλή. Άντε να είναι και ένα κομμάτι της ΚΟΕ που δεν αλληθωρίζει προς ΣΠΙΘΕΣ και ΝΕΑ ΕΑΜ και μερικοί άλλοι ανένταχτοι που μετριούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού!

    Υ.Γ. Είναι άραγε τυχαία ότι την ημέρα έναρξης της 1ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνονται τέτοια δημοσιεύματα:

    Γιατί ο Αλέκος Αλαβάνος στηρίζει τον Κάρολο Παπούλια; Τι έχει να πει η ΚΟΕ; Τι διάολο συμβαίνει με αυτό το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής»; Προσχώρησε στην Προεδρική Φρουρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από τον “μικρό” και “μεγάλο” ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει το “μικρό” ΠΑΜΕ και “μεγάλο” ΠΑΜΕ:

    Το “μικρό” ΠΑΜΕ είναι η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων. Αυτό το “μαγαζί” έχει υπόψη του το ΝΑΡ όταν γράφει αυτά τα πράγματα για τον Λαφαζάνη. Και πρόκειται για “μαγαζί” διότι είναι χαρακτηριστικό το πως βγήκε η ανακοίνωση στήριξης του ΠΑΜΕ για τα γεγονότα της 20/10 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    - Μήπως από απόφαση καμίας συνέλευσης;
    - Μήπως ρωτήθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία;

    Όχι βέβαια! Βγήκε με τηλεφωνικές συνεννοήσεις ανάμεσα στελέχη του ΝΑΡ και του “Αριστερού Ρεύματος”.

    Υ.Γ. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι αυτοί που κατηγορούν την συνέλευση της πλατείας συντάγματος για τον τρόπο που πήρε την απόφαση για τα γεγονότα της 20/10 φρόντισαν με τον ίδιο τρόπο που κατηγορούν να πάρει απόφαση η “πρωτοβουλία”!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πέρα από τους σχεδιασμούς και τις μύχιες σκέψεις των διαφόρων επαγγελματικών αριστερών "επιτελείων", που πιθανά να εξυπηρετούν απλά και μόνο την αυτοσυντήρησή τους ως τέτοιων, υπάρχουμε κι εμείς οι ίδιοι ως οργανικά κομάτια του κόσμου της μισθωτής εργασίας, όπως και αν αυτο-προσδιοριζόμαστε (αριστεροί, αντικαπιταλιστές, αντινεοφιλελεύθεροι, αντισυστημικοί, αντιεξουσιαστές)

    για εμάς τους ίδιους λοιπόν, ένα πολύ καλό άρθρο του α.κ. στο aformi "μέρες οργής, μέρες ελπίδας"

    αντιγράφω :

    "...Σε αυτές τις συνθήκες της «μεγάλης αναστάτωσης, θαυμάσιας κατάστασης», η Αριστερά σίγουρα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην κριτική .... η ανάδυση πολιτικών στρατηγικών που θα είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικές και νικηφόρες για το κίνημα θα είναι μια σύνθετη διαδικασία. Δεν θα προέρχεται μόνο από κομματικά ή θεωρητικά επιτελεία και αγωνιστές. Θα είναι το αποτέλεσμα των αγώνων της τάξης μας. Και μέχρι σήμερα η αντίδραση του κόσμου της εργασίας είναι υποδειγματική...

    ...Θα θέλαμε περισσότερα, από τους εαυτούς μας, από τους συναδέλφους μας. Ωστόσο τα περισσότερα έρχονται: μέσα από την ανάπτυξη των αντιστάσεων θα προκύψει η λύση, η προοπτική για τον κόσμο της εργασίας. Και ευτυχώς, έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Όχι μέσα από κομματικές και συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, αλλά από τα κάτω, μέσα από το ξεδίπλωμα των αγώνων θα προκύψουν οι νέες επαναστατικές ηγεσίες και οι ιδέες . Τα εργατικά συμβούλια δεν προέκυψαν ως ιδέα στο μυαλό του Μαρξ ή στα κομματικά επιτελεία των μπολσεβίκων. Προέκυψαν από την κεφαλαιοποίηση των αγώνων της ίδιας της τάξης..."

    giorgos1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια απάντηση από την Λατινή Αμερική για τα μεγαλόπνοα επιτελικά σχέδια της ΑΝΤΑΡΣΙΑ (και όχι μόνο):

    MHNYMA TOY EΔOYAΡΔO ΓAΛEANO *

    Aυτός ο κόσμος έχει την αλητεία μέσα του…
    δεν είναι αυτός ο κόσμος που γεννηθήκαμε αντάξιος των ονείρων μας …
    αλλά υπάρχει ένας άλλος κόσμος στην κοιλιά αυτού του κόσμου…
    που περιμένει.

    Θα είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός και με μια επώδυνη γέννα.

    Αναγνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτού του καινούργιου κόσμου από τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που σαρώνουν τον πλανήτη και από την δικιά σας γωνιά,την Ελλάδα μας.

    Πολλοί με ρωτούν τι θα συμβεί μετά.

    Δεν γνωρίζω, απαντώ και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.

    Η αλήθεια είναι, ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει τώρα.

    Πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία;

    Είναι σαν να αναρωτιέμαι πότε θα ερωτευτώ.

    Δεν με νοιάζει ο θάνατος όταν ζω την μαγική στιγμή του έρωτα…
    και εγώ λέω, αυτή η στιγμή έχει το άπειρο μέσα της,όσο διαρκεί…

    Είμαι Έλληνας, όσο ποτέ, τούτες τις ώρες….

    *Διαβάστηκε στην επετειακή εκδήλωση που έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2011 στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, στην μνήμη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, 44 χρόνια από την δολοφονία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ό,τι και να έλεγε το ΝΑΡ λάθος θα ήταν. Αν κάνετε ποτέ τον κόπο να ξεκαβαλήσετε το καλάμι σύντροφοι ή μάλλον σύντροφρ τηα ΕΟΣ ίσωε και να μπρορέσουμε να κουβεντιάσουμε.

    συντροφικά

    ένας ναρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς Ανώνυμο 11:12

    ναρίτης από ποιό ΝΑΡ, ΝΑΡ-νο1, ΝΑΡ-νο2 ή ΝΑΡ-νο3;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στρατής Γατελούζος31 Οκτωβρίου 2011 στις 3:25 π.μ.

    Ε, πάντως ναρίτη είναι εξόφθαλμα αντιδημοκρατικό αυτό το 60%+1 που επιβάλλατε για να παίρνονται οι αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα τακτικά ζητήματα. Στην ουσία δεν ισχύει έτσι το "ένα μέλος-μία ψήφος". Καλύτερο βέβαια από το ΣΥΡΙΖΑ που οι αποφάσεις παίρνονται αποκλειστικά από το ΣΥΝ, τις συνιστώσες και τις περσόνες. Αλλά σε τέτοιες εποχές που ζούμε είναι καταστροφικό το ΝΑΡ να κοιτάει να πως θα κατοχυρώνει δικαίωμα veto και όχι να συμβάλλει στην απόλυτη δημοκρατικότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ναρίτη, μόνο το 50%+1 είναι πραγματική δημοκρατία. Το 60%+1 σημαίνει ότι το ΝΑΡ θα μπορεί να μπλοκάρει όποια απόφαση δεν γουστάρει, αφού οι Ναρίτες στις περισσότερες τοπικές έχουν το 40% τουλάχιστον.
    Λάθος κάνω;

    Από την άλλη βέβαια, θεωρώ άδικη την ισοπεδωτική κριτική της ΕΟΣ εναντίον του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεδομένου ότι δεν υπάρχει και κανένα καλύτερο και δημοκρατικότερο μέτωπο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή την εποχή το "όχι σε όλα" και το "όλοι ίδιοι είναι" προμοτάρει την παραίτηση και απόσυρση.
    Και αυτό που χρειαζόμαστε είναι η συμμετοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομιζω τελικά ότι η προταση αυτη του Ναρ δεν πέρασε, μετα από σχετική ψηφοφορία. Παρέμεινε η απλή πλειοψηφια και απαιτειται η ενισχυμένη πλειοψηφια μονο για την αναθεώρηση προγραμματικών θέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΕΟΣ είναι απλώς ένας γκρινιάρης. Μην τον ξεσυνερίζεται.
    Και λέει και βλακείες άλλης εποχής. Για παράδειγμα ο ΣΥΝ σήμερα δεν χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη βουλή.
    Και πολύ καλά κάνει η Ανταρσυα αν το κάνει που έχει ενισχυμένη πλειοψηφία. το 50+1 σημαίνει ότι το μισό σχήμα μπορεί να επιβληθεί στο άλλο μισό. Η ενισχυμένη σημαίνει ότι κάθε απόφαση έχει μια ευρεία αποδοχή που την καθιστά εφαρμόσιμη από τον κόσμο που θα κληθεί να την εφαρμόσει. Είναι πιο δημοκρατική μέθοδος από 50+1 και διαφυλάσσει και την ενότητα και από παιχνίδια οριακών κόλπων.
    Εύχομαι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματικά να καταφέρει να σταθεί γερά στα πόδια της.

    Ένας ΣΥΡΙΖέος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το θέμα της πλειοψηφίας για να παρθεί απόφαση, η πρόταση του ΝΑΡ ήταν να ισχύει για ΟΛΑ τα ζητήματα το 60% . Σήμερα αυτό που ισχύει είναι το 50% εκτός από τα σημαντικά όπου ισχύει το 66%. Ωστόσο ποιος καθορίζει τι είναι σημαντικό και τι όχι. Η πρόταση του ΝΑΡ είναι σε δημοκρατικότερη κατέυθυνση. Άλλωστε και αυτή η πρόταση για να περάσει έπρεπε να πάρει το 66%, γιατί κάποιοι θέωρησαν ότι είναι σημαντικό θέμα. Το ΝΑΡ βολεύει το 66% καθώς μόνο του είναι πάνω από το 1/3 και έτσι θα μπορούσε αν ήθελε να μπλοκάρει κάθε αποφαση. Αλλά είπαμε ότι εδώ ό,τι και να λέει το ΝΑΡ είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον ΣΥΡΙΖέο!

    Ο ΣΥΝ μπαίνει στην βουλή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάτσε να κατέβει καμία ΣΠΙΘΑ και κανένα κόμμα "αγανακτισμένων" χωρίς τους γνωστούς κολαούζους της Αριστεράς και τα λέμε!

    Αφού Είναι πιο δημοκρατική μέθοδος από 50+1 , τότε γιατί δεν προτείνετε να αποφασίζουν από τα σωματεία και τους συλλόγους ως την βουλή των Ελλήνων με αυξημένες πλειοψηφίες;

    Υ.Γ. ΟΙ ΣΥΡΙΖέοι ήταν και παραμένουν πάντα καλοί δημοσιοσχεσίτες. Τα ίδια που λένε στον Κουβέλη, λένε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
    Εύχομαι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματικά να καταφέρει να σταθεί γερά στα πόδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελικά αυτό που κέρδισε χτες ήταν η ανταρσυα των λιστών και όχι των μελών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ντροπή να μιλάτε συνεχώς για Νάρ νο.1, λίγη ΚΟΕ, 3/5ΔΕΑ και να κατονομάζετε και στελέχη.
    ΥΓ.Η πλάκα έχει πως την ίδια μέρα που ο άλλος παρουσίαζε τον ΧΚ "αντιεθνικιστή" (με τα δικά σας, ρόζ, κριτήρια), που δεν σέρνεται πίσω από "τις Σπίθες", ο ΧΚ έγραφε το "εθνικιστικό" (με τα δικά σας, ροζ, κριτήρια) για το "διεθνικό που διαπλέκεται με το ταξικό".Λίγο σεβασμό ρε σ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμο των 10:27

    Εσύ είσαι ξεδιάντροπος που προσπαθείς να καλύπτεις τις ίντριγκες και τα κομπρεμί των μικρομάγαζων που μεγαλοπιάνονται!

    Επίσης, τα στελέχη των οργανώσεων είναι δημόσια πρόσωπα και θα πρέπει να δέχονται δημόσια κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρεξήγηση:
    κριτική κάνε, και ειδικά στα στελέχη.
    Κριτική κάνε, για τα κομπρεμί.
    Αλλά σχόλια για τα εσωτερικά τους, δεν μπορείς να κάνεις, γιατί δεν τα ξέρεις όλα για όλους. Όλα για μια οργάνωση ναι, λίγα από όλες τις οργανώσεις μπορεί, όλα τα εσωτερικά όλων των οργανώσεων,να με συγχωρείς αλλά ούτε η Ασφάλεια δεν γνωρίζει (και δεν υπονοώ κάτι για εσένα).

    Αν ξέρεις, λοιπόν, τι θέλουν π.χ. το ΝΑΡ1, ΝΑΡ2,ΝΑΡ3 ή τα 2/5 της ΔΕΑ πες το. Επίσης, αν είσαι τίμιος, θα μας πεις από πού προέκυπτε η φήμη περί "αντιεθνικιστή" ΧΚ, μιας και το "εθνικιστικό" του άρθρο του Σαββάτου διέψευσε εσένα και τους παπαγάλους αντίστοιχων φημών. Επίσης, θα πεις και για τα εσωτερικά του ΣΥΝ και της νεολαίας του, για να μην κατηγορηθείς για μεροληψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε αντιστοιχία και με το επίπεδο της αρχικής ανάρτησης,προτείνω ξυδάκι παιδιά, ξυδάκι για να γελάσει το χειλάκι.

    Επειδή εσείς το φυσάτε και δεν κρυώνει για το ΣΥΡΙΖΑ, μην συμπεριφέρεστε σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά.

    Αφήστε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνει τα λάθη της, αφήστε και τα κροκοδείλια δακρυάκια, εμείς σαν τα μούτρα σας δεν είματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ