ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέο κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ..

Αναδημοσίευση από "το Ποντίκι"

thumb
Ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στα σκαριά  και η δημιουργία του θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει το ΠΟΝΤΙΚΙ την Πέμπτη πρόκειται να γίνει η συνάντηση των 8 που θα πρωτοστατήσουν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ  και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς, ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς , ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος , ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος αλλα και ο συνταγματολόγος  και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνταξη μίας διακήρυξης μέσα στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που στόχο θα έχει την απήχηση των προβλημάτων της κοινωνίας στη μετά μνημονιακή περίοδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη αυτά βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με το ιστορικό στέλεχος της αριστερές Μανώλη Γλέζο, αλλά και με τον Γιάννη Δημαρά ο οποίος όμως συνομιλεί και με τον Φώτη Κουβέλη.

Όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από την δημιουργία αυτού του φορέα θα εκφραστεί το κομμάτι εκείνο των πολιτών που συμφωνούν με τις διαπιστώσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης  Θεοδωράκης (αφού ο Γ. Κασσιμάτης είναι στενός συνεργάτης του και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ) αλλά και ένα κομμάτι των αγανακτισμένων του Συντάγματος. Κάλλας

*Πάντως η βουλευτής Σ. Σακοράφα με τηλεφώνημά της στο «Π» τόνισε ότι δεν μετέχει σε μία τέτοια πολιτική κίνηση.

12 σχόλια :

  1. Μια μέρα ΠΡΙΝ από την δημοσίευση στο ΠΟΝΤΙΚΙ, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

    12-7-2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


    Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο κάποιες «ειδήσεις» οι οποίες αναπαράγονται με μεγάλη ταχύτητα και κάνουν το γύρο των ειδησεογραφικών blogs και όχι μόνο. Ειδήσεις υπόπτου προελεύσεως, που παραβιάζουν τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας, αυτήν της διασταύρωσης αλλά και άλλες που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
    Επειδή αυτές οι «πληροφορίες» πύκνωσαν και επειδή κάποια μέλη των Σπιθών αναρωτιούνται το πώς και γιατί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πιστός στο όραμα της Διακήρυξης της 1ης του Δεκέμβρη 2010, ουδεμία σχέση έχει με αυτά τα δημοσιεύματα που παρα-πληροφορούν τον ανύποπτο αναγνώστη. Ο Μίκης Θεοδωράκης ίδρυσε την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ακριβώς για να χτυπήσει το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο να συνεργαστεί μαζί του, ούτε βέβαια να αναπαράγει κάτι παρόμοιο σε καμία μορφή. Τα μέλη των Σπιθών, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά γι’ αυτό συντάχτηκαν μαζί του, επειδή όμως οι μέρες είναι πονηρές αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο.


    Ιωάννα Κολοβού
    Γραφείο Τύπου
    Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακό συναπάντημα14 Ιουλίου 2011 στις 12:52 π.μ.

    1. Η διαρροή μιας τέτοιας είδησης έχει σκοπό να την κάψει. Είναι προφανές ότι κερδισμένοι βγαίνουν αυτοί που δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί μια παρόμοια πρωτοβουλία. Ποιοί να είναι αυτοί άραγε;

    2. Δεν έχει σαραντίσει διαγραφή του Γ. Καραμπελιά, ο οποίος, ήταν της γραμμής της εκλογικής καθόδου της ΣΠΙΘΑΣ. Γρήγορες οι εξελίξεις λοιπόν αν επαληθευτεί το δημοσίευμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ...

    3. Χα χα! Η Συνδιάσκεψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει ημερίσια διάταξη και όλη θα συζητάνε για αυτή την πρωτοβουλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγραφε ο Γ. Καραμπελιάς
    στο κείμενο:Η Σπίθα τρεμοσβήνει, η πυρκαγιά φουντώνει

    ...Έτσι, μέσα σε δύο μήνες, περάσαμε από το «λευκό και το άκυρο» στην υιοθέτηση ενός «ευρέως αντιμνημονιακού μετώπου». Με ποιους; Με τον Μαριά, μέχρι χθες υποψήφιο του Γιώργου Παπανδρέου, με τον Κοτζιά, εξ απορρήτων του ΓΑΠ, μέχρι πριν τις τελευταίες εκλογές, και πιθανότατα με τους συνομιλητές τους, τον Τσίπρα –στο βάθος Βούτσης– και άλλους. Γι’ αυτό λοιπόν και εξαφανίστηκαν οι αναφορές στην Τουρκία, γι’ αυτό δεν γίνεται καθόλου λόγος για τη λαθρομετανάστευση, γι’ αυτό προπαγανδίζεται επιμόνως η «ουδετερότητα» της Ελλάδας, δηλαδή ο αφοπλισμός της μπροστά στην Τουρκία. Γι’ αυτό και έπρεπε να εκδιωχθούν ο Καραμπελιάς, το Άρδην καθώς και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την πατριωτική αντίληψη! Γι’ αυτό και έπρεπε να εξοντωθούν οι Σπίθες, που στο σύνολό τους διαπνέονται από πατριωτικά αισθήματα. Γι’ αυτό έπρεπε ο Κρόνος να φάει τα παιδιά του!

    Το αν θα ευοδωθεί αυτό το εγχείρημα του «Μετώπου», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα το μάθουμε σύντομα. Πάντως το ότι επιχειρείται είναι βέβαιο διά γυμνού οφθαλμού. Εκτός εάν προκύψει και κανένα «οικουμενικό» εγχείρημα !
    Εμείς λοιπόν πάμε για άλλα «μέτωπα». Διότι η πυρκαγιά έχει ήδη ανάψει στις πλατείες. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Μίκης στηρίζεται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευκαιρία να τα βρει ο Ρ. Ρινάλντι με τον Α. Τσίπρα. Έτσι θα οικοδομηθεί το ΝΕΟ ΕΑΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δ. Καζάκης μετά απ' όλα αυτά θα καταλήξει να κάνει μεταγραφή σε καμία ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά δεν θα τον θέλουν ούτε εκεί.

    Kαι τον Κατρούγκαλο τον βλέπω να πηγαίνει προς Μίκη μεριά. Τζάμπα πήγε και η αρθρογραφία του στο ΠΡΙΝ.

    Αν προχωρήσουν τα πράγματα όπως τα γράφει το "ποντίκι", τότε ο Π. Λαφαζάνης θα πιστεύει ο πέρασε η γραμμή του(!!!...). Επίσης, το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ θα βαρέσει διάλυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την διαρροή στο ποντίκι την έκανε η Κουμουνδούρου.

    Για βάλτε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί πιο επαγγελματικό στέλεχος κάνει διαχείριση εκλογικών κινδύνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πω πω... χαμος..
    ωστε ετσι οι καραμπελιαδες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόμι Σμιθ-Τζων Κάρλος14 Ιουλίου 2011 στις 2:14 π.μ.

    Προτείνω να χαλαρώσουμε. Όχι, ούτε καμιά πληροφόρηση έχω, ούτε μάντης είμαι.
    Όμως: ο Μίκυ και λοιποί φασίζοντες καραγκιοζαίοι της Σπίθας μπορεί να είναι πολιτικά αυτό που είναι, ωστόσο βρίσκονται ΜΕΣΑ στην ίδια την ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΤΗΝΟΥΣ. Προφανώς όχι μόνοι τους και εξ ίσου προφανώς σε κόντρα με άλλες λύσεις-ενδεχόμενα που καβατζώνει το βαθύ κράτος γιά να μπορεί να κάνει το παιχνίδι του.
    Τούτον εστί μεθερμηνευόμενο ότι οι κινήσεις της ΣΠΙΘΑΣ και του Ηγέτη της είναι, ιδιαίτερα μετά τις 29/6 κινήσεις ενός πλοκαμιού του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
    Κατά την ταπεινή μου είναι ακόμα κάπως νωρίς να βγει κομματικά-εκλογικά μπροστά η ΣΠΙΘΑ.
    Και τούτο διότι μιά χαρά παίζει το φλου παιχνίδι της φλου εθνικής ενότητας με σκληρά εθνι(κιστι)κά χαρακτηριστικά. Έχει ακόμα μπόλικο αχταρμά "αγανάκτησης" γιά να χαλιναγωγήσει, διαστρέψει, κατευθύνει. Έχει ακόμα ψωμί ο υπεράνω Μίκυ ακριβώς επειδή παριστάνει τον υπεράνω και σουξουμούξου.
    Ακόμα λέμε και ακόμα θα πει ότι δεν είναι υποχρεωτικό ότι έτσι πάει επ' άπειρον.

    Με το που σκάσει σαν κομματικο-εκλογικό εγχείρημα η ΣΠΙΘΑ υποχρεωτικά θα πολώσει. Διότι πρέπει να τραβήξει κάποιες, κουτσές στραβές, στρεβλές ή άραχλες διαχωριστικές.
    Και γιά κάτι τέτοιο είναι κατά την εκτίμησή μου νωρίς. Έχει ακόμα πολύ πράμα να ταΐσει το χτήνος πριν ρίξει γάντζους και παραγάδια γιά να δέσει και κοινοβουλευτικά τη νέα συναίνεση.
    Οπότε γιατί να μη συνεχίσει να γελάει με διάφορους αριστεροειδείς που ελπίζουν ότι ο Μίκυ, ο παλιοτοΜαριάς και όλη η σάρα μάρα θα τους κάτσουν. Σιγά...
    Ίσα ίσα που επιτείνεται η σύγχυση και η μαλάκυνση της αριστεράς που τζογάρει με τη ΣΠΙΘΑ.
    Ο μπούλος στον Καραμπελιά αποτελεί ένδειξη αυτού ακριβώς του γεγονότος. Ότι δηλαδή οι κύκλοι στα μεγάλα κουμάντα δεν επιθυμούν έναν άκαιρο προσανατολισμό της ΣΠΙΘΑΣ σε εκλογική ιστορία. Στο ίδιο συντείνει κατά τη γνώμη μου και η διαρροή της είδησης στο/από το Ποντίκι στη λογική που πολύ σωστά εξέθεσε ο κακό συναπάντημα. Αγάντα σου λέει, τώρα παίζουμε ακόμα στο γήπεδο της διαμόρφωσης κλίματος (δηλαδή της καλλιέργειας κι άλλου εθνικισμού, κι άλλου λουμπενισμού του στυλ κλέφτες, φέρτε πίσω τα λεφτά κλπ).
    Γιατί να βιαστεί να κάψει το Μίκυ; Άστον να μπερδεύονται και να διαβρώνονται κι άλλο αριστεροδεξιοπασόκια με την πατριωτική έξαρση. Κι όταν ζυγώσουν εκλογούλες βλέπουμε. Είτε φυτεύουμε διάφορους από δω κι από κει ώστε να τραβάνε όλοι προς την κατεύθυνση της νέας εθνικής ενότητας (υπό το Σαμαρά και το μπατσόκ πάντα εννοείται).
    Ή, αν ζορίσουν πολύ τα γάλατα, κατεβαίνει η ΣΠΙΘΑ γιά να πάρει κωλοφεράτζα. Πολύ φιλοσοφία θέλει;
    Και: αντιστοίχως, εκλογές το Σεπτέμβρη μάλλον δεν έχει. Αν τσακίσει η διαπραγμάτευση στο Γιουρογκρούπ, βλέπουμε γιά Οχτώβρη ή Νοέμβρη. Έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον συντροφάκια.
    Τώρα ο Τσίπρας πάει στο Μπένυ και λέει, ναι σωστά, όλα στην Ευρώπη παίζονται. Και το κόμμα σπρώχνει μεν ευρωμάρκες αλλά βασικά κωλοτρίβεται με όλα τα κατακάθια, από Μητρόπουλο μέχρι Μίκυ μέχρι μέχρι. Έχει άλλωστε και τους προς τούτο κατάλληλους ανθρώπους. Εδώ ο προλεταριακός διεθνιστής Μηλιός υποστήριζε Μητρόπουλο και τώρα ο διεθνισμός του έφτασε μέχρι το Τενεσσή και την Αλαμπάμα με τα όνειρα. Τομάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού δεν τα κατάφεραν στις πλατείες, τώρα προσπαθούν με άλλο τρόπο να σταματήσουν την Αριστερά.
    Αξιος ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην σημερινή ΑΥΓΗ, έχει καβαλήσει αρκετά το καλάμι Κ Ζαγάρας στο κείμενο Διήμερο επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ . Γράφει: η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω αυτής η στοχοποίηση των κινημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ18 Ιουλίου 2011 στις 7:16 μ.μ.

    ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ -ΕΛΛΑΔΑ -ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΦΕ
    ΝΕΤΑΙ ΠΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ-ΚΕ
    ΦΑΛΑΙΟ- ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
    ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΗΝ -ΣΥΝΧΗΣΕΙ- ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΙ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ-
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟ
    ΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ .ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ -ΕΞΟΥΣΙΑΣ- ΟΤΑΝ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣ
    ΤΑΣΗ ΚΑΝΕΙ [ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ] ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ