ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...

Από την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις προσφέρουν το σωσίβιο της κοινοβουλευτικής επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που προβλέπεται να γίνει στις 16 και 17 Ιουλίου δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον. Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και την σχέση του με το μαζικό κίνημα έχουν κριθεί προ πολλού. Το μόνο που απομένει είναι μοίρασμα των θέσεων για τα βουλευτιλίκια. Και αυτό το θέμα αφορά κυρίως τους εναπομείναντες συμμάχους της Κουμουνδούρου, οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο για να βγάλουν εκπρόσωπους στην βουλή. Οι ανησυχίες τους μήπως και τους πάρουν τις θέσεις νέα πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μικρές, αφού η πολιτική που εγκαινιάστηκε με την υποψηφιότητα του Α. Μητρόπουλου ως περιφερειάρχη της Αττικής δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα...

Ίσως θα απογοητευτούν εκείνοι που βρίσκονται εκτός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ανακαλύψει εκεί προνομιακούς συμμάχους για να οικοδομήσουν μαζί το νέο φορέα της Αριστεράς. Σημασία έχει που βάζει στις πολιτικές αναμετρήσεις ο καθένας τον πήχη. Και ο πήχης για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές που έχει τοποθετηθεί.. Όμως σε ανάλογα σημεία έχει τοποθετηθεί και για άλλους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς. Ένα μεγάλο κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ήταν ικανοποιημένο αν στις επόμενες εκλογές συγκέντρωνε ένα ποσοστό 2%. Είναι σαφές ότι σε αυτή την πολιτική συγκυρία στους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς κυριαρχούν οι όροι αναπαραγωγής και αυτοσυντήρησης τους και όχι οι όροι μετασχηματισμού τους. Η Αριστερά ούτε τον “Δεκέμβρη” μπόρεσε να κατανοήσει, ούτε όμως και το κίνημα της 25ης Μάη. Η αμηχανία της είναι φανερή απέναντι σε αυτό το συμβάν που ανέτρεψε τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Η επιμονή της στην άσκηση πολιτικής με “προγραμματικές θέσεις” που τις κουβαλάει ως κληρονομιά από τον προηγούμενο αιώνα και η αδυναμία της να ανιχνεύσει τις πολιτικές και κοινωνικές συντεταγμένες της σημερινής κρίσης, της αποστερούν κάθε δυνατότητα να συμβάλει στην οικοδόμηση αντιστάσεων που κινούνται στην αναζήτηση του “άλλου κόσμου” που είναι “εφικτός”. Γιαυτό παραπαίει ανάμεσα σε πρακτικές συνδιαχείρισης της κρίσης και κυβερνητισμού και σε ακριβώς αντίθετες πρακτικές που εκφράζονται κυρίως από μαζικά κινήματα με τα οποία δεν έχει στην πραγματικότητα καμία ουσιαστική και οργανική σχέση.

Για όσους αυτές τις μέρες θα ασχοληθούν με την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να θυμηθούν και λίγο το παρελθόν για να δουν πότε χάθηκαν τα πολιτικά στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς αυτοί που έχουν την ευθύνη για αυτές τις ήττες, είναι σήμερα στο τιμόνι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά κείμενα για τις προηγούμενες συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δημοσιεύει και μπορούν να βρουν εκεί αρκετό υλικό.(ένα απ' αυτά: Μπροστά στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ)

Όμως, για να αντιληφθείτε πόση υποκρισία υπάρχει απέναντι στο κίνημα της 25ης Μάη, δείτε αυτά τα video από την 3η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνετε αν μπορείτε να εμπιστεύεστε όλους αυτούς που σήμερα στηρίζουν το κίνημα των πλατειών και μιλάνε για “άμεση δημοκρατία”, τι έπρατταν στο δικό τους το μαγαζί...

Αυτές οι απόψεις ήταν μειοψηφικές στον ΣΥΡΙΖΑ:


Θαυμάστε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:




19 σχόλια :

  1. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Ένα κείμενο από την "ΕΟΧΗ" του 2004. Έχει ενδιαφέρον το τι θέσεις είχαν τότε και τι λένε σήμερα τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κείμενο:
    Αποτυπώνεται και οργανωτικά η αριστερή στροφή του Συνασπισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει χαθεί τελείως η ελπίδα για την αριστερά σύντροφε. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα που κόντρα στους μύωπες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Ανταρσύας βλέπεις μακρυά. Κάποια στιγμή θα σε ανακαλύψει η αριστερά και εσένα και το βουνό δίκιο σου και τότε θα μπει στον ίσιο δρόμο. Κρίμα... τόσες οργανώσεις τόσες χιλιάδες άνθρωποι και κανένας να μην έχει το μεγαλείο της σκέψης σου...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΥΡΟ στα αστικά κόμματα11 Ιουλίου 2011 στις 8:21 μ.μ.

    Κομπλεξάρα Ανώνυμος 6:31, δυστυχώς γιά τις ψευεπίγραφες βεβαιότητες σου, αντίστοιχα πράγματα με την ΕΟΣ πιστεύουν και οι χιλιάδες που αποστασιοποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλοί που ήλπισαν ή ελπίζουν ακόμα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Υπάρχει μισός άνθρωπος που να θεωρεί ότι η καραγκιόζ-μπερντέ Συνδιάσκεψη που στήνει το τσιπρομάγαζο εκφράζει κάτι παραπάνω από τους συμμετέχοντες μαγαζάτορες;
    Πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση με δημοκρατικές διαδικασίες; Έστω στοιχειωδώς.
    Σου εύχομαι καλά ψώνια. έχεις και το Μηλιό να σου εξηγεί τα όνειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο 6:31

    Σε ευχαριστούμε για τα "καλά" σου λόγια. Τι να κάνουμε όμως φίλε μου, μην στενοχωριέσαι! Αυτή είναι η τύχη της "πρωτοπορίας". Στην αρχή είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά στο τέλος οι σωστές απόψεις επικρατούν.

    Όμως, αν θέλεις να βοηθήσεις και συ την κατάσταση, δεν αρκούν μόνο τα "λόγια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κακό συναπάντημα12 Ιουλίου 2011 στις 10:17 π.μ.

    Κανένας δεν την ήθελε αυτή την ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ και όλοι ψιλογκρινιάζουν γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα είναι μια παταγώδης αποτυχία. Μόνο η ΑΝΑΣΑ ενδιαφέρεται. Τελικά απ' ότι φαίνεται η συνδιάσκεψη γίνεται γιατί ο ο Γιάννης Μπανιάς φοβάται μήπως που πάρει την σειρά για το βουλευτιλίκι ο Νότης Μαριάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, έχει ξαναπάρει σειρά να βγει ο Γιάννης; Βαράτε βιολιτζήδες. Και σε ιδέες και σε ανθρώπους αυτή η αριστερά είναι πράγματι ανανεωτική.
    Αλλά να την πάθει απ' το Νότη που είναι το μεγαλύτερο μούτρο του Κουρή και δεν ξέρω ποιού άλλου η ακοα; Που στηρίζει τσιπροσύνη φουλ;
    Να μπει ρήτρα ότι υποψηφίους κατεβάζει μόνο συνταξιούχους νάμαστε σίγουροι. Όσο γιά τον Τσίπρα αυτός γεννήθηκε συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναδημοσιεύω ένα κειμενάκι από το ιντυμήντια που νομίζω ότι βάζει τα πράματα σε μία τάξη.

    Μέρος Ι.

    1. Την ΑΝΑΣΑ είχαμε να την ακούσουμε καν κάτι μήνες. Αν κάνω λάθος παρακαλώ κάποιον σύντροφο να βάλει κάποια ανακοίνωση ή να αναφέρει έστω μία πρωτοβουλία που πήρε. Ενεργοποιείται προφανώς γιά να πλαγιοκοπήσει τον εκτός ΣΥΝ χώρο. Προσφέρει το αριστερό, κινηματικό άλλοθι στο ΣΥΝ που επιπλέον καλείται στη λεγόμενη "συνδιάσκεψη" να νομιμοποιήσει τις "διαδικασίες" σαν δημοκρατικές (βαριέμαι πιά να βάζω εισαγωγικά).
    Πιό συγκεκριμένα τώρα η ΑΚΟΑ δεν διαφέρει ουσιαστικά σε τίποτε απολύτως από το Κοκκινοπράσινο του ΣΥΝ και θα είναι σε όλα με τα μπούνια μέσα καθώς βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κουμάντο στο κόμμα αυτό. Το Κόκκινο έχει κατοχυρώσει πιά την τακτική ουράς. Έφτασε να υποστηρίξει κριτικά Μητρόπουλο, οπότε τι να λέμε...
    Η Ρόζα που έχει ούτως ή άλλως τη βασική εργολαβία στα κινηματικά μπορεί να γαβγίζει αλλά μάλλον θα συνεχίσει στην ΑΝΑΣΑ. Πάντα όμως το παίζει ρευστή πολιτική οπότε δεν αποκλείεται και να ακολουθήσει κάπως πιό ανεξάρτητη πορεία μέσα-έξω από τον άξονα Κοκκινοπράσινο-ΑΚΟΑ.
    2. Η ΚΟΕ σηκώθηκε πάλι μέσω των πλατειών, τα Δεν πληρώνω κλπ, οπότε όπως σωστά είπε κάποιος πιό πάνω θα επαναδιαπραγματευτεί όσο μπορεί. Ασαφές εν τούτοις το τι ακριβώς τίθεται προς διαπραγμάτευση καθώς φαίνεται πάρα πολύ δύσκολη η επαναπροσέγγιση σε επέιπδο θέσεων τουλάχιστον.
    3. Ο Αλαβάνος σαν μόνιμος μπαλαντέρ θα παίξει σε τυχόν εκλογική ιστορία καθώς θα είναι δύσκολο γιά το ΣΥΝ να πει όχι στον Άλεκ σε ένα κλίμα πανστρατιάς, όπου όλες οι δυνάμεις κλπ κλπ. Οπότε από αυτήν την άποψη η ΚΟΕ αλλά και άλλοι του Μετώπου (όπως και ο εαυτός του) θα τον τζογάρουν στην προεκλογική πρέφα.
    4. ΑΠΟ, ΑΚΕΠ, Π.Κ. μετριούνται στα δάχτυλα τεσσάρων χεριών κυριολεκτικά οπότε μετράνε απλά σαν αρχικά που τα θέλουμε γιά δείχνουμε πολλοί. Προσμετρώνται σε κάθε περίπτωση στη μερίδα Αλαβάνου.
    5. Η ΚΕΔΑ, ειδικά ο Θεωνάς, έχει αποστασιοποιηθει από Αλέκο και πολύ πιθανόν να παίξουν σαν παράγοντες ενότητας και καλά σε ένα συριζοειδές σχήμα.
    6. Η ΔΕΑ θα νταλαβεριστεί σκληρά γιά ανταλλάγματα αλλά νομίζω αποκλείεται να μην χορέψει στο νταούλι που θα βαρέσει ο άξονας ΣΥΝ-ΑΝΑΣΑ. Μην ξεχνάμε ότι αγόρασε ωραίο κτίριο γιά γραφεία. Μαζί με το ΚΟΚΚΙΝΟ (που είναι διάσπασή της) είναι η πιό τυχοδιωκτική οργάνωση με μηδέν Θέσεις. Απλά επενδύουν στη δημοσιότητα και την ανάδειξη μέσω των ευρύτερων σχημάτων και δεν πρόκειται με τίποτα να επιστρέψει σε ο,τιδήποτε κλασσικό αριστερίστικο.
    7. Οι Ενεργοί Πολίτες θα ακολουθήσουν σίγουρα αν στηθεί σαφώς πλειοψηφική κατάσταση γιά συριζοειδές σχήμα. Αλλοιώς ας μην τους έχουμε δεδομένους πουθενά.
    8. Λαφαζάνης και οι δικοί του καθώς και διάφορες φράξιες που κωλοτρίβονται με αυτή τη φάση (τύπου Μαρξιστική Φωνή, ΑρΑν του ΣΥΝ κλπ) θα συνεχίσουν κλασσικότατα να παίζουν το παιχνίδι των συσχετισμών στο ΣΥΝ και αποκλείεται
    εντελώς να κάνουν το οποιοδήποτε πρακτικό βήμα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
    Θα διαφοροποιούνται μιά ζωή, θα κατεβάζουν πλατφόρμες, θα σκούζουν, θα πηγαίνουν σε πάνελ και στο τέλος μαντρόσκυλα στη στρούγκα.
    9. Το ΔΗΚΚΙ θα πορευτεί στάνταρ με ΣΥΝ αν δε υπάρξει καμία εξέλιξη σε στυλ αυτόνομου σοσιαλιστικού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέρος ΙΙ.

    10. Αυτό το τελευταίο μας φέρνει στις άγριες παραμέτρους που παίζουν σήμερα. Δηλ. από τη μία ΣΠΙΘΑ και από την άλλη πασόκια που πάνε να παίξουν εκτός ΠΑΣΟΚ. εδώ τα πράγματα είναι κάπως αδιαφανή. Η ΣΠΙΘΑ, δηλ. ο Μίκυ Μάους και το συμπαρομαρτούν φασισταριό δεν έχουν ακόμα δείξει εκλογικό φύλο. Ξύσανε μάλιστα διάφορους που σπρώχνανε χοντρά άμεσο εκλογικό προσανατολισμό (Καραμπελιάς κλπ). Μου φαίνεται αδύνατο να υπάρξει ο,τιδήποτε επίσημο του στυλ συνεργασία με συριζοειδές σχήμα. Δύσκολο να υπάρξει και ανεπίσημα γιατί βέβαια αν αποφασιστεί να δείξει χαρτί προεκλογικά ο Θοδωράκης δεν πρόκειται να είναι αριστερά τη στιγμή που παίζονται χοντρές ιστορίες συγκυβερνήσεων ή έστω οριακά διεκδίκησης αυτοδυναμίας Σαμαρά.
    Με τα πασόκια τα πράγματα είναι πιό μπλεγμένα. Η μπατσόκα αποδείχτηκε πολύ πιό συμπαγής απ' ότι περίμεναν όλοι οι λιγούρηδες του συριζοειδούς χώρου. Ο Μητρόπουλος αποδείχτηκε τελείως παλτό αν και δεν αποκλείεται να ξαναεπιστρατευτεί. Ο Μαριάς φαίνεται νάχει πουλήσει το τσιπρέικο γιά να κεφαλαιοποιήσει το σπιθισμό αλλά είναι τόσο απίθανος ανεμοδούρας παρτάκιας που μπορεί να ξαναπάει αν είναι να στηθεί μαγαζί. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουν τέτοιου είδους τσόλια με αλαβανομετωπικούς. Όχι ότι οι τελευταίοι είναι τίποτα συνεπείς αλλά δε χωράει το μαγαζί τόσο αλληλοαναιρούμενη πραμάτεια ούτε από πλευράς Θέσεων ούτε κυρίως από πλευράς θέσεων..

    Πλάκα έχει το συριζαριό γιά μας τους παλιουουους συνδικαλιστές που ξέραμε τουλάχιστον καλή πρέφα. Θέλετε σενάριο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα;
    Από μπάντα ΜΠΑΤΣΟΚ θα πάρουν όλοι αυτοί που ονειρεύονται είσπραξη τα @@ τους. Οπότε θα πάνε θέλοντας και μη σε κάποιου είδους συριζικό σχήμα. Με σκοπό οι μεν κοετζοαλέκοι να εξασφαλίσουν καλά κόζια ώστε άμα λάχει να το μπουμπουνίσουν σε περίπτωση που δουν ότι τους σηκώνει η συγκυρία, τα δε τσιπρόμουτρα αντίστοιχα να δέσουν ακριβώς ότι δεν θα μπορέσουν οι άλλοι να ρίξουν την τορπίλα όπως έγινε το 2009-10.
    Μιά χαρά περνάνε, επαγγελματίες είναι και κάνουν τη δουλειά τους.
    Τι δουλειά έχει μ' αυτούς όποιος ενδιαφέρεται γιά ταξική πολιτική από εργατική σκοπιά δεν καταλαβαίνω.
    Α, και γιά ξέρουμε τι λέμε, μήπως έχει κανείς διάθεση να πούμε στα σοβαρά πόσο κόσμο έχει η κάθε μία μπολσεβίκικη οργάνωση απ' όλες αυτές;
    Πολύ ευχαρίστως γιά να ξεκαθαρίσουμε γιά τι δυναμικό μιλάμε.

    ΥΓ Τη Ν. ΣΥΝ ομολογώ ότι δεν μπορώ να τη σταθμίσω καθότι σαν γέρος δεν έχω προλάβει τα δεκαπενταμελή ώστε να μπορώ να εκτιμήσω τη δυναμική τέτοιων καταστάσεων. Θα τα ξέρει ο Μηλιός που τελευταία βλέπει όνειρα στον ξύπνο του και από τον Αλτουσσέρ το γύρισε σε Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ατέλειωτο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, με τα παραπάνω σχόλια είναι τρελός όποιος πιστεύει ότι αυτή η αριστερά και αυτοί οι αριστεροί μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες. Από τότε σύντροφοί μου που αρχίσαμε να εκφραζόμαστε έτσι για το σύντροφό μας στείλαμε και την αριστερά στο ράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κακό συναπάντημα12 Ιουλίου 2011 στις 2:48 μ.μ.

    Ο "καλώς τα παιδιά" καλώς τα λέει σε γενικές γραμμές. Μόνο μια συμπλήρωση για τις σχέσεις της Κουμουνδούρου/Αριστερού Βήματος/ΣΠΙΘΑΣ

    Με ομόφωνη γραμμή η Κουμουνδούρου (τσιπρέικο και Λαφαζάνης) προσπαθεί να πάρει εκλογικά τον κόσμο της ΣΠΙΘΑΣ. Για να γίνει αυτό προωθούν στο περιβάλλον του Άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ την γραμμή ότι η ΣΠΙΘΑ δεν θα πρέπει να κατέβη στις εκλογές αλλά να μείνει καθαρό και ανόθευτο κίνημα. Σκοπεύουν βέβαια στις επόμενες εκλογές να κατεβάσουν κάποιους δικούς τους που είναι εντός ή δίπλα στον Άρχοντα της ΣΠΙΘΑ. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Νότης Μαριάς, ο οποίος στήριξε και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στην Στερεά Ελλάδα...

    Όμως τον Γιώργο Κασιμάτη και τον Γιώργο Κατρούγκαλο ποιούς θα τους πάρει; Γιατί και κάποιοι από ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά έχουν την ίδια πολιτική απέναντι στην ΣΠΙΘΑ...

    Βέβαια υπάρχει και η εκκρεμότητα του Στάθη που την τελευταία στιγμή στις προηγούμενες εκλογές τον "ξύρισε" ο Τρίπρας από επικεφαλής του επικρατείας. Τώρα που τα έχει βρει με τον Λαφαζάνη και το κοκκινοπράσινο τα έχει γυρίζει στα "εθνικά", κανένας δεν θα έχει αντίρρηση για αυτή την υποψηφιότητα. Έχει λοιπόν πολλούς αντιπάλους ο Γ. Μπανιάς και καλά κάνει και φροντίζει για την βουλευτική του καρέκλα από τώρα...

    Όμως, ο Γ. Μπανιάς είναι γίγαντας της πολιτικής. Άμα στριμωχτεί πάλι, θα ψάχνει καμία Κούνεβα να προτείνει σε εκλόγιμη θέση, για να το παίξει και κινηματικός και να βγει αποπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά μην ξεχνάτε ότι ο Τσίπρας δεν είναι αχάριστος!

    Ο Μπανιάς πήγε με το μέρος του ΣΥΝ (πρωτοστάτησε και για την δημιουργία της ΑΝΑΣΑ) και δεν πήγε με τον Αλαβάνο για την επιδότηση και το μελλοντικό βουλευτιλίκι. Η στάση του ήταν κρίσιμη για την διαμόρφωση της σημερινής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος ποντάρει σε σταθερά χαρτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά και ωραία τα video που έβαλε η ΕΟΣ και δείχνουν την παρέμβαση της ΠΑΣΑ στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα τι κάνει η ΠΑΣΑ; Περιφέρεται γύρω από το ΜΑΑ και είναι εγκλωβισμένη εντός των καταστάσεων στις οποίες έκανε κριτική...

    Φαίνεται πως και εδώ ισχύει η ρήση: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε ατιμουτσικα, παρπονιαρικα παιδακια του ΕΟΣ τα καταφερατε παλι να κανετε θορυβο στον αστικο τυπο. Παραπολιτικο στην ελευθεροτυπια γινατε σημερα. Αυτο δεν επιδιωκατε? Την κανατε την επανασταση σας και για σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι αδικία να βγάζει βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ η ΑΚΟΑ και να μην βγάζει η ΚΟΕ! Ο Μπανιάς νιώθει ευχαριστημένος που η ΚΟΕ δεν έχει μπει σκληρά στο παιχνίδι, όπως στις ευρωεκλογές. Τότε Η ΑΚΟΑ είχε πάθει κολούμπρα μπροστά στην εκδοχή να βγει η Σωτηρίου ευρωβουλευτίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του κακό συναπάντημα.
    Πράγματι είναι η βασική παράμετρος που μπορεί να κάνει κάποια ψιλοδιαφορά, διότι εκτός της ΚΟΕ τα άλλα που λέμε είναι εντελώς τελείως λιμά. Όποιος στην αριστερά έχει μασήσει με ΣΥΡΙΖΑ μάσησε, οι άλλοι θα του απευθύνουν απλώς άσεμνες χειρονομίες.
    Με τον παλιοτομαριά ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει ο Κουρής και το (πολύ)βαθύ κράτος.
    Σίγουρα πλασάρεται ότι κρατάει φανάρι του μίκυ γιά να το εξαργυρώσει όταν έρθει η ώρα.
    Πράγματι δε φαίνεται να σπρώχνεται η εκδοχή η ΣΠΙΘΑ να μείνει εκτός εκλογών. Σε αυτήν την περίπτωση απλά θα φυτέψουν δικούς τους όπου μπορούν, οπότε του ΣΥΝ τρέχουν από τώρα τα σάλια. Θα είναι πολύ διασκεδαστική η συνύπαρξη εθνικοσοσιαλιστών σταθομητρόπουλων και τσιπραίων με λαφαζάνια, ευρωμπανιάδες και παλιούς αριστεριστές. Δεν ξέρω πως μπορεί να χωρέσει η ΚΟΕ σε τέτοια φάση, πακέτο μάλιστα με τον Αλαβάνο και αμεσοδημοκράτες.
    Γιατί όχι, αν είναι οι όροι συμφέροντες. Έτσι κι αλλοιώς πατριωτική οργάνωση είναι. Και τι να κάνουν άλλωστε, που πλέον που έχουν καθυστερήσει πολύ και από πολιτικές πρωτοβουλιες εκτός του Δεν πληρώνω δεν έχουν να δείξουν και τίποτα.
    Είναι βέβαιο ότι κάμποσοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γούσταραν Κασιμάτη κλπ. Δύσκολο πολύ όμως να ψηθούν να κατεβάσουν τέτοιους σαν πρόσωπα. Διότι εκεί κάπως μετράνε ακόμα κάποια προσχήματα, τα οποία ουδόλως απασχολούν στο τσιπριστάν.
    Δεν ξέρουμε επίσης μέχρι που φτάνει το ψώνιο του κάθε Κατρούγκαλου ώστε να κατέβει με τους ακροαριστερούς.
    Αντίθετα ξέρουμε πολύ καλά που φτάνει το ψώνιο του κάθε Μπανιά. Στο άπειρο.
    Έχουμε να κάνουμε χάζι με φάσεις που ούτε ο Μηλιός στα όνειρά του δεν έχει δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδάκια, αν τον χρόνο που σπαταλάτε στα κουτσομπολιά τον αφιερώνατε στο Μέτωπο , τώρα ο Αλέκος θα ήταν μπροστά από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι εσένα όμως σε τρώει ο κωλαρίκος σου να μπαίνεις συστηματικά εδώ να τα διαβάζεις!
    Α ρε ψυχανωμαλία που κουβαλάνε τα τσιπρόπουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α , όλα και όλα! Το πρώτο και βασικότερο μπλογκ που επισκέπτομαι είναι της ΕΟΣ.
    Υπάρχουν και πολλές σωστές ιδέες και συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφει.
    Τώρα, τσιπρόπουλο δεν είμαι, είμαι ο markos, και ε΄χω τις δικές μου απόωψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ