ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Συμβολή στο διάλογο των αριστερών οικονομολόγων


Του Γιώργου Πρασσά

Συμβάλλοντας στην ενίσχυση των απόψεων των αριστερών οικονομολόγων περί της υπεροχής του εθνικού νομίσματος, παρουσιάζουμε σήμερα ένα επίκαιρο κείμενο για τις δυνατότητες ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής :

«...Κάθε χρόνος που περνά και γίνεται η ζωή του λαού μας πιο πλούσια, πιο όμορφη.Το βλέπω στους πελάτες μας και στους τιμοκαταλόγους μας. Σήμερα όλα τα φαγητά είναι πολύ πιο φτηνά από ότι ήταν πριν. Μερικά φαγητά είναι δέκα φορές πιο φτηνά απ’ ότι ήταν μερικά χρόνια πρωτύτερα. Και κοιτάξτε το τιμοκατάλογό μας πόσο πλούσια είναι η εκλογή που μπορεί να κάνει ο πελάτης...»
(απόσπασμα από το κείμενο: "ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ" που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 8-04-1952, ΠΟΛΩΝΙΑ)

Για να διευκολύνουμε δε του σ/φους, στην κατάχτηση της ανεξαρτησίας σας από τα ιμπεριαλιστικά νομίσματα, προσφέρουμε σήμερα ένα χρήσιμο εργαλείο εντελώς δωρεάν: μετατροπέας νομίσματος

7 σχόλια :

  1. Η διαμάχη ευρώ -δραχμής είναι άνευ ουσίας και παραπλανητική σκόπιμα.
    Οι καπιταλιστές επιδιώκουν να κινεζοποιήσουν τους μισθούς με οποιοδήποτε νόμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτός από τα ρούβλια
    θέλω και καπίκια
    για να παίζουμε original πρέφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί ΕΟΣ,
    Σας ευχαριστώ που και με το σημερινό εύστοχο ποστ σας συμβάλλετε αποφασιστικά στον ιερό υπέρ πάντων αγώνα που δίνει το έθνος μας εναντίον του σατανικού σχεδίου των κομμουνιστών. Αι κομμουνισταί, ως γνωστόν, θέλουν να μας βγάλουν από τη Δύση -όπου ανήκομεν- και να μας κάνουν Σοβιετία, όπου θα πληρωνόμεθα σε ρούβλια και θα στεκόμαστε στην ουρά για ένα πακέτο μακαρόνια.
    Και όχι μόνο αυτό: θέλουν να μας πάρουν και τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις μας - οι άθλιοι ληστοσυμμορίτες!
    (Υ.Γ.: Καλοί μου ΕΟΣ: Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε το 89, δεν το πήρατε χαμπάρι? Βάλτε κάτι πιο σύγχρονο - κάτι ισλαμοφοβικό, ας πούμε, που είναι και της μόδας: ότι η έξοδος από το ευρώ θα μας οδηγήσει στα νύχια της Τουρκίας, θα επιβληθεί ο ισλαμικός νόμος και οι γυναίκες μας θα κυκλοφορούν με μαντήλα... Αυτά αγγίζουν πιο πολύ τον κόσμο σήμερα).
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά αυτά που λες, αλλά γιατί τα απευθύνεις προς εμάς; Στους αριστερούς που θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα και Αλβανία του Χότζα να τα πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφοι "μαχητές" της ΕΟΣ
    Δηλώνω εθελοντής και στη μάχη ενάντια "Στους αριστερούς που θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα και Αλβανία του Χότζα...".
    Είμαι στη διάθεση της ΕΟΣ, και είμαι αποφασισμένος να δώσω όλη μου τη ζωτικότητα στην έφοδο να βάλουμε "φωτιά στα Γενικά Επιτελεία".
    Θέλοντας να συμβάλω κι εγώ στη μάχη θέτω ένα ζήτημα (λογικό είναι μέσα στο πυρετό της προετοιμασίας για την έφοδο να βάλουμε "φωτιά στα Γενικά Επιτελεία" και στην επική μάχη ενάντια "Στους αριστερούς που θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα και Αλβανία του Χότζα...") που σας έχει διαφύγει. Με αυτούς που θέλουν να μας κάνουν Κινέζους τι πρέπει να κάνουμε;
    Ξέρω πως η ΕΟΣ δεν μπορεί, έχει έτοιμο το σχέδιο, απλά δεν το δημοσιοποίησε μέσα στη δίνη άλλων σημαντικών μαχών. Παρ' όλα αυτά επιμένω: ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχέδιο φίλε μου είναι απλό!

    Να δώσεις αυτή την μάχη εντός του πολιτικού χώρου που ανήκεις. Μην δείξεις δειλία, όπως δείχνουν κάποιοι άλλοι αριστεροί που ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία μάχη εντός της Ε.Ε. για να ξεπεραστεί η κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντάξ'. Αυτό το ξέρω, θα βάλω "φωτιά στο Γενικό Επιτελείο" του πολιτικού χώρου που ανήκω.
    Να είστε σίγουροι σύντροφοι "μαχητές" της ΕΟΣ, δεν θα δειλιάσω, θα είμαι λιοντάρι μοναχό.
    Μ' αυτούς που θέλουν να μας κάνουν Κινέζους δεν γνωρίζω το σχέδιο και το στόχο στον τομέα μου!
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ