ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Β' ΕΛΜΕ Πειραιά: Aπεργία σε άδεια σχολεία…


Β ΄ ΕΛΜΕ Πειραιά
(σχολεία Κορυδαλλού)
Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός ΤΚ 181-22
Τηλ. : 210 – 4951295
Fax : 210 – 4942545
e-mail:belmepeiraia@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
…απεργία σε άδεια σχολεία…


Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εξαγγελία πανεργατικής απεργίας στις 11 Μαΐου. Η έκπληξή μας οφείλεται στο ό,τι τη συγκεκριμένη ημέρα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα βρίσκεται κανένας μαθητής και άρα η απεργία θα είναι «ως μη γενόμενη».

Αν και η ΓΣΕΕ δεν υποχρεούται να το γνωρίζει, η ΑΔΕΔΥ η οποία και πρότεινε την απεργία , όφειλε να γνωρίζει ό,τι τουλάχιστον το 20% των μελών της ανήκουν στην ΟΛΜΕ, τα μέλη της οποίας συνεισφέρουν οικονομικά στην ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν με μεγάλα ποσοστά στις απεργίες που η ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλει αλλά και δίνουν δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.
Ένας λόγος επιπλέον που προκαλεί έκπληξη είναι πως η επόμενη ημέρα (12-05-2011) είναι η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Και αυτό είναι κάτι που αν δεν το γνώριζαν στην ΑΔΕΔΥ, το γνώριζαν όμως τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Ίσως είναι αργά για να ξεκινήσει μια συζήτηση για απεργία μέσα στις εξετάσεις. Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ό,τι χωρίς καμιά προετοιμασία δεν μπορείς να βάζεις απέναντί σου τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους, αλλά σαν συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως αυτή η ολιγωρία στην προετοιμασία δεν είναι τυχαία. Στους καιρούς του ΔΝΤ, της ανεργίας και τις εργασιακής ανασφάλειας, μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε στους μαθητές και στους γονείς τους. Δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να εξηγήσουμε με πειστικό τρόπο πως οι εξετάσεις είναι φενάκη και δικαιούμαστε να τις μπλοκάρουμε…

Δεν καλούμε τους συναδέλφους να μην απεργήσουν. Δεν είμαστε απεργοσπάστες, είμαστε όμως υπέρ των αποτελεσματικών αγώνων.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δίνουμε άλλοθι στην εξουσία με μικρά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες, αλλά και δεν θα γίνουμε αιμοδότες του υπουργείου οικονομικών χάνοντας χρήματα σε αναποτελεσματικές και δήθεν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι τουφεκιές στο αέρα είναι προσχεδιασμένες και με την ανακοίνωση αυτή κυρίως θέλουμε να δηλώσουμε πως αναγνωρίζουμε το δόλο και το φόβο που υποκρύπτουν και δεν συναινούμε.

Αν η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο και η συνδικαλιστική ηγεσία το δικό της, εμείς αρνούμαστε να συνυπογράψουμε.

Ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ατολμία και την αναποτελεσματικότητα της ΟΛΜΕ, να απαντήσουμε με επίμονο παρατεταμένο και συμμετοχικό αγώνα. Με κόστος για εμάς, με ελπίδα για το μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ