ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ξέπεσε και η ΕΠΟΧΗ στην αγκαλιά του σταλινοτροτσκισμού!

Φαίνεται πως οι πάγιοι θεωρητικοί προσανατολισμοί από την ίδρυση της εφημερίδας για την “ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΉ ΑΝΑΝΕΩΣΗ και τον ΣΟΣΙΑΛΙΜΟ” δεν επαρκούν να ερμηνεύσουν αποτελεσματικά την κρίση στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό αναζητεί δάνεια από τις πιο ακραίες αντιλήψεις του σταλινοτροτσικισμού. Μιλάμε για το άρθρο του Μ. Μαράκη με τον τίτλο “ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ”, που δημοσιεύτηκε στη ΕΠΟΧΗ και αναδημοσιεύεται μάλιστα και στην ιστοσελίδα “ΤΖΕΚΥΛ και ΧΑΪΝΤ”.

Πρόκειται για ένα κείμενο που αναμασάει τις πιο χονδροειδείς αντιλήψεις για τα θέματα του “κόμματος της εργατικής τάξης”, όπως είχαν εκφραστεί κυρίως την δεκαετία του 30, αντιλήψεις τις οποίες κανείς πλέον δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και δεν ασχολείται μαζί τους, για αυτό δεν σκοπεύουμε ούτε καν να αφιερώσουμε πέντε γραμμές εναντίον τους. Άλλο είναι το θέμα. Η ταξική πάλη καταγράφεται στην δομή, την πολιτική γραμμή και λειτουργία των κομμάτων της Αριστεράς, όχι όμως με τους απλουστευτικούς και χυδαίους όρους που περιγράφονται στο άρθρο της ΕΠΟΧΗΣ.

Προφανώς το κείμενο δημοσιεύτηκε για πολιτικές σκοπιμότητες και όχι για την συμβολή του στην θεωρία του Μαρξισμού – Λενινισμού. Η πολιτική απομόνωση και η γύμνια που αισθάνεται το καθοδηγητικό όργανο της ΑΝΑΣΑ είναι πλέον φανερή στον καθένα. Η δημοσίευση του κειμένου είναι δείγμα της εναγώνιας προσπάθειας για να καταγράψουν συμμάχους και συμπαθώντες.

Αν η παρακάτω φράση αναφερόταν στον ισόβιο αρχηγό της ΑΚΟΑ και εσαεί υποψήφιο βουλευτή και όχι στον Ακατανόμαστο, είναι σίγουρο ότι το κείμενο δεν θα δημοσιευόταν: H ταξική του καταβολή δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι : «η επιβίωση της χώρας» σημαίνει επιβίωση του κεφαλαίου πάνω στα κόκαλα της εργατικής τάξης αν «Δεν πάμε για σοσιαλισμό»!!

Βέβαια ο συντάκτης του άρθρου, όπως κάθε συνεπής σταλινοτροτσκιστής, έχει αναλάβει τον ρόλο του προκρούστη της πραγματικότητας. Γιαυτό λοιπόν, χωρίς καμία ντροπή γράφει για τους ογκόλιθους της ίντριγκας και τους επαγγελματίες της ...νανοπολιτικής: “ Είναι αλήθεια ότι οι οργανώσεις του ρεύματος της ΑΝΑΣΑ μαζί με ανένταχτους της γραμματείας κατήγγειλαν την  σύγκρουση, χωρίς αρχές, ανάμεσα στην πλειοψηφία της ηγεσίας του ΣΥΝ και το « Μέτωπο» και ζήτησαν δημοκρατικές διαδικασίες και προσφυγή στη βάση.

Όμως, πρέπει να το παραδεχτούμε, το άρθρο γράφει και μια μεγάλη αλήθεια: Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που νομίζεται. Δεν είναι μαλάκας.

Και επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να μας περνάνε για μαλάκες οι διευθύνοντες την ΕΠΟΧΗ, για αυτό - ως απλοί αναγνώστες της - τα γράφουμε όλα αυτά....

7 σχόλια :

  1. Η ΕΠΟΧΗ και η ΑΚΟΑ μπορεί σαν ταμπέλα να έχουν την κομμουνιστική ανανέωση, αλλά είναι και αυτοί μανούλες στις κολωτούμπες και στα παραγοντιλίκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλακίας το ανάγνωσμα4 Οκτωβρίου 2010 στις 5:12 μ.μ.

    Να τα λέμε αυτά. Αυτός ο Μαράκης είναι απο την εισοδιστική ομάδα "Μαρξιστική Φωνή" που συμμετέχουν ως μέλη του ΣΥΝ στο Αριστερό Ρεύμα του Λαφαζάνη. Δηλαδή χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Ακόμα ψηλότερα αν λάβουμε υπόψη ότι είναι δέκα άτομα το πολύ. Κυριολεκτικά.
    Ο Επίτροπος του Κόκκινου Στρατού μπορεί να ήταν μία μεγάλη και τραγική φυσιογνωμία. Οι επίγονοι όμως είναι βλαμμένα μπάζα.
    Το ΚΚΕ(εσ.)- Αν.Αρ. και μετέπειτα ΑΚΟΑ πάντως αποδεικνύεται η αποτελεσματικότερη τροτσκιστική οργάνωση. Διέβρωσε εντελώς το Συνασπισμό:
    Βούτσης, Φλαμπουράρης, Παπαδόπουλος, Παπάς, Πιτσιόρλας, Σκουρλέτης, Λάσκος, Γολέμης, Μπαλτάς
    και διάφοροι άλλοι από το Κοκκινοπράσινο και μη.
    Τη στενή φράξια Τσίπρα την ελέγχουν απόλυτα τα στελέχη της Αναβάθμισης/Μπανιά.
    Γιά αυτό λοιπόν λίγο περισσότερο σεβασμό γιά την ΑΚΟΑ και το έντυπό της. Σας έχουν πιάσει πράγματι μαλάκες. Μέχρι τώρα έχουν ξεκαθαρίσει με Κύρκο, Κουβέλη, Αλαβάνο και έχουν βάλει στη γωνία το μπουνταλά το Λαφαζάνη και τους ηλίθιους κνίτες του.
    Καθοδηγούν επίσης όλο το συρφετό των πρόθυμων του Τσίπρα. Όλα αυτά μάλιστα με μιστό και αξιώματα. Ποιοί είναι λοιπόν οι μαλάκες ρε ξύπνιοι επαναστάτες; Εσείς είστε οι μαλάκες γιατί, ενώ ξέρατε τι καπνό φουμάρουν, πήγατε σφαγμένοι στο Ρεφόρουμ και τους Χώρους Διαλόγου και πίπες και παρασύρατε και τόσο τίμιο κόσμο να εναποθέσει τις ελπιδες του σε ένα μάτσο αρριβίστες και τυχοδιώκτες. Νομίζατε μάλιστα ότι θα κάνετε μαγαζί με το Ρούντι και τον Νταβανέλλο. Καθήστε τώρα να σας κωλοτραβήξουν αυτοί πάλι με το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Μέχρι να αποφασίσουν δε θα έχει μείνει ούτε μισός οπαδός γιά να θέλει να γραφτεί μέλος. Τότε πάλι ο Μπανιάς και τα αποπαίδια του θα μοιράζουν παιχνίδι γιατί απλούστατα μοιράζουν ΖΕΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ. Ποιοί είναι λοιπόν οι μαλάκες; Καλά τα λέει ο Καλατζόπουλος ότι όλες αυτές οι ιστορίες είναι άτιμες. Έκατσε όμως κι ο ίδιος και τον έπιασε κώτσο όλη αυτή η αληταρία. Τα βλέπουν ο Βούτσης και ο Παπαδόπουλος και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Τα βρήκανε τώρα και με το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ και τους υπαλλήλους του Κουρή και κάτσε εσύ τραγούδα. Αυτά να βγεις να πεις κι όχι να βαράς κάτι ψυχανώμαλους τρότσκες. Αυτούς τους έχουν οι μπανιάδες γιά λαική κατανάλωση στη φυλλάδα τους. Γιά τον Αυτιά όμως, τα λαμόγια του Τσοχατζόπουλου και το φασισταριό που απευθύνεται ο Μητρόπουολος κουβέντα. Τι να λέμε γιά μαλάκες κατόπιν τούτου μεγάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας το κεντρικό σχόλιο και τα επί μέρους σχόλια ένας από τους "απέξω", τι νομίζετε ότι θα κάνει;
    θα δικαιώσει κάποιον σπό σας;
    Είστε νυχτωμένοι βαθιά.
    Παραμονές εκλογών αντί να βρείτε ένα κοινό τόπο και τρόπο συνεννόησης, το έχετε ρίξει στα βαθυστόχαστα σχόλια.
    Αυτά δεν απασχολούν την κοινωνία αν κάποιος είναι περισσότερο η όχι σταλίνας, τρότσκι,αν αποτελεί ομάδα των προθύμων του ΤΣΙΠΡΑη όποιου άλλου, είσοδιστής, κιθαρίστας η ντράμερ που λέει και ο στίχος του τραγουδιού.
    Βγείτε από το καβούκι σας και μετρηθείτε.
    Δυστυχώς με τη νοοτροπία σας, θα καταλήξετε λιγότεροι και από το πλήρωμα του πλοίου που (καλώς) ονειρεύεται ο αλαβάνος.

    Ενας ανένταχτος (και πάντως ΟΧΙ FAN ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟς ΤΩΝ ΚΆΘΕ ΛΟΓΗς ΜΠΑΝΙΑΔΩΝ, ΒΟΥΤΣΗΔΩΝ κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μαλακίας το ανάγνωσμα

    σωστά αυτά που γράφεις, αλλά που θέλεις να καταλήξεις; Να πάνε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αναδιαπαιδαγωγηθούν και να κολάνε αφίσες με την φωτογραφία του Κωνσταντίνου ως Υποψήφιου Δήμαρχου πάνω στις αφίσες της Πορτάλιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν πολλές λύσεις: Π.χ. να πάνε μαζί με τον Πέτρο Πακακωνσταντίνου να μπογιατίζουν κατακόκκινα τα μονοπύθμενα του Αλαφούζαρου, ή με τον Δελαστίκ να στήνουν κόκκινες σημαίες πάνω στις μπουλντόζες του Μπόμπ του Μάστορα.
    Μας δουλεύουν όλοι μαζί και ο καθένας χώρια: Τρότσκες, σταλίνες και μαο-σταλινο-τρότσκες.
    Βαρέθηκα πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλακίας το ανάγνωσμα5 Οκτωβρίου 2010 στις 11:20 π.μ.

    Θέλω να καταλήξω σε δύο πράγματα:

    1. Ότι η συμμαχία του συνασπισμού με τον εσμό των παρακρατικών πασοκτζήδων περί τον Μητρόπουλο δεν είναι απλός τυχοδιωκτισμός. Πιστεύω ότι χρειάζεται να αναλυθεί σοβαρά. Οι ίδιοι είναι τόσο βρωμεροί που όπου βρεθούν και όπου σταθούν λένε όλο γιά λάσπη χωρίς να τους έχει πει κανείς και τίποτα, εκτός από ένα υπονοούμενο του Αλαβάνου γιά τα γκρίζα υπουργεία. Η περίπτωση Στεράς είναι χαρακτηριστική καθώς εκεί ο συνασπισμός θυσίασε τη συμμαχία με όλους μα όλους τους υπόλοιπους από τους εξωκοιν. μέχρι οικολόγους και δηαρι γιά να κατέβει με τα λαμόγια του πασόκ.

    2. Ποιά ανταρσύα άνθρωπε! Γιά να μπλέξεις με την αφασία του ναρ και την κλινική περίπτωση σεκ; Το θέμα είναι η απεμπλοκή από όλη αυτή τη μπερλίνα μηχανισμών και παραγόντων που είναι ο σύριζα. Διότι προφανώς θα ξαναρχίσει αυτό το βιολί μετά τις εκλογές βεβαρυμένο από τη μέτρηση ποσοστών. Κι άντε πάλι η ενότητα της αριστεράς, ποιός θα γράψει την ωραιότερη έκθεση ιδεών, ο Μπανια΄ς, ο Βίτσας κια το κακό συναπάντημα. Αυτοί ωραία περνάνε και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή (λέμε τώρα). Όλοι οι άλλοι γιατί να ασχολούμαστε με τέτοια και να μην κάνουμε τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διευκρίνηση: ο σ. Μαράκης δεν είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της Μαρξιστικής Φωνής, ούτε του ΣΥΝ. Όσο για τα άλλα απαξιωτικά που γράφει ο φίλος για τη Μαρξιστική Φωνή απλά είναι κομπλεξικές ανακρίβειες ή αλλιώς εισοδισμός (και μάλιστα βαθύς και ανίκητος) στη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ