ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συγκρότηση Ενωτικού Ανατρεπτικού Λαϊκού Περιφερειακού Ψηφοδελτίου στην Αττική

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε  το παρακάτω κείμενο:

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συγκρότηση Ενωτικού Ανατρεπτικού Λαϊκού Περιφερειακού Ψηφοδελτίου στην Αττική.

1. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι μεγάλες μάχες που έρχονται δε θα δοθούν σε κάλπες, αλλά πρώτα απ’ όλα στους δρόμους, με την αμεσοδημοκρατική οργάνωση των λαϊκών κοινωνικών αγώνων, σε ρήξη με τα σημερινά γραφειοκρατικά μοντέλα. Όμως δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία, όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών Αττικής. 

2. Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να καταγραφούν στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής, ως ένα μεγάλο χαστούκι στις πολιτικές που επεξεργάζεται και υλοποιεί το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, σε αγαστή συνεργασία με τα διευθυντήρια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 

3. Δυστυχώς οι πολιτικοί σχηματισμοί της Αριστεράς δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τον ιστορικό τους ρόλο και να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού μετώπου ενάντια στην εξοντωτική επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας. Οι Αριστεροί-ες πρέπει να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους. 

4. ΚΑΛΟΥΜΕ ανθρώπους, κόμματα, οργανώσεις, ομάδες, που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες μας και θέλουν να αντισταθούν στην επερχόμενη κοινωνική έρημο της χώρας μας, να αρχίσουμε λέξη – λέξη να γράφουμε μια νέα πολιτική σελίδα. Η τομή αυτή με το παρελθόν μπορεί να ξεκινήσει με την συγκρότηση και επιτυχία ενός ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές της Αττικής. Το γεγονός ότι έχουμε ήδη συνευρεθεί και συμπορευθεί στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου είναι μια πρώτη παρακαταθήκη. 

Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συγκροτήσουμε Περιφερειακό ψηφοδέλτιο στην Αττική και συνεκτιμώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αριστερά, καλούμε τον Αλέκο Αλαβάνο να αναλάβει ως επικεφαλής. Θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες ο Α. Αλαβάνος μπορεί να εκφράσει πολιτικά την ενότητα όλων όσων θέλουν τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το σύστημα "κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ" από το σοσιαλιστικό και τον αριστερό χώρο έως και τον χώρο της ελευθεριακής αμφισβήτησης. Εγγύηση για το εγχείρημα είναι ότι - όπως έχει δείξει με την πρακτική του - τολμά να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν του και με τη σκουριά όλου του πολιτικού συστήματος, ακόμα και με αυτήν που κουβαλούν συνειδητά ή ασυνείδητα και αριστεροί πολιτικοί σχηματισμοί.


Το κείμενο  υπογράφουν αρκετοί σύντροφοι. Οι πρώτες υπογραφές είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελιδα της πρωτοβουλίας, εδώ: https://sites.google.com/site/pppattiki/.  Η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται ηλεκτρονικά από την ίδια ιστοσελίδα. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (5/9) είχαν ήδη μαζευετεί πάνω απο 200 υπογραφές.


13 σχόλια :

  1. καιρος ηταν συντροφοι!
    γιατι τους καλοκαιρινους μηνες γιναμε μαρτυρες
    ενος παρασκηνιου που τεχνητα αποσιωπουσε τις πολιτικες διαφωνιες , και εδινε εμφαση στην ονοματολογια και στο πολιτικο κουτσομπολιο , με αποτελεσμα να βουλιαζει ολο και περισσοτερο ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτικη ανυποληψια .
    Ας ξεκινησουμε ανοιχτη πολιτικη αντιπαραθεση μπροστα στην κοινωνια , και οχι σε αιθουσες συνεδριασεων (στις διαβουλευσεις και στον παραγοντισμο η ηγετικη ομαδα του ΣΥΝ σαφως υπερτερει ).
    Να βγουν μπροστα επιτελους τα πραγματικα πολτικα ερωτηματα
    -Τι εκφραζουν πολιτικα οι διαφορετικες προτασεις υποψηφιων ?
    -Προκειται για πραγματικη πολιτικη αντιπαλοτητα η για προσωπικες πολιτικες αναμετρησεις με δελεαρ τον ελεγχο του κομματος η του μετωπου ?
    Στις σημερινες συνθηκες εντονης κρισης και οξυνσης της ταξικης παλης το να πατας σε δυο βαρκες (και λιγο κινημα , αλλα και περισσοτερο συστημισμο , οπως κανει η ηγετικη ομαδα του ΣΥΝ )δεν ειναι αποδεκτο , εκτος αν ο μονος στοχος ειναι η επιβιωση των μηχανισμων μεσω της κοινοβουλευτικης εκπροσωπησης .
    Σημερα δοκιμαζονται και κρινονται στρατηγικες και τακτικες ολης της αριστερας , και τα ελλειματα πολιτικης γινονται πια ολοφανερα .
    Σε εποχες κοινωνικης θυελας οι βαρκες απομακρυνονται και ο ισορροπιστης βρισκεται στο κενο !
    Σημερα τα διλημματα τιθενται με τον πιο ξεκαθαρο τροπο και ο καθενας πρεπει να αποφασισει με ποιον θα παει και ποιον θα αφησει .

    Αρης Παρασκευοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξάρτητα από το πως αντιλαμβάνεται τις αμεσοδημοκρατικές κινήσεις στην πραχτική του ο Αλαβάνος, η πρόταση Αλαβάνου είναι η μόνη που μπορεί ίσως να αποδώσει πολιτικά στη σημερινή συγκυρία.
    Βέβαια, έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι ηγούμενοι της αναζήτησης, το πράγμα έχει καταντήσει γελοίο, με αποτέλεσμα να έχει υπονομευθεί η οποιαδήποτε πρόταση.
    Και ένα τελευταίο. Ποιές είναι οι υπογραφές; Μπορεί και αυτό να έχει τη σημασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_04/09/2010_1292506

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παραπομπή  στο προηγούμενο σχόλιο είναι στο κείμενο του Π. Παπακωνσταντίνου στην Καθημερινή, και μπορείτε να το δείτε εδώ:
    Γιατί οι Ρωμαίοι κοιμούνται ήσυχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια παρατηρησούλα για το κείμενο: ούτε μια λέξη για τη διοικητική << μεταρρύθμιση >> , τον περιβόητο Καλλικράτη. Είναι προοδευτική, συντηρητική, γιατί το α η το β, πώς συνδέεται ( αν συνδέεται ) με το περίφημο μνημόνιο ; Εντάξει ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί από την φύση του να τα λέει όλα αλλά ούτε μια αναφορά, μια αμυδρή κριτική στον Καλλικράτη; Ολα είναι θέμα επιλογής προσώπων, καταγραφή καλού ποσοστού στις περιφερειακές εκλογές; Δεν ξέρω , είμαι τπερβολικός; Μήπως οι Ρωμαίοι κοιμούνται ήσυχοι και γι αυτό;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥ μεσα σε 5 γραμμες καταφερνεις να αναδειξεις ολα τα χουγια της Αριστερας. Μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε των 2.57 μ.μ. η παρατήρησή σου είναι ειρωνική η όχι; συγγνώμην για την ενδεχόμενη κακή πίστη μου αλλά οι καιροί είναι περίεργοι.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥ η παρατηρηση μου(2.57) ηταν κυριολεκτικη και πηγαινε σε σενα. Το σχολιο σου συνοψιζει το τριπτυχο κριτικη κριτικη κριτικη....

    Οσο για την κατασταση των καιρων, θα συμφωνησω μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσον αφορά το στίβο των εκλογών του Νοεμβρίου, για την Περιφέρεια Αττικής τις πιο θετικές κρίσεις έχει ο Γ. Σγουρός (42,5%), ακολουθεί ο Κ. Σκανδαλίδης με 36,9%, η Τίνα Μπιρμπίλη με 35,4%, ο Μάκης Βορίδης με 31,1%, ο Βασίλης Κικίλιας με 27,3%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 24,1%, ο Θανάσης Παφίλης με 20,2% και ο Π. Γεννηματάς με 17,3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συντροφοι μήπως πλέον με οσα έχουν συμβει και με όλα οσα συμβουν η υποψηφιοτητα του σ. Α.Α. απλά οδηγήσει στο κάψιμο του; Η "δυναμική" έχει περίπου ακυρωθεί (υποψηφιοτητα που σερνεται κουβεντιαζεται, κουτσομπολευεται κλπ χάνει σε δυναμικη), η "ενοτητα" ειναι μόνο στα λόγια (απο πίσω όλοι μαντευουμε τι θα ακολουθησει και τι θα παιχτει σε επίπεδο υπονόμευσης, το οποιο αποτέλεσμα (ακομη κι αν ειναι θετικοτατο) μάλλον λίγο θα συνεισφέρει στη συνολική υπόθεση που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ.
    Ας μην "τσιμπάμε" στα παιχνίδια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ που το μόνο που βλέπει (...) ειναι τον εαυτο της σε καθρέπτη και μαλιστα με εκδηλη την αγωνία της αναπαραγωγής της ως μηχανισμού. Ας κατεβάσουν όποιον θέλουν δεν χάθηκε ο κοσμος (για την ακριβεια ο κόσμος ξέρει να ρίχνει και μαύρο στους μαυρογιαλούρους).
    Σημείωση: τι αγχος, τι έρωτας, τι παθος, τι καημός ειναι αυτός με τους διαφωνούντες (;;;) ΠΑΣΟΚους; Ελεος! με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αποδεσμευονται ή θα αποδεσμευτούν ( το 3015 μ.Χ.) που διαφωνούν ή οπου ναναι θα διαφωνήσουν ή που η "χ" δηλωσή τους έχει την "ψ" αμφισημία που μάλλον και ισως και ενδεχομένως ... ΔΕΝ ειναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συντροφοι οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ αρθρώνονται γύρω απο ισχυρά συμφέροντα εξουσίας, μπορουν ακομη να καλλιεργούν προσδοκίες, να κολακευουν και να κανακεύουν μικροσυμφεροντα προσώπων. ΜΗΝ περιμενουμε απο εκει... τζαμπα η ορθοστασία. δεν θα ερθουν στο ραντεβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μηπως μπορειτε να ανεβασετε το βιντεο από τον αλαβάνο στη ΝΕΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γενικά η Αριστερά έχει μια αδυναμία στους αποχωρούντες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Θυμάμαι το ΚΚΕ το 1985 έπαιζε πολύ με δύο πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚΟΥΣ στην Θεσαλονίκη, τον Ιντζέ και τον Ευαγγελινό. Τι έγιναν αυτές οι ψυχές άρα γε;
    Επί του συγκεκριμένου, είναι δυνατόν να κατεβάσει τον Μητρόπουλο στην Περιφέρεια Αττικής; Ποιός καλόπιστος ψηφοφόρος θα τον ψηφίσει; Αυτόν τον συνδυασμό μεγαλοδικηγόρου, τηλεοπτικού στάρ και πολιτευτή της δεκαετίας του 50; Η Σακοράφα , εν πάσει περιπτώσει, έχει τουλάχιστον μια μεγαλύτερη συνέπεια, έχει ασχοληθεί και με την αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αμαρουσίου, είχε κοντραριστεί και με τους Ζαννίκο - Βωβό. Τέλος πάντων η ίδια έχει αρνηθεί την υποψηφιότητα , όπότε η περαιτέρω συζήτηση δεν έχει νόημα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ