ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟ MEGA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  25/4/2010

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

"Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα ΄πρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Παπακωνσταντίνου. Οι διαπραγματεύσεις τους επί τόσο χρόνο οδήγησαν σε μια Συνθήκη Υποδούλωσης της Ελλάδας και του λαού της στην Ε.Ε. και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που αποδεικνύεται ότι πλήττονται εξίσου από την κρίση, θα την ακυρώσουν πολύ σύντομα στην πράξη."

Σήμερα, Δευτέρα 26.06.10 ο Αλέκος Αλαβάνος θα μιλήσει στις 20.00 στην πλατεία του Γραμματικού για την πολιτική της κυβέρνησης και την εναλλακτική λύση.


Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Α. Αλαβάνου στην εκδήλωση που οργάνωσε η εφημερίδα "δρόμος" στην Θεσσαλονίκη:

«Ακόμη κι αν δεν υπάρχει σήμερα εναλλακτική πολιτική κι εναλλακτική κυβέρνηση οφείλουμε να την ανακαλύψουμε χωρίς λεπτό καθυστέρηση.

Δεν μας αξίζει μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στην ξενοκρατία, στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, στην παρακμή και στον διεθνή εξευτελισμό.

Δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση, με πρωθυπουργό και υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν Proficiency στην αγγλική, όπως ακριβώς οι κυβερνήσεις με τους αμερικανούς γιάπιδες στις κατεστραμμένες σοσιαλιστικές χώρες στα ’90, και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού στην προστασία της ελληνικής οικονομίας.

Μπορούμε. Και κυρίως οφείλουμε, χωρίς καθυστέρηση να αναδείξουμε την εναλλακτική πολιτική και κυβερνητικά λύση.

Στην Ελλάδα αξίζει να έχει μια κυβέρνηση που θα πει «όχι» στους τοκογλύφους. Που θα παραδεχθεί με ειλικρίνεια ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τον πλουτισμό των ελαχίστων, με τη διαφθορά της και η σημερινή κυβέρνηση με την υποτακτικότητα και την ασχετοσύνη της, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Που θα τολμήσει να πει «δεν τους πληρώνω».

Αξίζει να έχουμε μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση και ανασχεδιασμό του χρέους. Που θα αρνηθεί να δεχθεί το χρέος που ανήκει σε άλλους: αυτό που προκλήθηκε όχι από εσωτερικούς παράγοντες αλλά από την προσθήκη των συνεπειών της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Κι αυτό που δημιουργήθηκε από τα αστρονομικά επιτόκια της διεθνούς κερδοσκοπικής μαφίας. Και στα δύο η ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Μια κυβέρνηση που θα διεκδικήσει και θα επιτύχει τη διάχυση του υπολοίπου χρέους σε πολύ ευρύτερο χρόνο και με πολύ μικρότερο επιτόκιο.

Μας αξίζει να έχουμε πολιτική και κυβέρνηση που επιλέγει σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας ο λαός. Που αρνείται να συμβιβασθεί με την εκχώρηση της Ανεξαρτησίας μας. Που πρώτη πράξη της, πριν ακόμα ορκισθεί, θα είναι να ακυρώσει και να βάλει αμέσως τελεία και παύλα στη Συμφωνία Υποδούλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μας αξίζει μια κυβέρνηση που θα κάνει σαφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο ελληνικός λαός δεν θεωρεί την πατρίδα του δεδομένη στην Ευρωζώνη. Ότι αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στο Κοινωνικό Κράτος και το ευρώ, θα επιλέξει το πρώτο, χωρίς κανένα δισταγμό.

Μας αξίζει μια κυβέρνηση που μπορεί να ανακαλύπτει και να χρησιμοποιεί τα δικά της ισχυρότατα διαπραγματευτικά μέσα. Όπως ότι το υπαρκτό πια ενδεχόμενο της αποχώρησης από το ευρώ δεν θα είναι ένα πλήγμα για τη χώρα μας, η οποία μάλιστα θα επαναποκτήσει την ικανότητα για νομισματική πολιτική, θεμελιώδη για το ξεπέρασμα μιας κρίσης εξωτερικού χρέους. Θα είναι καίριο πλήγμα, η αρχή του τέλους και της διάλυσης για την Ευρωζώνη που δεν θα μπορέσει να αντέξει τη διάρρηξη της συνοχής της. Καίριο πλήγμα για τη Γερμανία, τη μεγάλη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα αξίζει μια κυβέρνηση που θα κάνει σαφές ότι μόνο υπό σαφείς και αυστηρές προϋποθέσεις μπορεί να συνεχισθεί η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Την άμεση στήριξη των χωρών με προβλήματα χρέους που φθάνει σε κρισιακά επίπεδα σε συνθήκες διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης - για την οποία ουδεμία έχουν οι ίδιες ευθύνη ενώ έχει προκληθεί από την ευρωπαϊκή πολιτική ασυδοσίας των κερδοσκοπικών αγορών - με τίμημα ανάλογο με αυτό που δόθηκε στις ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες που κατέρρεαν, δηλαδή ουσιαστικά άνευ επιτοκίου. Την άρση οιασδήποτε επιτήρησης και εντολής ενάντια στο Κοινωνικό Κράτος και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Την άμεση απομάκρυνση από το ελληνικό έδαφος των τοποτηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μας αξίζει μια κυβέρνηση που με μια πολιτική δημοσιονομικής αποκατάστασης στραμμένης στις αντιπαραγωγικές δαπάνες και στη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, αναπτυξιακής τομής στηριγμένης στην Παιδεία και την Τεχνολογία, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα ανοίγει πάλι τη μικρή επιχείρηση που κλείνει, θα κρατήσει την αγροτιά στην περιφέρεια, θα υπερασπισθεί τα εργασιακά, εισοδηματικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία να ακυρώσουν επειγόντως στην πράξη τη Συνθήκη Παράδοσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μέτρα καταστροφής που τη συνοδεύουν. Με την συνειδητοποίηση ότι αυτή η κυβέρνηση και η σημερινή βουλή πρέπει και μπορεί να φύγει το συντομότερο δυνατό. Και με την αυτοπεποίθηση και το όραμα ότι μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία είναι πια δυνατή, που θα ανατρέψει από τα θεμέλια το πολιτικό σύστημα που έφτασε τη χώρα σε τέτοιο σημείο κινδύνου».

Αθήνα 25.4.2010

3 σχόλια :

  1. Και ήδη, οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι Παπαγιάννης, Παπαδάκης (και μια ξανθιά), Χ"Νικολάου, λοιδωρούν την πρόταση αυτή και τον ίδιο τον Αλαβάνο που λειτουργεί ως πόλος έλξης στα αγανακτισμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

    Δείτε αλαζονία και φαρισαϊσμό ο Παπαγιάννης, που χωρίς τον πατέρα του, δεν θα ήταν ούτε στο extra3...
    http://www.youtube.com/watch?v=XAEXH0NlPM0&feature=player_embedded#!

    Ένδειξη και αυτή, ότι ο σ. Αλαβάνος και το Μέτωπό του, κινούνται στο σωστό δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρεπιπτόντως..έχω βαρεθεί να βλέπω στα κανάλια να μας εκπροσωπούν τα ίδια πρόσωπα, τα οποία και δηλώνουν πως καμιά σχέση δεν έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ..Σήμερα πάλι Παπαδημούλης και Κουβέλης.Έλεος πια..δε μπορούμε να παρέμβουμε στα κανάλια και θα αντιμετωπίσουμε το ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θαυμάστε τα παπαγαλάκια:

    Αλέκος Αλαβάνος σήμερα στον Αντ1
    http://www.youtube.com/watch?v=XAEXH0NlPM0&feature=player_embedded#!

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ