ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από την 1η σύσκεψη συντονιστικών τοπικών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ Αττικής.


Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε το Σάββατο 24 Απρίλη Παναττική Σύσκεψη των συντονιστικών των τοπικών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ στο αμφιθέατρο "Δεριγνύ". Το αντικείμενο της σύσκεψης αφορούσε τις εξελίξεις της κρίσης και την απάντηση της Αριστεράς. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 11.π.μ και συνεχίστηκαν ως μετά την 5.00 μ.μ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απουσία των στελεχών του ΣΥΝασπισμού και του προέδρου του Α. Τσίπρα όπως και η τοποθέτηση του Α. Αλαβάνου. Ελάχιστοι ήταν και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν. Αρκετοί ομιλητές κατέκριναν την συμμετοχή των συνδικαλιστών του ΣΥΝασπισμού στα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και αναφέρθηκαν στην ανάγκη εκλεγμένων ενδιάμεσων οργάνων, αφού η γραμματεία έχει πλέον απαξιωθεί από τον ηγεμονισμό του ΣΥΝασπισμού. Μερικές από τις τοποθετήσεις που έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον:



 Πολύδωρος Τακόπουλος:

Αλέκος Αλαβάνος (μέρος Ι)

Αλέκος Αλαβάνος (μέρος ΙΙ)

Νίκος Γαλάνης (μέρος Ι)

Νίκος Γαλάνης (μέρος ΙΙ)


Την Δευτέρα, 2 μέρες μετά την σύσκεψη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίου από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Συνήθως τα δελτία τύπου εκδίδονται αμέσως μετά την λήξη των εργασιών. Όμως φαίνεται ότι αυτό το δελτίο πήγε μια βόλτα από την ...Κουμουνδούρου και καθυστέρησε μέχρι να μπουν οι σφραγίδες και οι υπογραφές από την ηγεσία του ΣΥΝασπιμού. Δεν γνωριζουμε αν άλλαξε κάτι από το αρχικό σχέδιο. Δημοσιεύουμε παρακάτω  εγκεκριμένο και από την Κουμουνδούρου κείμενο:

Η Παναττική Σύσκεψη στελεχών των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε στις 24/04/2010 ανέδειξε έναν δημιουργικό προβληματισμό μπροστά στις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό επιτήρησης των ΕΕ-ΔΝΤ. Διατυπώθηκαν πολλές προτάσεις για την καλύτερη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κλείσιμο της σύσκεψης έγιναν αποδεκτές οι κατευθύνσεις που διατύπωσε η γραμματεία στα εξής ζητήματα:
Προχωρούμε με βάση τις αποφάσεις μας σε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση του Συριζα ενάντια στα μέτρα και την πολιτική Κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ. Καλούμε σε ενότητα δράσης, κλιμάκωση των αγώνων και συντονισμό τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής ,για την υπεράσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Υπογραμμίζουμε επίσης το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας το έλλειμμα «νομιμοποίησης» στη λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων τόσο της Κυβέρνησης (που με άλλες εξαγγελίες εκλέχθηκε) όσο και των μη –εκλεγμένων- γραφειοκρατών του ΔΝΤ και της ΕΕ που έρχονται να τσαλαπατήσουν δικαιώματα και προσδοκίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Από αυτή τη σκοπιά η σύσκεψη συμφωνεί με το αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα της Κυβέρνησης – ΔΝΤ –ΕΕ και το εντάσσει στο «οπλοστάσιο» του Συριζα για την επόμενη περίοδο.
Στους αγώνες που έρχονται ο Συριζα θα προβάλλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που αποτελούν την εναλλακτική λύση της αριστεράς απέναντι στην πολιτική της επιτήρησης. Aυτά περιγράφονται στην απόφαση της Γραμματείας στις 15/03/2010 και αποτελούν πλέον μια πολιτική «σταθερά» για τον Συριζα .
Προτείνουμε την κατεύθυνση για την συγκρότηση ενός αριστερού μετώπου συνεργασίας και κοινής δράσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Kαταγγέλλουμε τους εκβιασμούς στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους.
Συνεχίζουμε το διάλογο για την πιο επεξεργασμένη και οριστική απάντηση στην πρόκληση του χρέους.
Καλούμε τους εργαζόμενους ,όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να ακυρωθεί η κυβερνητική πολιτική , για να σταματήσει το καθεστώς διεθνούς επιτροπείας της χώρας μας. Καλούμε για τη συγκρότηση πλατειών Επιτροπών Αγώνα παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργατικό χώρο σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο. Ενωτικά, δραστήρια , αποφασιστικά.
Στη κατεύθυνση αυτή , ο Συριζα καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων σωματείων στις 27 Απρίλη στις 18.30 στα Προπύλαια. Κυρίως όμως καλεί όλους και όλες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη επιτυχία των φετινών συλλαλητηρίων της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που αποκτούν κρίσιμη σημασία μέσα στη συγκυρία.
Καλούμε όλες τις Τοπικές Επιτροπές του Συριζα να δραστηριοποιηθούν με κύριο καθήκον την ανάπτυξη της πάλης του λαού απέναντι σε αυτές τις πολιτικές .Παράλληλα να ενεργοποιηθούν για την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ παντού. Μέσα στον Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι που θα οριστούν από τις τοπικές επιτροπές . Το «σώμα» αυτό θα πρέπει να εξετάσει την περαιτέρω επεξεργασία της πολιτικής μας μέσα στη συγκυρία και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση και διεξαγωγή της 4ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του Συριζα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/04/2010


(Αργότερα θα παρουσιάσουμε και μερικά άλλα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τοποθετήσεις καθώς και αναλυτική ενημέρωση)

4 σχόλια :

  1. Θλίψη και αγανάκτηση από την απουσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του Προέδρου της.

    Καλά τόσα λεφτά από επιχορηγήσεις κλπ. μερικά 10άδες ευρώ δεν βρέθηκαν, για να νοικιαστεί μια μικροφωνική και να μην ξελαρυγγιάζονται οι ομιλητές.

    Εμ βέβαια άμα όλα οργανώνονται στο παρά 3 τι περιμένεις... Είπαμε συμμαχικό σχήμα και τέτοιες μπούρδες αλλά όχι και τέτοια εγκατάλειψη. Έλεος!

    Μπράβο σε αυτούς που παρέμβηκαν για να εκφράσουν τη φωνή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως δεν βγήκαμε σοφότεροι από αυτή την εκδήλωση. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι παρεμβάσεις συντρόφων που μετέφεραν τις εμπειρίες από τις τοπικές επιτροπές ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης(ενδεικτικά αναφέρω το σ. Θ.Α. από το 5ο-6ο, το σ. Β. από το 3ο, το σ. Π. από το 2ο, έναν σ. από τη Ν.Σμύρνη: αυτές να ανεβάσετε σε βιντεάκια).
    Ο διάλογος περιορίστηκε σε "τεχνοκρατικά" ζητήματα (μέσα ή έξω από το ΔΝΤ) και νομίζω ότι το κακό το ξεκίνησε η σ. Πορτάλιου. Μετά, ο ένας απαντούσε στον άλλο.
    Θλιβερή η παρουσία ορκισμένων αντι-αλαβανικών μελών του ΣΥΝ που αποδοκίμαζαν μια διευκόλυνση που ζήτησε ο σ. Αλαβάνος να μιλήσει νωρίτερα. Όταν πολλά "στελέχη" που είχαν πάρει το λόγο ως τότε, είχαν μιλήσει εκτός σειράς. Και το λέω αυτό, γιατί 1 η ώρα μάς ανακοινώθηκε ότι απομένουν 32 σ. να μιλήσουν, και 4.30 άλλοι 25!
    Αξίζει να αναφερθεί ότι με το που ανακοινώθηκε ότι θα μιλήσει ο σ. Αλαβάνος, αποχώρησαν διακριτικά, και μέσα στην αναμπουμπούλα των αντιαλαβανικών, οι σ. Π.Λαφαζάνης και Στρατούλης.
    Δυστυχώς μερικοί αποδεικνύουν συνεχώς πως ζουν από την αριστερή ίντριγκα και την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Κυριολεκτικά βδέλλες στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Που το κατάντησαν πτώμα..
    Μπράβο στο σ. Αλαβάνο που κράτησε την ψυχραιμία του. Αν και θα ήθελα να σεβαστεί το χρονικό περιορισμό, έτσι, για να τους τη σπάσει!
    Εν κατακλείδι, μια τέτοια σύσκεψη άργησε να γίνει και ίσως έγινε αργά για να καθιερωθεί.. Θυμάμαι δύο χρόνια στη Γ.Σ. μου, η ΚΟΕ τη ζητούσε (παναθηναϊκή, την έλεγε). Και βάσει της εξέλιξης της συζήτησης, δεν νομίζω πως ήταν τυχαίο που ο σ. από την ΚΟΕ ή οι σύντροφοι από το ΔΗΚΚΙ μίλησαν προς το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλασσον ίσως αλλά για μερικούς "αμετανόητους" όχι άνευ σημασίας.
    Θα πρότεινα στο σ. Αλαβάνο, να ξαναδεί την ταινία κ' ίσως να ξαναδιαβάσει τον Orwell πάνω στον οποίο βασίζεται.
    Για άλλο πράγμα μιλάει η ταίνια στις συγκεκριμμένες σκηνές. Δεν επεκτείνομαι μιάς και ο Αλαβάνος (οφείλει να) το ξέρει πολύ καλά.
    Για όσους κατάλαβαν οι συγκεκριμμένες σκηνές αφορούν και ανοίγουν τεράστια θέματα που ίσως αποτελούν και τη βάση της σημερινής απαξίωσης και ανεπάρκειας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αριστεράς εντός και εκτός Βουλής. Ο Νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βαριέστε ρε σύντροφοι
    Με μας θα ασχολούνται.
    Έχουν τόσες εσωκομματικές ισοροπίες να τακτοποιήσουν.
    Όταν όμως το ταβάνι πέσει στα κεφάλια τους,να δούμε τι θα το κάνουν το μαγαζάκι-ερείπιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ