ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από την ιστοσελίδα: Black cat * Red cat


Διαβαζω στο tvxs: “είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς και πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ”. Και μου γυρνανε τα αντερα. Διαολε, τωρα τα θυμηθηκαμε τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ? Πού ηταν τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ οταν αλλοι βουλευτες μας δεν καταψηφιζαν …το ευρωσυνταγμα? Ή μηπως το τωρινο ευρωσυνταγμα ειναι λιγοτερο σημαντικο πολιτικα απο το τι εκανε ο Κυρκος και ο Φλωρακης πριν 20 χρονια? Ή μηπως τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακουμπανε την δεξια πτερυγα? Ή μηπως η περιφημη “ανανεωτικη κουλτουρα” υπαρχει μονο για να μπορουν να βγαινουν να μιλανε για διαλυση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ και παει λεγοντας? Στους ανανεωτικους, “ανανεωτικη κουλτουρα”, στον Κοροβεση οργανα και πολιτικες ευθυνες??


Και διαολε, ο Κοροβεσης μπορει μερικες φορες να ειναι ιδιορρυθμος, αλλα σιγουρα τον εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο την κομματικη γραφειοκρατια του ΣΥΝ. Γιατι ο Κοροβεσης δεν εχει καν το “ιδιον συμφερον” του κομματικου πατριωτισμου. Ενω απο την αλλη, το λακωνικο “αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι” του Κυρκου, (απευθυνομενο σε ποιον? στον Κοροβεση! αναγκη ειχε ο Κοροβεσης να κατασκευαζει συκοφαντιες…) μου φαινεται πια τοσο μα τοσο πολιτικαντικο και τοσο αναξιοπιστο που δηλαδη αν αυτο το λενε “ανανεωτικη κουλτουρα”, να λεμε καλα που μας τελειωσε το ΚΚΕ εσωτερικου…
Οσο για την ταμπακερα, τα πραματα για μενα ειναι πολυ απλα: και μονη η συμμετοχη της Αριστερας σε τετοια κυβερνηση ηταν “σκανδαλο” και λαθος. Αν ειναι να μιλαμε πολιτικα, απο εκει ξεκιναμε. Απο εκει και περα, οταν καποιος ειναι στην κυβερνηση, η διαφθορα ειναι επομενη. Η εξουσια διαφθειρει, απλα πραγματα. Και αμα ειναι να πιασουμε την κουβεντα για το ποσο μας φθειρουν οι δηλωσεις του Κοροβεση, να πουμε και ποσο περισσοτερο μας εφθειρε η συγκυβερνηση ιν δε φερστ πλεις. Και τελοσπαντων, και πολιτικαντικα, τακτικιστικα και κομματοσκυλιστικα να το βαλεις κατω, η σωστη αντιδραση απο τον ΣΥΝ για μενα θα ηταν να πει ακριβως δικιο εχεις ρε Περικλη, ναι η εξουσια διαφθειρει και μαλακια μας που συμμετειχαμε στην κυβερνηση, αλλα αυτο ειναι πριν 20 χρονια και το ζητημα ειναι τι γινεται τωρα και ουτως η αλλως η οποια δικη μας ευθυνη στη διαφθορα τοτε ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την γαλαζοπρασινη τριακονταετια. Αντι γιαυτο το παιζουμε παλι μωραι παρθεναι και εσωτερικευουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ολη την απολιτικη ηθικολογια περι διαφθορας (και μονο σε αυτο βλεπω εγω ψεγαδι στις δηλωσεις του Κοροβεση).
Ε λοιπον οχι. Απλα και σταρατα: Ο “ανανεωτικος σταλινισμος” δεν θα περασει. Αν ο Κοροβεσης εξαναγκαστει σε παραιτηση ή αν εξοβελιστει απο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εγω τουλαχιστον θα πω γεια χαρανταν μαζι του.
Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!
φωτογραφια ειναι του Τασου Κορωνακη)


ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μερικές φορές κρίνουμε απ' ότι έχουμε ακούσει ή διαβάσει από τρίτους, χωρίς να έχουμε άμεση εικόνα των αρχικών δεδομένων. Για αυτό, ψάξαμε και βρήκαμε όλη την συνέντευξη και την δημοσιεύουμε παρακάτω, ώστε ο αναγνώστης να έχει αυτά τα στοιχεία. Και πιστεύουμε ότι αυτά τα στοιχεία επαληθεύουν την διαπίστωση ότι ο Κοροβέσης χτυπιέται όχι μόνο για τη δήλωσή του για τη διαφθορά, αλλά κυρίως για το υπόλοιπο της συνέντευξης

Ερ: Πως κρίνετε την υπόθεση Siemens;
ΠΚ: Είναι ένα σκάνδαλο, δομικό θα έλεγα, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Δηλαδή ξέρουμε όλοι – ο καπιταλισμός, δεν είναι ο καλός καπιταλισμός του 19ου αιώνα ή του 20ου που έκανε εργοστάσια, έδινε δουλειές κλπ., τώρα είναι ένας...καπιταλισμός μαφία, ο οποίος αρπάζει το κέρδος και δημιουργεί φτώχια. Οπότε όλες οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, δίνανε επισήμως μίζες, δηλαδή είμαι αυτόπτης μάρτυρας, είχα καλύψει ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου, στη Σουηδία, όταν είχε επισκεφτεί την Eriksson και τα ίδια τα στελέχη της επιχείρησης προτείνανε μίζα στον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Και αυτό γράφεται στις επίσημες μπροσούρες της εταιρείας. Δηλαδή στα διάφορα έντυπα που μας δώσανε, λέει ότι προβλέπεται μίζα 10 – 15% σε όποιο πρόσωπο μας διευκολύνει να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, άρα λοιπόν είναι ένα δομικό σκάνδαλο του καπιταλισμού, μίζα που προβλέπεται από την εταιρεία άσχετα αν τώρα την πληρώνει ο Χριστοφοράκος, αλλά προβλέπεται επισήμως και το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην «Ελευθεροτυπία» είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην Κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.

Ερ: Δεν είναι λοιπόν μόνο δικομματικό, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το σκάνδαλο της Siemens…
ΠΚ: Όχι. Γιατί όπως έχει γράψει ο Βέτας και ο Βέτας είναι πάρα πολύ έγκυρος δημοσιογράφος, η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Θεωρείτε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τα δύο μεγάλα κόμματα σήμερα;
ΠΚ: Από τη μεριά των κομμάτων είναι, από τη μεριά της Siemens δεν είναι γιατί συλλειτουργούν όλα τα μεγαθήρια του κόσμου, έτσι λειτουργούν. Αν ψάξουμε να βρούμε στις μπροσούρες που μοιράζουν οι εταιρείες θα το βρούμε ότι κάπου μέσα προβλέπεται αυτό.

Ερ: Τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης πως την κρίνετε;
ΠΚ: Της ελληνικής Δικαιοσύνης; Η Δικαιοσύνη, το έχουνε καταγγείλει και οι ίδιοι οι νομικοί και οι ίδιοι οι δικαστικοί κλπ, είναι ένα μέρος του συστήματος, είναι το πως νομιμοποιούμε την αδικία.

Ερ: Άρα να μην περιμένουμε αποκαλύψεις, να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκαλο»…
ΠΚ: Όχι από την άποψη ότι είναι όλοι ένα. Το σύστημα είναι όλοι ένα. Μπορεί να υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι στους δικαστικούς, στους πολιτικούς, παντού υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι αλλά αυτές είναι οι μικρές μειοψηφίες που δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Απλά ακούγονται σα φωνές.

Ερ: Τώρα παρατηρείται το φαινόμενο, τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν μία φθορά, να είναι σε μεγάλο βαθμό ανυπόληπτα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, ταυτόχρονα όμως να η αριστερά να μην μπορεί να κερδίσει…
ΠΚ: Η αριστερά δεν μπορεί να κερδίσει από την άποψη ότι έχουμε ας πούμε τις δύο βασικές τάσεις της, ας πάρουμε το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε βαθιά κρίση. Δηλαδή η κρίση που περνάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίση όλης της αριστεράς κι έχει δύο μορφές, η μία μορφή είναι η νέκρωση που είναι το ΚΚΕ, οπότε στη νέκρωση φαίνεται η κρίση, στην άλλη πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ζωντανός οργανισμός και τα προβλήματα που έχει, τα οποία εγώ τα θεωρώ θετικά, από ποια άποψη, ότι αν διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει στην κοινωνία από την άποψη ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ένα σάπιο πράγμα, αν ανασυγκροτηθεί πάλι θα προσφέρει γιατί θα δημιουργηθεί μία νέα αριστερά. Άρα σε αυτό το κομμάτι της αριστεράς που είναι ακόμα ζωντανό τα προβλήματα είναι πιο έντονα και πιο καθαρά κι αν τα δούμε στο βάθος τους δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της αριστεράς, έχουμε αντίθετες τάσεις, πχ. Μαοϊκούς και Τροτσκιστές να συνεργάζονται, έχουμε σταλινικούς, το τμήμα αυτό που έφυγε από το ΚΚΕ, τη ΚΕΔΑ που αντιπροσωπεύει ο Θεωνάς, που σαν πολιτική αντίληψη δεν διαφέρουν από το ΚΚΕ, αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη όσον αφορά τις συμμαχίες. Έχουμε «κάθε καρυδιάς καρύδι» της αριστεράς εκεί μέσα, με τάσεις συνεργασίας και όλοι αυτοί συνεργάζονται. Αυτοί που δεν συνεργάζονται είναι οι δύο ηγεσίες του ΣΥΝ, γιατί στην ουσία ο ΣΥΝ έχει δύο ηγεσίες, τους ανανεωτές και το αριστερό ρεύμα, οι οποίες στην ουσία, δεν είναι η βάσεις τους που τσακώνονται, είναι οι ηγεσίες τους. Δηλαδή έχουμε μία διαμάχη γραφειοκρατίας και επειδή ακριβώς είναι διαμάχη γραφειοκρατίας γι’ αυτό δεν φαίνεται εύκολη η λύση.

Ερ: Ο κος Αλαβάνος με τον κ. Τσίπρα τι έχουν να χωρίσουν;
ΠΚ: Κατ’ αρχήν ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, έχει μία ιδιοφυή πολιτική αντίληψη και είναι αυτός που στην ουσία είναι η μεγάλη προσωπικότητα για την άνοδο της αριστεράς. Εκεί πέρα έκανε το μοιραίο λάθος, κατά την άποψή μου, να βάλει κάποιο νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Η ηγεσία του Τσίπρα και η ηγετική ομάδα του Τσίπρα είναι ανίκανη να λύσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα και επομένως η διαμάχη των δύο ανδρών, στο βάθος νομίζω ότι είναι πολιτική, γιατί ο Τσίπρας νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής, αυτή είναι η διαφορά.

Ερ: Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει με επικεφαλής τον Αλαβάνο στις επόμενες εκλογές;
ΠΚ: Νομίζω ότι ο Αλαβάνος – και μιλάω τελείως προσωπικά γιατί δεν ξέρω την άποψή του- κατάλαβε ότι το όλο παιχνίδι έχει ξεφύγει πια από τον ΣΥΝ και παίζεται σ’ ένα άλλο κέντρο που είναι αυτή η ένωση της αριστεράς κάτω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι το παιχνίδι στο μέλλον θα παιχτεί εκεί. Νομίζω εγκατέλειψε τον ΣΥΝ από την άποψη ότι ήταν ένα από τα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο βέβαια, αλλά ήταν ένα αδρανές υλικό που δεν μπορούσε να προχωρήσει παραπέρα, οπότε ως ευφυής πολιτικός πήγε εκεί που υπάρχει αριστερά.

Ερ: Και λέτε ότι πρέπει αυτός να ηγηθεί στις επόμενες εκλογές…
ΠΚ: Οπωσδήποτε (σ.σ. πρέπει ο Αλαβάνος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές). Δηλαδή με την έννοια ότι – υποτίθεται η αριστερά δεν έχει αρχηγούς, δεν είναι αρχηγοκενρικό κίνημα, δεν έχουμε κάποιο αρχηγό και είμαστε από κάτω, αλλά σίγουρα η ιστορία έχει ηγετικές φυσιογνωμίες, οπότε δεν μπορείς να τη μειώσεις και να πέσεις στο μέτριο. Και ο Αλαβάνος είναι ηγετική φυσιογνωμία, πώς να το κάνουμε.

Ερ: Βλέπετε να λύνονται μέχρι τις επόμενες εκλογές τα δομικά προβλήματα του ΣΥΝ – και κάποια μεταφερόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ακούγονται ήδη φωνές από στελέχη του χώρου για κίνδυνο να μείνει εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ…
ΠΚ: Για να είμαι απολύτως ειλικρινής το πράγμα είναι 50% - 50%. Υπάρχει κι ο κίνδυνος να μείνει εκτός Βουλής, υπάρχει κι ο κίνδυνος να διασπαστεί όλοι οι κίνδυνοι υπάρχουν αλλά εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, των αισιόδοξων που λένε ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», και υπάρχει και ο απαισιόδοξος που λέει «Παρόλα αυτά φιλαράκο, πεθαίνει και η ελπίδα».

Ερ: Πιστεύετε ότι η ανανεωτική πλευρά είναι πρόβλημα για το ΣΥΝ;
ΠΚ: Έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος πιστεύω, ότι δεν μπήκαν σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. οι ανανεωτικοί), στο σημείο που όλο αυτό το μεγάλο φάσμα της αριστεράς, που είναι δέκα, δώδεκα οργανώσεις πέρα από τους ανένταχτους, έχει μέσα το ΔΗΚΚΙ που το ΔΗΚΚΙ είναι και πατριωτικό, δηλαδή οι θέσεις που έχει στα λεγόμενα εθνικά θέματα κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και δεξιά. Το ανανεωτικό ρεύμα αν το πάρουμε στο βάθος του θα μπορούσε να ήταν μία παλιά κλασική σοσιαλδημοκρατία. Οπότε είναι πολύ πιο κοντά σ’ όλη την υπόλοιπη αριστερά απ’ ότι είναι το ΔΗΚΚΙ. Άρα λοιπόν θεωρητικά μπορούν. Θεωρητικά όλο αυτό το μεγάλο φάσμα μπορούν τουλάχιστον να ενωθούν σε δύο πράγματα. Το ένα είναι να αναγνώσουμε ποια είναι η πραγματικότητα και δεύτερον να δούμε τι δράσεις θα κάνουμε για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά όταν υπάρχει υποχώρηση της πολιτικής σκέψης και ιδιαίτερα της φιλοσοφίας της πολιτικής, τότε τα πράγματα αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα και βγαίνουν σαν προσωπικοί ανταγωνισμοί και εκεί είναι η δυσκολία. Ποιος είμαι εγώ; Ποιος είσαι εσύ; Δεν βρίσκεις άκρη έτσι.

Ερ: Μιλάτε για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αποχώρηση του ΣΥΝ ή για διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΝ;
ΠΚ: Για διάσπαση του ΣΥΝ, ο υπόλοιπος χώρος είναι ενωμένος κι αυτό έχει αποδειχτεί τώρα με όλες αυτές τις διαδικασίες που έγιναν, είναι πολύχρονες, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κλπ, δηλαδή όλες οι μικρές οργανώσεις σε σύγκριση με τον ΣΥΝ βέβαια, κατάλαβαν ότι είχαν φτάσει σ’ ένα εσωτερικό αδιέξοδο και κάνανε την υπέρβαση να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να ενωθούνε με τους άλλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Ερ: ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ΣΥΝ βλέπετε δηλαδή;
ΠΚ: Δύσκολα, από την άποψη ότι είναι μια κλασική συνιστώσα, αλλά εντούτοις αν υποθέσουμε ότι γίνει διάσπαση στον ΣΥΝ και μεταφερθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ – λέμε μία επιστημονική φαντασία τώρα – οι δυνάμεις της αριστεράς που υπάρχουν πιθανότατα να συγκροτήσουν ένα άλλο σχήμα και αυτό το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν σε ακμή, σε απολυταρχικά καθεστώτα και κάνανε μαζικές συλλήψεις στην ηγεσία, ξαναγεννιούνταν από τη βάση γιατί η αριστερά έχει πάρα πολλά στελέχη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν υποθέσουμε ότι διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανιστούν κινήματα από Κοζάνη, Καβάλα που δεν τα ξέρουμε και να βγουν νέοι άνθρωποι που δεν τους ξέρουμε.


Επίσης, εδώ μπορείτε να την ακούσετε κιόλας:

H επίμαχη συνέντευξη Κοροβέση...



22 σχόλια :

  1. O πολιτικός πρωτογονισμός του σχολίου του Black cat * Red cat με αφήνει άναυδο. Ο Περικλής Κοροβέσης διέπραξε πατάτα ολκής και θα πρέπει να τη μαζέψει. Οι κατά καιρούς απαράδεκτες δηλώσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ανανεωτικής (και όχι μόνο) πτέρυγας του ΣΥΝ δεν μπορούν να αποτελούν ελαφρυντικό ούτε υλικό για συμψηφισμό. Ο Κοροβέσης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να λέει ελαφρά τη καρδία ό,τι του κατέβει (το ίδιο και ο Ψαριανός, που στο παρελθόν έχει πει απίστευτα πράγματα). Εκτός κι αν θέλουμε να το διαλύσουμε το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «σκοπός» αγιάζει τα …«μέσα»

    Σε άλλες εποχές ο Λ. Κύρκος έλεγε: » «Για το κακόμοιρο το κόμμα του το έκανα, που δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους…»». Ήταν όταν το ΚΚΕ εσωτερικού έπαιρνε χρηματοδοτήσεις από την βόρεια Κορέα και τον »Κιμ Ιλ Σουνγκ» και από τον »Ν. Τσαουσέσκου». Και μάλιστα τα έπαιρνε και με »πολιτικές δεσμεύσεις». Όχι μόνον έλεγε καμία κουβέντα για αυτά τα καθεστώτα, αλλά είχε αναλάβει να αναμεταδίδει και »να προβάλει την προπαγάνδα τους»: Το ΚΚΕ εσωτερικού είχε εκδώσει στην χώρα μας »τα άπαντα» του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Επειδή δεν είχαν μεγάλη ζήτηση, μια εποχή είχαν γεμίσει τα γραφεία του με τόμους της σκέψης Κιμ Ιλ Σουνγκ…

    Τουλάχιστον – όπως λέγεται – ο Χ. Φλωράκης, για την περίπτωση που δημιουργήθηκε το θέμα με τις δηλώσεις του Π. Κοροβέση, είχε δηλώσει, ότι δεν το έκανε για το κόμμα, αλλά για τον » «γιό, του Πέτρου» ». Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα είχαν γράψει διάφορες εφημερίδες. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το «Αντί» εκείνης της εποχής:

    Δωροδοκήθηκαν όντως τα κόμματα της Οικουμενικής; Αυτό δεν έχει πλέον καμία δικαστική σημασία , επειδή χάρις στην άοκνη αμέλεια των αλλεπάλληλων ανακριτών της υπόθεσης το αδίκημα της δωροδοκίας παραγράφηκε. Δεν γνωρίζουμε άλλωστε αν υφίσταται ποινική ευθύνη …κόμματος για την πράξη αυτή. Τίθεται όμως ένα μείζον ερώτημα πολιτικής και ηθικής τάξης. Ακόμα χειρότερα. Τα πραγματικά περιστατικά εκείνης της περιόδου υποδεικνύουν τι συνέβη πιθανότατα.

    Στις 2/6/ 1989 ο ΟΤΕ του Τόμπρα ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών παροχών του ΟΤΕ, αρχίζοντας με τις περιβόητες 470.000 ψηφιακές παροχές (συμβάσεις 7220 και 7230). Μεσολάβησε όμως η πτώση του ΠΑΣΟΚ και η νέα διοίκηση του ΟΤΕ (Θέμελης – Κιουλάφας) επί κυβέρνησης Τζαννετάκη αρνείται να επικυρώσει τις δυο συμβάσεις επειδή είχαν υπογραφεί χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό και ότι οι τιμές της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ήταν διπλάσιες.

    Το Νοέμβριο του 1989 την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει η «οικουμενική» υπό τον Ξ. Ζολώτα και την πολιτική ευθύνη του ΟΤΕ είναι ο αναπληρωτής υπουργός Επικοινωνιών, Γιάννης Κεφαλογιάννης . Ο Κόκκαλης πιέζει για την υπογραφή των συμβάσεων, ο Κεφαλογιάννης αντιδρά, προκαλείται δημοσιογραφικός σάλος, ξεσπά μια ακόμα κυβερνητική κρίση με αφορμή την Ιντρακόμ και τελικά την λύση την δίνουν ο Κώστας, ο Ανδρέας και ο Χαρίλαος.

    Στις 31 Ιανουαρίου 1990,συνεδριάζει ατύπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) και με την συμμετοχή του γηραιού Ζολώτα αποφασίζει να πάρει την προμήθεια ο Κόκκαλης, παρά την αντίθετη απόφαση περί της κυβέρνησης που στήριζαν (!!!). Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως χωρίς κανείς να μας διαψεύσει ποτέ, στη λήψη της απόφασης εκείνης καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Χαρίλαος Φλωράκης ο οποίος πρότεινε στους άλλους δυο να δώσουν την δουλειά «στον γιο του Πέτρου» (άλλο που δεν ήθελαν). Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν ως γνωστόν παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ και μετά τον αναγκαστικό εκπατρισμό προσωπικός φίλος του ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας Βάλτερ Ούλμπριχτ.

    Λόγου του σάλου που προκλήθηκε, τον Ιανουάριο του 1992 ο 7ος τακτικός ανακριτής ασκεί ποινική δίωξη για την σύμβαση των 470.000 παροχών και υποχρεώνει τον Κόκκαλη στην καταβολή εγγύησης …450 εκατομμυρίων δραχμών . «Εισαγγελική ποινή επιπέδου γκάνγκστερ» θα γράψει τότε ο «Ελεύθερος Τύπος».
    Τελικά, το Μάρτιο του 1993 , πάντα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αναφέρει ότι «από κανένα στοιχείο δεν ενισχύεται το σκέλος της κατηγορίας ότι οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε ενέργεια η παράλειψη που είχε ως αναγκαίο αποτέλεσμα την πρόκληση η και απειλή ζημίας στην περιουσία του ΟΤΕ».

    Τίθεται λοιπόν ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ερώτημα. Έγιναν δωροδοκίες στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, τη ΝΔ του Μητσοτάκη και το ΚΚΕ του Χαρίλαου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω, πως ήταν λάθος η τοποθέτηση Κοροβέση για την Αριστερά και τη Siemens επειδή τη στηρίζει μόνο σε 2 άρθρα της Ελευθεροτυπίας. Θα μπορούσε να έχει πιο συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη θέση. Παλιός στην Αριστερά είναι, γνωστούς έχει, πράγματα γραφτήκαν εκείνη την εποχή, θα μπορούσε να εκφέρει μια πιο τεκμηριωμένη και αξιόπιστη άποψη. Πολιτική δεν γίνεται με αναφορές σε άρθρα αλλά σε γεγονότα. Και αν θέλετε, το σκάνδαλο (υπήρξε ή δεν υπήρξε χρηματισμός) υπάρχει από τη στιγμή που Μητσοτάκης-Παπανδρέου- Φλωράκης έδωσαν το πράσινο φως για τη σύμβαση.
    Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα συμφωνώ. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν η συμμετοχή της Αριστεράς στις κυβερνήσεις της εποχής.
    Χτυπιέται ο Κοροβέσης όχι μόνο για τη δήλωσή του για τη διαφθορά, αλλά κυρίως για το υπόλοιπο της συνέντευξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς και πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ”.

    Μπααα !!! Έχει και όργανα ο ΣΥΡΙΖΑ ?
    Από πότε και ποια είναι αυτά ?
    Και να μην ξεχάσουν να μας πούνε πότε είναι οι επόμενες εργασίες για την ανάδειξη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Να προλάβω να βγάλω εισιτήριο , όχι τίποτε άλλο.....

    "..δεν μπορεί να λέει ελαφρά τη καρδία ό,τι του κατέβει.."
    Ενώ μηχανισμοί και άλλοι..έχουν δικαίωμα ελαφρά τη καρδία να λένε και να πράττουν ότι τους κατέβει γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "τόμοι της σκέψης του Κιμ ιλ Σούνγκ" Ακούγεται πολύ δελεαστικό, που μπορούμε να βρούμε κανά αντίτυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατω τα χέρια απο τον Κοροβέση.Οι αρουρέοι των γραφείων, βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τον Περικλή, που τιμά με τη ζωή του και τα κείμενά του την ταλαιπορημένη αριστερά τηε χώρας μας..Να δημιουργήσουμε κίνημα συμπαράστασης στον Κοροβέση ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε και να ξεχωρίσουμε τι είναι πολιτική και τι πολιτικαντισμός. Ο κ. Κοροβέσης δεν είναι πολιτικάντης! απλά πράγματα.
    Συγχαρητήρια για την αναδημοσίευση του ποστ και για την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.
    Η γνώμη μου ταυτίζεται με τη δική σου: εκτιμω ότι τα "αλλα" που αναφέρει ενόχλησαν περισσότερο -ή, μάλλον, κυρίως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι 36 χρόνια στην εκτός ΚΚΕ αριστερά (Ρήγας, ΚΚΕεσ.μέχρι το 1986, ΣΥΝ αφού έφυγε η Δαμανάκη, ΣΥΡΙΖΑ).
    Σε ένα πράγμα έχω καταλήξει σήμερα:
    Δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο πολιτικό χώρο με Κουβέλη, Κύρκο, Μαργαρίτη, Λυκούδη, Α.Φιλίνη κλπ.
    Αυτή η σκέψη νομίζω ότι απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία όσων νοιάζονται για το ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό νομίζω ότι είναι το βασικό πολιτικό ζήτημα που οφείλουν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν ο ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
    Σ' αυτό το ζήτημα η παρέμβαση Κοροβέση είναι ξεκάθαρα αρνητική.
    Όσοι εκτιμούν και συμπαθούν πραγματικά τον Κοροβέση δεν πρέπει να τον κολακεύουν ακόμη και στα λάθη του.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε λάθος ασυγχώρητο για έναν έμπειρο αριστερό.
    Αντί να μιλήσει για το πολιτικό "προπατορικό αμάρτημα" της συμμετοχής του "ενιαίου" Συνασπισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη και στην Οικουμενική, που συνεχίζει σαν φάντασμα να κυνηγάει και τον σημερινό ΣΥΝ, μίλησε για χρηματισμό φυσικών προσώπων που προφανώς δεν είναι σε θέση να αποδείξει. Έτσι νομιμοποίησε την ηγεμονική παρουσία των Κουβέλη, Μαργαρίτη κλπ στα ΜΜΕ και έστειλε στην αγκαλία του Κουβέλη και του Κύρκου κάμποσους αμφιταλαντευόμενους.
    Το λάθος αυτό θα πρέπει ο ίδιος ρητά να το αναγνωρίσει απέναντι στο λαό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι βεβαίως απολογούμενος στα παπαγαλάκια του ΣΥΝ.
    Από την άλλη μεριά όσοι από την αριστερά του ΣΥΝ συμεριλαμβανομένων του προέδρου, του γραμματέα , βουλευτών και στελεχών προβαίνουν σε λεονταρισμούς και απειλούν τον Κοροβέση θα ήταν κάπως πιο πειστικοί αν μπορούσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα σπεύσουν να γλύψουν τον κώλο των επώνυμων "ανανεωτικών" στελεχών την επόμενη φορά που θα ξεφτιλίσουν και πάλι μέσω των ΜΜΕ τις αποφάσεις των συνεδρίων και άλλων σωμάτων του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και η Δαμανάκη είχε δηλώσει ότι δεν τα έχουν πάρει μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα και δεν είδα κανένα Συνασπισμένο και Κουκουέ να σπεύδει να την ρωτήσει τουλάχιστον τι εννοεί? Τι νόμισαν ότι εννοούσε τον ΛΑΟΣ? Προφανώς προς αυτούς έδειχνε, αλλά έκαναν του χαζούς. Γιατί δεν την ρωτάνε τώρα οι δημοσιογράφοι να διευκρινίσει τι εννοούσε. Σκέψου να βγει μετά από 3 μήνες και να πει ότι πράγματι ο υιός του Πέτρου (λέγε με Κόκαλη) χρηματοδότησε ΚΚΕ+ΕΑΡ = ΣΥΝ (εκείνης της εποχής) για τις ανάγκες των τριών αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων 1989-1990 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ki egw eimai me ton periklh!φαίνεται από την συνέντευξη πόσο μπροστά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γραφειοκράτες και χρηματιζόμενοι εναντίον των απλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ:
    όταν η πολιτική (και η ιστορία) γίνεται ανοησία.


    Όποιος κανονικός (και ανυποψίαστος) άνθρωπος διαβάζει το μπλογκ της ΕΟΣ εύκολα θα συμφωνήσει με την ερμηνευτική της γραμμή: «όλοι τα παίρνουν και όλοι φροντίζουν για τις καρέκλες τους, ακόμα και οι αριστεροί που μας το παίζουν αδιάφθοροι». Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι οι απλοί άνθρωποι της βάσης (έως ότου φυσικά ανέβουν και αυτοί με τη σειρά τους στην κλίμακα της ιεραρχίας, οπότε θα γίνουν όμοιοι). Αδιέξοδο. Άρα καλά κάνουμε και μένουμε αμέτοχοι. Όλοι ίδιοι είναι (εξαιρείται βεβαίως ο Αλαβάνος κατά την ΕΟΣ για αδιευκρίνιστους λόγους). Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα για ένα και μόνο λόγο, για να επωφεληθούν της κρατικής χρηματοδότησης. Το ΚΚΕ εσωτ. διασπάσθηκε από το ενιαίο ΚΚΕ για να τα πάρει από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ και τον Τσαουσέσκου, ενώ η συγκυβέρνηση έγινε για να τα πάρει ο Χαρίλαος και ο Λεωνίδας από τον Κόκκαλη. Και αν δεν έγιναν με αυτή τη σειρά δεν αλλάζει τίποτα, όλα κρίνονται (και ερμηνεύονται) εκ του αποτελέσματος. Η συγκυβέρνηση ήταν το ξεπούλημα της αριστερής ιδεολογίας (και πράγματι ήταν) και επειδή δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε διαφορετικά παρά μόνο στο πλαίσιο της αστικής ιδεολογίας, την κάνανε (τη συγκυβέρνηση) για να κονομήσουνε. Δώσανε τις τηλ. παροχές στον Κόκκαλη(και στη Ζήμενς) όχι εξ αιτίας του οικονομικού εθνικισμού της Αριστεράς, αλλά γιατί Φλωράκης και Κύρκος θα παντελονιάσουνε κανένα τηλεφωνικό κέντρο ή κάποιο εκδοτικό πολυμηχάνημα (που σκούριασε στα παλιά γραφεία της Αγ Κωνσταντίνου γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε… ). Συμφωνεί σε αυτή την ερμηνεία βεβαίως και ο «μαύρος γάτος» (άντε και ο κόκκινος): ότι είναι συγκροτημένο και συλλογικό στο πλαίσιο της Αριστεράς είναι είτε γραφειοκρατικό, είτε ιδιοτελές, συνήθως και τα 2 μαζί. Εξαιρούνται τα πρόσωπα: ο Αλαβάνος, ο Κοροβέσης, ενδεχομένως ο εκδότης (και μοναδικό μέλος) της ΕΟΣ, αύριο ο Ψαριανός, αφού και αυτός είναι και ανεξάρτητος και αυθαίρετος. Επειδή είναι λίγο δεξιός; Στο φινάλε ΑΕΚτζής είναι, δεν είναι ΟΣΦΠ, δηλ του Κόκκαλη. Όποιος φυσικά διαφωνήσει και κάνει την όποια κριτική στον αρχηγισμό, στην αμετροέπεια, στον μιντιακό ναρκισσισμό των παραπάνω… αυτομάτως θεωρείται συνένοχος του Γενικού Επιτελείου και κομματική νομεκλατουρά. Ακόμα και όταν ο ελεγχόμενος –η περίπτωση Κοροβέση- διαλύει με τους ισχυρισμούς του ότι έχει απομείνει από το ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ως αδιάψευστα τεκμήρια ενοχής τις υποθέσεις 2 δημοσιογράφων (θαυμαστών κατά τα άλλα του Α. Παπανδρέου). Όσο για την αυτονόητη υποχρέωση να θέτουν τα ερωτήματα προς απάντηση στη συλλογικότητα που τους επέλεξε (στο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω), αυτό θεωρείτε παρωχημένη τελετουργία, ανάρμοστη στα ανοικτά κόμματα που τα στελέχη τους συνομιλούν «αδιαμεσολάβητα» με την κοινωνία (δια μέσου των μμε βεβαίως). Ισχυρισμός εξ άλλου που επικαλείται συχνά-πυκνά ο Φ. Κουβέλης και άλλα στελέχη της Α. Πτέρυγας του Συνασπισμού.

    Ο σχολαστικός χ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σημειώσω πριν από οτιδήποτε πως ο Κοροβέσης
    σαν αγωνιστής της Αριστεράς (σε δύσκολες και οδυνηρές εποχές), αλλά και η στην συνέχεια πορεία και στάση του, δεν μπορεί να θιγεί από τους σημερινούς τιμητές του. Μπορεί ο καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις πολιτικές του απόψεις, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να του αποδίδει προωπικές πολιτικές σκοπιμότητες. Κυρίως αυτοί που έχουν αποδείξει με τη στάση τους πως μόνο η πολιτική σκοπιμότητα κινεί τις όποιες ενέργειές τους. Και αυτό αφορά τόσο την ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και την ηγεσία του σπαρασόμενου Συνασπισμού. Ως προς το θέμα που ανέκυψε από τη συνέντευξη του Κοροβέση, υπάρχει προφανώς ένα ζήτημα. Ο τρόπος που βγάζει το συμπέρασμα. Θα περίμενα να έβαζε το ερωτηματικό που προέκυπτε από τα δημοσιεύματα του Βότση, του Μπέη και του οποιουδήποτε άλλου. Να έδινε δηλαδή μια ευκαιρία ακόμη στα στελέχη της τότε ενωμένης αριστεράς να βγουν δημόσια και να απαντήσουν σε αυτά τα δημοσιεύματα. Όχι στο αν τα πιάσαν ή όχι, αλλά στο με ποια λογική προκρίναν την ανάθεση της δουλειάς στον γιό του Πέτρου. Ήταν διαφανής, υπήρχαν εθνικοί λόγοι, ήταν άγνοια,ήταν μαλακία τους, ήταν πορωμένοι Ολυμπιακοί, τι συνέβη τέλος πάντων τότε; Σε αυτό θα έπρεπε να εγκαλούνταν να απαντήσουν οι τότε υπεύθυνοι. Και αυτό θα γινόταν κατανοητό από όλους τους καλόπιστους αριστερούς, που πραγματικά έχουν αυτό το ερωτηματικό, αναπάντητο μέχρι σήμερα. Η ταμπακέρα είναι οι απευθείας αναθέσεις. Και αυτό δεν απαντιέται με αφορισμούς, ούτε με γενικότητες του τύπου η Αριστερά δεν τα πιάνει. Το τελευταίο εξάλλου ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για τους αριστερούς, που δεν είναι της στιγμής.
    ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο το 1974 στον Ρηγα-κκε εσ.-εαρ-συν-συριζα ,
    τετοιο αυτογκολ δεν εχω ξαναδει.
    Επισης να με συγχωρειτε ποτε δεν ειδα απομνημονευματα του κιμ ιλ σουνγκ.
    Τα ακουγα απο διαφορους ακροδεξιους και ασφαλιτες δεν τα ειδα ομως ποτε. Τα ξανακουω τωρα.
    20 χρονια ακουω την ιστορια με την κυβερνηση ΖΟΛΩΤΑ (οταν κανεις καταγγελια καλο ειναι να ενημερωνεσαι καλυτερα απο τον Βοτση) και εχω ακουσει 20 κατηφορηματικες διαψευσεις.
    Αυτες τις διαψευδεις που "δηθεν" ζηταει ο κοροβεσης. Καταχωρημενες τουλάχιστον 10 στα τελευταια χρονια στο αρχειο του Ριζοσπαστη. Με μια απλη αναζητηση τις βρισκεις. Και οταν εισαι βουλευτης με δημοσιο λογο εχεις υποχρεωση να το κανεις πριν λαλησεις. Εκτος αν εχεις ηδη λαλησει.
    Η ενεργεια του κοροβεση χτυπαει δυστυχως μονο τον ΣΥΡΙΖΑ και δινει επιχειρηματα στους "ανανεωτες" του ΣΥΝ.
    Δεν καταφεραν οι "ανανεωτες" με τις μπαρουφες τους να μας στειόυν στο ΠΑΣΟΚ θα μας στειλει ο κοροβεσης με τον Βοτση. Και ολα αυτα γιατι εχασε τοτε μια δουλεια ο τεγοπουλος.
    Το προβλημα δεν ειναι ενα λαθος που μπορει να κανει ο οποιοσδηποτε , αλλα τι συνεχεια δινεις.
    Μια απλη δηλωση με μια λαθος κορωνα δεν δημιουργει προβλημα. Η συνεχεια που δινει ομως ειναι αποκαλυπτικη των προθεσεων του.
    Ο κοσμος της αριστερας δυστυχως τον βαζει πλεον μαζι με Μαργαριτη-Φιλινη.
    Στο καλο και καλο απαγγειο στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο του «ανώνυμου», το οποίο εμμέσως αλλά σαφώς μας αποδίδει ότι αναπαράγουμε φήμες που διαδίδουν ακροδεξιοί και φασίστες, μας επαναφέρει αναγκαστικά στην εποχή του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ήταν οι εποχές που η αριστερά ότι δεν της άρεσε ή δεν το κατανοούσε το θεωρούσε κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών και του ιμπεριαλισμού.

    Λοιπόν, αγαπητέ ανώνυμε ελπίζω τουλάχιστον να γνωρίζεις ότι θεωρείς ότι το ΚΚΕ τα «έπαιρνε» από την Μόσχα. Αυτή η οικονομική ενίσχυση πήγαινε «παρέα» με την πολιτική εξάρτηση. Το ΚΚΕ πάντα ήταν δορυφόρος και απολογητής του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Το 68 λοιπόν με την διάσπαση του ΚΚΕ, το ΚΚΕ ες. έχασε λοιπόν εκτός των άλλων και τα οικονομικά του στηρίγματα. Και τα οικονομικά στηρίγματα δεν τα έχασε γιατί εναντιώθηκε στην επέμβαση των σοβιετικών στρατευμάτων στην Τσεχοσλοβακία, αλλά γιατί απλά το ΚΚΣΕ ήταν με την ομάδα του Κοληγιάννη. Εκείνη την εποχή στράφηκε για «βοήθεια» προς άλλες κατευθύνσεις και βρήκε ανταπόκριση από τον Ν. Τσαουσέσκου. Όμως επειδή αυτή η βοήθεια δεν επαρκούσε στράφηκε και προς άλλες πηγές. Λοιπόν, αμέσως μετά την μεταπολίτευση το ΚΚΕ ες στα πλαίσια των διεθνών επαφών του, ως νόμιμο πλέον κόμμα αποκατάστησε καλές σχέσεις με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Στα πλαίσια αυτών των σχέσεων δόθηκε και «οικονομική ενίσχυση» από τους Κορεάτες. Ένα από τα πολιτικά ανταλλάγματα ήταν να μεταφραστούν στα ελληνικά τα έργα του μεγάλου ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ και να εκδοθούν στα ελληνικά, Και πράγματι αυτό έγινε και παραδόθηκαν μάλιστα και δερματόδετοι οι τόμοι τον πρέσβη ή σε κάποιους άλλους διπλωμάτες της Κορέας ως απόδειξη ότι η συμφωνία εξετελέσθη. Επίσης μπήκαν και στις προθήκες των κομματικών γραφείων για τον ίδιο λόγο. Βέβαια οι πιο πολλοί σύντροφοι του ΚΚΕ ες και του Ρήγα εκείνης της εποχής γελούσαν με αυτά τα καραγκιζιλίκια και προφανώς δεν βγήκαν να τα πουλάνε μαζί με τον «θούριο». Μετά από λίγο καιρό βέβαια αποσύρθηκαν.

    Όμως, πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό της έκδοσης της σκέψης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, επειδή γενικώς οι κομμουνιστές είναι ηθικοί άνθρωποι και τηρούν τις συμφωνίες που κάνουν, για αρκετά χρόνια το ΚΚΕ ες δεν έλεγε τίποτα για αυτά τα καθεστώτα. Το ΚΚΕ μάλιστα συνεχίζει να μην λέει ακόμα…

    Μια άλλη κακιά κληρονομιά της εποχής του Κιμ Ιλ Σουνγκ, εκτός από την πρακτορολογία είναι η σκοπιμότητα στην προβολήτης αλήθειας. Το κριτήριό μας είναι πάνω απ’ όλα τον κομματικό συμφέρον. Κρύβουμε λοιπόν την αλήθεια, όταν εκτιμούμε ότι αυτή μπορεί να βλάψει το κόμμα. Κάποιοι άλλοι προβάλουν ως κριτική προς τον Π. Κοροβέση ότι αυτά που είπε τα εκμεταλλεύτηκε το ΛΑΟΣ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με το ίδιο σκεπτικό ο «ανώνυμος» λέει ότι δίνει επιχειρήματα στους «ανανεωτικούς»…

    Αυτή η αριστερά που υπερασπίζεται ο «ανώνυμος» είναι ξένη και εχθρική για μας! Του την χαρίζουμε και του ευχόμαστε να την χαίρεται…

    Λοιπόν, ας γίνουμε και λίγο προκλητικοί για να τελειώει αυτή η ιστορία. Ας βγει λοιπόν ο Λ. Κύρκος και ας διαψεύσει τους ισχυρισμούς μας και να δώσει την δική του εκδοχή για την ελληνική μετάφραση της σκέψης Κιμ Ιλ Σουνγκ... Και τότε σας υποσχόμαστε ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γελάμε και μεις κι ας μην ειμαστε παρδαλα κατσικια. Τετοιος αντικουμουνισμος ουτε στο blog της χρυσης αυγης. Αληθεια ποιους εκπροσωπειτε?
    Να βγει ο Κυρκος και να διαψευσει? το εχει κανει πανω απο 10 φορες. Μια απλη αναδρομη στο αρχειο της Αυγης αρκει. Ολα εχουν διαψευστει με τον πιο εντονο τροπο και απο τον Φλωρακη και απο τον Κυρκο και απο τον Δραγασακη. Θελετε και δηλωση?.
    Ποιανου νομου? Του τεγοπουλου? του Βοτση?.
    θα γινετε εσεις "ανθρωποφυλακες"?.
    Δεν υπακουω σε κανενα κομμα. Ανενταχτος πλεον στον Συριζα . Βαλλομενος απο απο μαργαριτηδες-κοροβεσηδες-κυρκους και οσους πιστεψα και καποτε ημουνα υπερηφανος για αυτους.
    Η Αριστερα ηταν οι ανθρωποι της και η ιστορια της . Ποτε δεν ηταν τα κομματα της. Τα κομματα βρισκανε τον ευκολο δρομο του σταλινισμου και ξεσκιζανε τις σαρκες τη ιδιας της αριστερας. Οι ανθρωποι της ομως και οι αγωνες τους ηταν η σημαια μας.
    Παει κι αυτο . Δεν χαιρομαι πλεον την Αριστερα μου. Ενας πονος υπαρχει. ενας πονος.
    Νασται καλα.
    και κοιταξτε μεσα απο τις παρωπιδες σας να μην αφησετε τιποτα ορθιο.
    Περασαν οι βαρβαροι συντροφοι.
    Περασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά μάλλον ο "ανώνυμος" κάνει τον ...Κορεάτη και κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι γράφουμε! Όμως, ως πιστός οπαδός των μεταφραστών - εκδοτών του Κιμ Ιλ Σουνγκ, δεν παύει να μας αποκαλεί φασίστες. Κάνει τον "ανένταχτο" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπεριφέρεται χειρότερα από τους "ενταγμένους" στο ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ντρεπομαι για ολα οσα διαβαζω. Οαπλος κοσμος υποφερει και εσεις τυρβαζετε στο υπερπεραν. Ξερετε τι λεει στην πιατσα? αστο καλυτερα... Καληνυχτα σας και προσοχη οσοι μενετε στα β. προαστεια. υ.γ. ενας αλλος ανωνυμος που δεν θα γινει αριστεριστης της πλακας ποτε με ηγετη καποιον .... Αλαβανο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντε εγω ημουνα πιστος οπαδος μεταφραστων.
    Αντε ειμαι ενταγμενος.
    Ο Κοροβεσης που ειχει ολα αυτα υπ οψιν του γιατι παριστανει τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τις μιζες της ζημενσ? για να παρει κανα βιβλιο του κιμ?.
    Για να παρει εκδιξηση για την δουλεια που εχασε ο τεγοπουλος?.
    Αριστερος λογος που δεν απανταει αλλα βριζει δεν ειναι αριστερος λογος.
    Δεν ειμαι ανωνυμος. Ανωνυμος εισαι εσυ .
    Υπογραφω οταν υπογραφει και ο αλλος.
    Για το οτι η ¨ειδηση¨" υπαρχει και κυκλοφορει εδω και 18 χρονια δεν απαντας.
    Οτι ο Βοτσης το εχει γραψει στην Ελευθεροτυπια πανω απο 15 φορες και σε φυλλο που ο κοροβεσης ειχε αρθρο στην ιδια εφημεριδα πριν απο χρονια δεν απαντας.
    Οτι υπαρχει κατηγορηματικη διαψευση -την οποια υποτιθεται επιζητα ο κοροβεσης- γραμμενη στις εφημεριδες δεν απαντας,
    Αν παλι δεν τις εχει δει να σου δωσω μονο απο το αρχειο του ριζοσπατη -της Αυγης ειναι δυσκολη η προσβαση στο ηλεκτρονικο αρχειο- 7 διαψευσεις .
    Επικεντρωνεσαι στο βιβλιο του κιμ ιλ σουνγκ.
    Επαναλαμβανω οτι οσα γραφεις για προθηκες και αλλα τινα δεν υπαρχουν. Αλλα αφου εχεις τετοια αποψη τι δουλεια εχεις με τετοια μιασματα.
    και επειδη πραγματικα μυριζει β.προαστεια.
    Μελος γραματειας συριζα της περιοχης μου σαν ανενταχτος.
    εργατης.
    προεδρος σωματειου ιδιωτικων υπαλληλων της περιοχης μου. Με διαρκη απειλη απολυσης.
    με μισθο 900 ευρω.(που να αγορασω δερματοδετα)
    και αν παψεις να γραφεις ανωνυμα βαζω και τηλεφωνο και link με φωτογραφια απο συγκεντρωση του σωματειου.
    Επωνυμα και με λογο ΥΠΑΡΞΗΣ στην αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο εργατισμός φίλε μου δεν πρόκειται να διασώσει τις πολιτικές σου απόψεις ούτε να απαλλάξει τον τότε ΣΥΝασπισμό από τις πολιτικές ευθύνες που έχει στην περίοδο εκείνη.

    “Διαψεύσεις” άλλοι ζήτησαν για τις μίζες της simens και όχι εμείς. Εξάλλου αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με διαφανείς αποφάσεις οργάνων, αλλά τα χειρίζονται μόνον κάποια στελέχη. Αρκετά στελέχη του τότε ΣΥΝασπισμού βρίσκονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, ποίος λοιπόν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος απ' αυτούς τα “άρπαξε” τότε; Όμως εμείς δεν βάλαμε τέτοια ζητήματα. Απλώς τα θέτουμε για να δείξουμε τα αδιέξοδα της λογικής σου. Για μας αλλού είναι το πρόβλημα.Τις θέσεις μας τις έχουμε αναπτύξει εδώ και δεν θα τις επαναλάβουμε.

    Υ.Γ. Όσο για την σκέψη του Κιμ Ιλ Σουνγκ ότι διαψεύσεις και να κάνεις δεν θα μας πείθουν, γιατί πιστεύουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Τότε, ως μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού είχαμε τοποθετήσει με τα ίδια μας τα χεράκια κατόπιν υπόδειξης της καθοδήγησης τα “άπαντα” του μεγάλου ηγέτη στις “προθήκες”. Όταν μάλιστα ρωτήσαμε γιατί να τα βάλαμε εκεί, μας πληροφόρησε η καθοδήγηση ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα έχουμε σε περίοπτη θέση, μήπως και περάσει τυχαία κανένας σύντροφος Κορεάτης! Και δεν πρόκειται για κομματικά γραφεία που δεν ήταν συνοικιακής οργάνωσης Β. Προαστείων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Όταν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, διακριτό και ευκρινές, τότε είναι εύκολο να μπερδέψεις τα τέρματα και αντί για γκολ στον αντίπαλο, να το βάζεις στη δικιά σου ομάδα."
    Και το βαλατε.
    Αληθεια, γιατι στο τελος θα αρχιζω να βαζω αλλες σκεψεις στο φτωχο μου το μυαλο. Ποια γραφεια του ΚΚΕ ΕΣ ειχαν προθηκες και που?. Τα γραφεια ηταν η απλα διαμερισματα με ενα γραφειο και καμμια 20 αρια καρεκλες ή καταστηματα ισογεια με την ιδια συνθεση. Τα ενοικια τα πληρωναμε ρεφενε και δεν υπαρχαν λεφτα για πολυτελειες. Και στα κεντρικα του Πειραια αλλα και σε όλα της β!πειραια που ειχα επαφες (Ρεντη - Κορυδαλλος - Δραπετσωνα-Κερατσινι ) ηταν ακριβως ετσι. Ποιες προθηκες .!!!! Πλακα μας κανεις. Ενα αχουρι ηταν ολα.
    Και το απιστευτο !!! "μήπως και περάσει τυχαία κανένας σύντροφος Κορεάτης!" . Ειναι γνωστο τοις πασι οτι την περιοδο 75-85 οι κορεατες κανανε βολτες στην ΑΘΗΝΑ!!!!!!!!!!!.
    Να σαι καλα αν και "παρδαλα κατσικια" δεν γελαμε.
    Τελικα βεβαια ολο το προβλημα σου ειναι η εκδοση του συγκεκριμενου βιβλιου.
    Να σου πω ομως με όλο τον σεβασμο οτι τις πολιτικες μου αποψεις δεν αγωνιζομαι να τις διασωσω απο εναν ανωνυμο που με υφος αριστοκρατη δεν απανταει αλλα ακαταδεχτα προσπαθει να με μειωσει. Αν εγινες αριστερος εγινες για ανθρωπους σαν εμενα που παλευω για την επιβιωση.
    Ο εργατισμος ειναι αγνωστη λεξη σε μενα παρακαλω να μου την εξηγησεις. Εγω βιωνω καθε μερα την αδικια του συστηματος και παλευω με προσωπικο κοστος χωρις να εχω υποστηριξη απο κανεναν. Αντιθετα ολα αυτα τα εμμισθα κομματικα στελεχη εχουν αποδειχτει ο χειροτερος εχθρος της αριστερας.
    Εγιναν αριστεροι αντικαθιστωντας το εγω με το εμεις και τελικα ανακαλυψαν το υπερ-εγω.
    Πιστευουν οτι υποκαθιστουν τον κοσμο της εργασιας και μπορουν να σκεφτονται αυτοι αντι για εμας.
    Δυστυχως ενας απο αυτους ειναι και ο Περικλης.
    Επισης ,μονο με υποτιμητικα σχολια δεν γινεται διαλογος.
    Και αν εγω ανηκω στην πλεμπα , εσυ που εισαι αριστοκρατης θα επρεπε ενα παραδειγμα να το εδινες.
    Αλλη μια απομυθοποιηση στον χωρο της Αριστερας.
    Της επωδυνης Αριστερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου σύντροφε «ανώνυμε»! Μας λες ότι είμαστε χειρότεροι από την «χρυσή αυγή». Μας λες επίσης ότι κατασκευάσουμε ψέματα και συκοφαντίες για πράγματα τα οποία έχουμε δει με τα ίδια μας τα μάτια. Επίσης ότι εμείς είμαστε αστοί και συ ένας ταλαίπωρος και φτωχός εργάτης και ως εκ τούτου υπονοείς ότι εκφράζεις το …δίκιο του εργάτη. Αρκετά σε αφήσαμε να κάνεις τους τσαμπουκάδες σου και να μας βρίζεις. Αυτή η συζήτηση τελειώνει εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. o ανώνυμοσ συναγωνιστής εργάτης των 900 ευρώ έχει δίκιο σε ένα πράγμα.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ δουλεύουν ενάντια στα συμφέροντα της εργατιάς και της κοινωνικής αριστεράς.Η αριστερά και η εργατική τάξη δεν 'έχουν ανάγκη απλό ηγεσία όπως επιθυμεί να μας πείσει ο κατασκευαστη΄ς τσιμεντάς αλέξης τσίπρας αλλά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και οριζόντια οργάνωση στα εργατικά συμβούλια και στα συμβούλια της γειτονιάς πρέπει να πάρει τη ζωή τη γραμμή την κατάσταση στα χέρια της ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ μαζί με τους πλούσιους και τα αστικά κόμματα.
    Ο καπετάν γιώτης που με την είσοδο στο καρπενήσι το 48 εκτέλεσε 1000 πρόσφυγες από τα γύρω χωριά και περιοχές επειδή ε'ίχαν αποδράσει από τα γκουλαγκ των ελεύθερων περιοχών του δημοκρατικού στρατού,τι νομίζουμε σύντροφε εργάτη,ότι θα άφηνε εσένα εμένα τον κοροβέση το βότση την εοσ να δει τη λαμογια με τα μάτια του? καραμπασ κωστασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ