ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Καλή Αρχή!...

Οι σύντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν επιτέλους να λειτουργήσουν με μια από βασικές αρχές της δημοκρατίας, την αρχή της πλειοψηφίας. Για ένα ζήτημα που υπήρξε διαφωνία, αφού εξαντλήθηκε η συζήτηση, η τελική απόφαση πάρθηκε με ψηφοφορία. Ελπίζουμε αυτή η αρχή να γενικευθεί και στα άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΥΓΗ παρουσιάζει αυτό το ζήτημα εδώ:


Υπογραμμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέβαλε θέση σε σχέση με την στάση του στην επιτροπή, όπου η Άννα Φιλίνη είχε ταχθεί υπέρ της σύμβασης. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο διαμορφώθηκε σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του την περασμένη εβδομάδα. Σε εκείνη την συνεδρίαση αποφασίσθηκε (με 7-3) να καταψηφίσει. Αυτή τη θέση υποστήριξαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Μπανιάς, Σοφία Ανδρεοπούλου, Γρηγόρης Ψαριανός, Θοδωρής Δρίτσας. Υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι Φώτης Κουβέλης, Άννα Φιλίνη, Θανάσης Λεβέντης. Απουσίαζαν οι Νίκος Τσούκαλης, Περικλής Κοροβέσης, Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου. Με δεδομένη αυτή την τοποθέτηση της Κ.Ο. ένα ερώτημα που προκύπτει είναι αν η βουλευτής, που είναι υπεύθυνη για θέματα ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε ενημερώσει την Κ.Ο. ή τον γραμματέα της Κ.Ο. για τη (θετική) θέση που θα εξέφραζε στην επιτροπή. Αυτό δεν διευκρινίσθηκε ούτε από όσα είπε στην Βουλή ούτε από το δελτίο τύπου που εκδόθηκε. Η Α. Φιλίνη υποστήριξε ότι "η λύση της χωροθέτησης του έργου στην έκταση του πρώην Ιπποδρόμου στην περιοχή του φαληρικού όρμου, με την παράλληλη υλοποίηση ενός υπερτοπικού πολιτιστικού πάρκου, είναι η καλύτερη δυνατή", ότι "οι δήμοι του φαληρικού όρμου και τα κινήματα πολιτών θα καταφέρουν να διώξουν τις ασύμβατες και οχλούσες παραθαλάσσιες ολυμπιακές εγκαταστάσεις" και ότι προσφέρεται "μια λύση στο έλλειμμα υποδομών πολιτισμού στον τόπο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ