ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μπορεί να καταδικαστεί η Μητσοτάκης Α.Ε ως “εγκληματική οργάνωση”;


η Άρτεμις Σίφορντ  στη PEGA

(επιλέξτε κάτω δεξιά  από το audio🎜, αν θέλετε την ελληνική μετάφραση)



Η κατάθεση της Άρτεμις Σίφορντ τεκμηριώνει το πως η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το Predator.

H κ. Άρτεμις Σίφορντ έκλεισε ένα ραντεβού το 2021 για την ενισχυμένη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 μέσω της ελληνικής κυβερνητικής πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς. Tο κινητό της κ. επιμολύνθηκε με Predator με μήνυμα που αντέγραφε το αυτοματοποιημένο μήνυμα της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες του ραντεβού που ήδη είχε κλείσει. Δηλαδή, οι αποστολείς του Predator είχαν πλήρη γνώση των πραγματικών στοιχείων του ραντεβού της.

Έλαβε ένα αυτοποιημένο SMS με τις λεπτομέρειες του ραντεβού της στις 17 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα. Πέντε ώρες αργότερα, στις 05.31 π.μ., όπως δείχνουν τα σχετικά έγγραφα, έλαβε ένα ακόμα SMS που της ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού της πατώντας έναν σύνδεσμο (link).

Αυτό ήταν το μολυσμένο link που έβαλε το Predator στο τηλέφωνο της. Οι λεπτομέρειες του ραντεβού για το εμβόλιο της στο μολυσμένο μήνυμα ήταν σωστές, υποδεικνύοντας ότι κάποιος είχε τσεκάρει νωρίτερα την αυθεντική επιβεβαίωση και είχε φτιάξει το μολυσμένο μήνυμα ανάλογα.

Ο αποστολέας επίσης φαίνεται να είναι η κρατική υπηρεσία για τα εμβόλια, ενώ το μολυσμένο URL έχει μιμηθεί αυτό της πλατφόρμας εμβολιασμών.

Η κατάθεση της Άρτεμις Σίφορντ  είναι το πιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο μέχρι σήμερα για τη  χρήση του Predator από την Μητσοτάκης Α.Ε.  Φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλα. 
----------------------------

Η “χρυσή αυγή” καταδικάστηκε ως “εγκληματική οργάνωση” και πήγε στο δικαστήριο με συγκεκριμένες διατάξεις και άρθρα του νόμου. Δεν καταδικάστηκε ως ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα…

Το ίδιο συμβαίνει και με τις παρακολουθήσεις. Η Μητσοτάκης Α.Ε. μπορεί να παραπεμφθεί στο δικαστήριο επίσης ως “εγκληματική οργάνωση”. Η ποινική πλευρά της υπόθεσης δεν έχει να κάνει με την τεκμηρίωση της “αντισυνταγματικότητας των υποκλοπών” και άλλα ωραία παρόμοια “δημοκρατικά”, αλλά με το ισχύον νομικό καθεστώς και μάλιστα τον νόμο που περιγράφει επακριβώς πως γίνονται οι συνακροάσεις/παρακολουθήσεις: Είναι το ΠΔ 47/10-03-2005.


e-nomothesia.gr | Τράπεζα Πληροφοριών Νομοθεσίας: https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikoinonies-telepikoinonies-telephonia/pd-47-2005.html

Η χρήση του predator με βάση τις διατάξεις αυτού του Νόμου είναι παράνομη και δεν μπορεί να το προμηθευτεί το ελληνικό δημόσιο: Το άρθρο 2 (ορισμοί) του Νόμου αφορά στον ορισμό 16 εννοιών με τον οποίο χρησιμοποιούνται στο διάταγμα. Η 11η είναι η «Επισύνδεση»: Η παράλληλη σύνδεση τρίτου σε δίκτυο επικοινωνιών κατά τρόπο ώστε να παρακολουθεί διεξαγόμενη επικοινωνία και να λαμβάνει το περιεχόμενο και τα στοιχεία αυτής σε πραγματικό χρόνο.Οποιοσδήποτε - δεν χρειάζεται να είναι ούτε δικηγόρος ούτε τεχνικός τηλεπικοινωνιών – αντιλαμβάνεται γιατί είναι παράνομη η χρήση του predator, αν διαβάσει τα άρθρα:
  • άρθρο 6 (Εξοπλισμός),
  • άρθρο 7 (Μέσα και μέθοδοι),
  • άρθρο 8 (Υποχρεώσεις των παρόχων υπηρεσιών και δικτύων).
Με βάση την γενική εικόνα που έχει για το τι είναι και τι κάνει το predator, μπορεί να διαπιστώσει ότι η χρήση του παραβιάζει τις τεχνικές προδιαγραφές και τις διαδικασίες που προβλέπουν αυτά τα άρθρα: Πρόκειται για την παραβίαση της νομιμότητας που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος για να κάνει αυτή την δουλειά…

Η “κατάκτηση” αυτής της νομιμότητας βάφτηκε με το αίμα του Κώστα Τσαλικίδη. Κατά ειρωνικό τρόπο, το προεδρικό διάταγμα που νομιμοποιεί την χρήση αυτής της τεχνολογίας και επιτρέπει την εκτεταμένη χρήση της που γίνεται σήμερα, υπογράφτηκε στις 10 Μαρτίου 2005, την επομένη της δολοφονίας του.

Σήμερα, με ακριβώς αυτή την νομιμότητα η Μητσοτάκης Α.Ε μπορεί να καταδικαστεί ως “εγκληματική οργάνωση”.


----------------------------


 Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΙΝΑΛ να καταδικαστεί η Μητσοτάκης Α.Ε ως “εγκληματική οργάνωση”;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ

Είναι εκκωφαντική η “σιωπή” για το ΠΔ 47/10-03-2005 στην πολιτική σκηνή…  

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κείμενο που κατέθεσε στην Βουλή ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/protasiDispistias.pdf ) το βασικό επιχείρημα που επικαλείται είναι: «αποδεδειγμένο ότι πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και δημοσιογράφοι παρακολουθούνταν, με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας». 

Αυτό είναι ένα εύλογο πολιτικό επιχείρημα, που επικεντρώνεται στο ερώτημα αν ήταν βάσιμη ή όχι η επίκληση των λόγων εθνικής ασφάλειας στις παρακολουθήσεις.Και συνεχίζει: «Και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ίδια πρόσωπα παρακολουθούνταν και με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού predator».

Όμως δεν είναι τεκμήριο για ποινικές ευθύνες, είναι μια αναφορά σε “σαφείς ενδείξεις” για το ότι:

α) υπήρχε παράλληλη παρακολούθηση των ίδιων προσώπων.

β) χρησιμοποιήθηκε το κατασκοπευτικό λογισμικό predator.

Προκύπτουν όμως ποινικές ευθύνες, αν αυτές οι “σαφείς ενδείξεις” γίνουν αποδείξεις; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

α) Γενικά είναι γνωστό ότι όταν γίνονται παρακολουθήσεις από τις μυστικές για συγκεκριμένα πρόσωπα ότι αυτές γίνονται με πολλούς και παράλληλους τρόπους. (κάμερες, πληροφοριοδότες κλπ). Δεν υπάρχει καμία νομική δέσμευση που να απαγορεύει στις μυστικές υπηρεσίες να κάνουν παρακολουθήσεις με έναν μόνον συγκεκριμένο τρόπο. Οι “παράλληλες παρακολουθήσεις” από την ΕΥΠ δεν είναι παράνομες… Όπως, όσο και αν είναι πολιτικά καταδικαστέα η πρακτική ο Πρωθυπουργός να είναι ο “προϊστάμενος” της ΕΥΠ, δεν είναι “παράνομη”. Κανένα αστικό δικαστήριο δεν πρόκειται να καταδικάσει τον Κούλη γιατί αυτοδιορίστηκε κηδεμόνας της ΕΥΠ…

β) Η χρήση “κατασκοπευτικού λογισμικού” επίσης δεν είναι παράνομη. Σε όλα τα κράτη του κόσμου οι μυστικές τους υπηρεσίες χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά λογισμικά…Σε δημόσιες δηλώσεις, ακόμα και στην βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ως “παράνομο” predator (παράδειγμα: στην δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. (08.12.2022) (Δευτερολογία στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ - YouTube ) χωρίς όμως να τεκμηριώνει συγκεκριμένα αυτή την κατηγορία: Χαρακτηρίζεται γενικά “παράνομο” επειδή είναι “κατασκοπευτικό λογισμικό”. Μάλιστα στην «πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης» αίρεται ο χαρακτηρισμός “παράνομο” για το λογισμικό predator και χαρακτηρίζεται απλά ως “κατασκοπευτικό”

Όμως το λογισμικό predator δεν είναι παράνομο επειδή είναι “κατασκοπευτικό λογισμικό”, αλλά επειδή ως “κατασκοπευτικό λογισμικό” δεν πληρεί τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπει το ΠΔ 47/10-03-2005. Αυτοί που έσκαψαν το λάκκο του Κώστα Τσαλικίδη, ήρθε η ώρα να πέσουν οι μέσα με βασικό τεκμήριο τον Νόμο που οι ίδιοι θέσπισαν τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ