ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Α. Τσίπρας ανέλαβε το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της “ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ”


Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πλέον την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΕΛΕ. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο και του επέδωσαν επιστολή με το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους.


«Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής
κ. Φ. Πετσάλνικο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το συσσωρευμένο δημόσιο χρέος της χώρα μας αποτελεί γόρδιο δεσμό για τον ελληνικό λαό, που καλείται να υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες για την αποπληρωμή του.

Ήδη εδώ και αρκετό καιρό, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά, έχουμε εκφράσει την εκτίμηση πως το συσσωρευμένο υπέρογκο δημόσιο χρέος είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της άνισης διανομής και αναδιανομής των εισοδημάτων, της φοροασυλίας των ισχυρών, της διάχυτης φοροδιαφυγής και των ετεροβαρών συμβάσεων.

Αποτελεί σημαντική έκφραση της άρνησης του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να επιβάλει ένα στοιχειωδώς δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και μια αποτελεσματική διαχείριση σημαντικών πόρων, εθνικών και ευρωπαϊκών, που είχε στη διάθεσή του όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και βεβαίως σημαντική συμβολή στη δημιουργία του είχαν και οι επί σειρά ετών υπέρογκες στρατιωτικές και εξοπλιστικές δαπάνες, οι «ύποπτες» υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες και στα δημόσια έργα, καθώς και το όργιο σπατάλης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Η ουσία όμως είναι πως το δημόσιο χρέος που στο τρέχον έτος αναμένεται να υπερβεί το 160% του ΑΕΠ, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο μέσα από μια διαδικασία δίκαιης ρύθμισης του, που θα είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας πολυμερούς διαπραγμάτευσης.

Απαραίτητη διαδικασία που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε μια τέτοια εξέλιξη να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, είναι η αποσαφήνιση των όρων της δημιουργίας του χρέους, που ενδεχομένως σε σημαντική του έκταση είναι παράνομο και επαχθές.

Σας ζητώ λοιπόν βάσει του άρθρου 44 του Κανονισμού της Βουλής τη σύσταση επιτροπής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους που θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασης του, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πως δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του.

Αρμοδιότητα της επιτροπής θα πρέπει να είναι επίσης η διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όσους εκμεταλλεύτηκαν τις δανειακές συμβάσεις, καθώς και η σαφής αποτύπωση των αιτιών δημιουργίας του χρέους, τόσο στο σκέλος των πραγματοποιούμενων δαπανών όσο και στην υστέρηση των εσόδων.

Παράλληλα σας ενημερώνω πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη διεθνής πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθεί μία Διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους, στα πρότυπα αντίστοιχων επιτροπών που συστήθηκαν για άλλες χώρες, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα του χρέους.

Θεωρώ πως η Βουλή των Ελλήνων, μέσα στα πλαίσια που καθορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, θα πρέπει να συνδράμει στο έργο κάθε έγκυρης επιτροπής ελέγχου, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά σε έναν πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους.

Με εκτίμηση

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ»

26 σχόλια :

  1. Πράγματι είναι μια θετική εξέλιξη. Αυτό το σοβαρό ζήτημα της ΕΛΕ έπρεπε να εκπροσωπείται και στην βουλή εκτός από το μαζικό κίνημα. Ακολουθώντας λοιπόν τις λενινιστικές παραδόσεις για την πολιτική πάλη μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, στην Βουλή θα δίνει την μάχη ο Α. Τσίπρας και στο κίνημα οι δυνάμεις τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Μετώπου ΑΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις θα βάλουν το ζήτημα σε κάθε συνδικάτο, σύλλογο και σωματείο ώστε να αποκτήσει μια μαζική πανελλαδική απήχηση το αίτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Λενινιστή

    Μεγάλε ξέχασες και το εξωτερικό! Η μάχη είναι ΔΙΕΘΝΗΣ. Θα γίνουν και εκεί συγκρούσεις.

    Στην ευρωβουλή τα πράγματα είναι καλύτερα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Εκεί υπάρχουν 2 κόμματα που στηρίζουν την ΕΛΕ και όχι μόνον 1, όπως γίνεται στην δική μας την βουλή: Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας ζήσει ο αρχηγός!!!

    :-))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακό συναπάντημα10 Μαρτίου 2011 στις 11:31 π.μ.

    Η ΕΛΕ είναι μια πραγματική ευκαιρία οικοδομήσουμε την ΝΕΑ ΕΑΔΕ ενάντια στην ΧΟΥΝΤΑ του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΠΑΣΟΚ! Αν βρεθεί και κανένας εκπρόσωπος της "πεφωτισμένης" Δεξιάς, τότε πράγματι θα είναι μια πραγματική "εθνική" ενότητα!

    Αν πιέσουμε και λίγο τα πράγματα,ώστε να γίνει Πανεθνική, μπορούμε να βάλουμε μέσα και ένα Μαρκεζίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γίγαντας ο Αλέξης!

    Διπλοθεσίτης Αρχηγός του ΣΥΝασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΛΕ, έχει και μικρό παιδί! Πότε τα προλαβαίνει όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σιγά σε φίλε!

    Έχει τόσα επαγγελματικά στελέχη που τον στηρίζουν, από τον Ν. Βούτση ως τον Κ. Αθανασίου. Αυτοί είναι οι γίγαντες! Και για την ΕΛΕ, έχει έτοιμη και μασημένη τροφή από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς ασχολείστε με την ΕΛΕ! Τουλάχιστον οι αγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ, δίνουν το παρόν σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας, όπως εδώ: ΝΕΕΣ Συγκεντρώσεις στη μνήμη των 2 αδικοχαμένων αστυνομικών.


    Πέμ Μαρ 10, 2011 12:23 pm
    Μερικοι μεταξυ τους αγνωστοι πολιτες μεσω Facebook, προχωρουμε σε συγκεντρώσεις για τη μνημη των δυο αδικο χαμενων παλικαριων της ΔΙ.ΑΣ των 2 αδικοχαμένων αστυνομικών καθώς και για την υποστήριξη των αστυνομικών που κάνουν σωστά την δουλειά τους και κινδυνεύουν ώστε οι πολίτες να είμαστε ασφαλείς!


    Απο πολιτες για πολιτες ωστε να ενωθουμε ολοι μαζι στο κοινο αγωνα κατα της αθλιας πολιτικης και των μονοφθαλμων πολιτικων ενως απαρχιωμενου κρατους, ολοι μ ενα κερι στο χερι να τιμησουμε τη μνημη τους αν μπορειτε καντε μια αναφορα αν θελτε να συμμετασχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ: DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 1:14 μ.μ.

    Ο κόσμος χάνεται και η ΣΠΘΑ χτενίζεται: Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μας τα λέει καλά, καθόλου καλά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ....

    Η ΕΛΕ σύμφωνα με τους ίδιους τους συντελεστές της, είναι ανεξάρτητη από Βουλή και δικομματισμό....

    Πάλι κολοτούμπα ο λαφαζάνης, ο δρίτσας και ο τσιπρας;; Πάλι μια στο καρφί και μια στο πέταλο;;

    Σόρρυ κιόλας, αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την ΕΛΕ κριτικά, με προϋπόθεση να είναι ανεξάρτητη από βουλή και δικομματισμό. αλλέως, να πα να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κοινοβουλευιτκή επιτροπή που θα τα κουκουλώσει όλα, πλην όμως θα είμαστε σύννομοι με τον κοινοβουλευτισμό. Ετσι συναγωνισταί από τον ΣΥΡΙΖΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Σε σχεδόν όλους

    Πάγια θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι στην σημερινή περίοδο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, βασική προϋπόθεση για να υπερασπίσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους είναι η μονομερής στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, ως κομμάτι ενός αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος εργατικής απάντησης στην κρίση, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη, συνολικά την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο και τη ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων.

    Ειδικότερα για το χρέος θέση μας είναι ότι η λεγόμενη «κρίση του χρέους» είναι αποτέλεσμα: των τεράστιων πακέτων διάσωσης των τραπεζών από τις «φούσκες» που δημιούργησε η πολιτική τους, της προκλητικής νόμιμης και παράνομης φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, των τεράστιων σκανδάλων κλοπής του δημοσίου χρήματος του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου (τεχνικές εταιρείες, σκάνδαλα SIEMENS, υποβρύχια κλπ) και τέλος της δομικής ανισορροπίας της ευρωζώνης που εντείνει τις ανισορροπίες ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες του ιμπεριαλιστικού πυρήνα και τις υπόλοιπες. Με βάση τα παραπάνω, το χρέος σε ότι αφορά την προέλευσή του αποτελεί αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, σύμπτωμα της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού και σε ότι αφορά την διαχείρισή του έναν τεράστιο μηχανισμό μεταφοράς πλούτου στους τραπεζίτες και τις άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, αφορμή και στήριγμα της ιστορικής επίθεσης ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας. Είναι λοιπόν συνολικά αντιδραστικό και για αυτό η πρότασή μας συμπυκνώνεται στην «παύση πληρωμών -μη αναγνώριση- διαγραφή του χρέους». Είναι λογική ρήξης με τους εθνικούς και διεθνικούς μηχανισμούς καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των λαών.

    Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε και το αίτημα του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Το «άνοιγμα των βιβλίων», μπορεί να αποκαλύψει πλατιά στην κοινωνία τους μηχανισμούς του χρέους, να δείξει ποιος δανείστηκε και με ποιους όρους και ποιος καρπώθηκε τα δισεκατομμύρια, να αποκαλύψει ότι το έχουμε πληρώσει κατ’ επανάληψη, να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άμεση στάση πληρωμών στο ληστρικό χρέος και τη διαγραφή του και έτσι να συνδεθεί η ίδια και να συμβάλλει με τον τρόπο της στο αίτημα για «παύση πληρωμών,μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους» Εκτιμούμε ότι μια «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου» του χρέους, στο βαθμό, που κινείται με μια λογική εργατικού και λαϊκού ελέγχου και είναι πλήρως ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και τις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές εξωραϊσμού και συγκάλυψης των προβλημάτων και τα αστικά κέντρα που προωθούν την αντιδραστική αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Θα πρέπει γι’ αυτό το λόγο να απευθυνθεί πρώτα και κύρια στα κινήματα και τα μαχόμενα σωματεία, να στηριχθεί στους αγωνιστές μέσα στους χώρους όπως οι Τράπεζες, οι Δήμοι, το Δημόσιο, που ζουν καθημερινά όχι μόνο τις συνέπειες του χρέους αλλά και γνωρίζουν «από μέσα» τους μηχανισμούς που το γεννούν Παράλληλα η ΕΛΕ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για την νομιμοποίηση αυταπατών για μια άλλη ΕΕ προς όφελος των εργαζόμενων. Δεν μπορεί κανείς να ζητά ταυτόχρονα ΕΛΕ για το χρέος και «ευρωομόλογο»! Λύση σε ρήξη με την διεθνή των τραπεζιτών και των τοκογλύφων και λύση με την συμφωνία τους, όπως ορισμένες δυνάμεις της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο από πάνω

    Με βάση τα παραπάνω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το αίτημα για τη συγκρότηση ΕΛΕ του ελληνικού χρέους, επιμένοντας στην ανάγκη να έχει σαφή αγωνιστικό, κινηματικό προσανατολισμό, σε ρήξη με κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και διατηρώντας το αυτονόητο δικαίωμα να ασκήσει κριτική στη δράση ή το λόγο της επιτροπής, όπου αυτά δεν θα συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του κινήματος και την πάλη των εργαζομένων.

    όπως είναι φανερό αυτό που περιγράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει καμμία σχέση με την επιτροπή της βουλής που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.. Περαστικά στο 80 % των κολλημένων που γράφουν εδώ μέσα. Οσο για τους εξυπνάκηδες - πεφωτισμένους - ημίθεους που βγάζουν την γραμμή ' μα θα αφήσουμε τα κινήματα και θα πάμε για ΕΛΕ ;' θεωρώ ότι δεν χρειάζεται απάντηση καν αλλά ΠΡΟΖΑΚ !!!

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και προφανώς εσύ Θ.Τ. κατατάσεις τον εαυτό σου στο 20% που προσπαθεί να ξεκολήσει το 80% των κολημένων που γράφουν εδώ μέσα...και να τους στοιχίσει στη σωστή γραμμή που δεν χρειάζεται πρόζακ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελπίζω, δια το ιστορικώς και λογιστικώς πλήρες του ελέγχου, να θυμηθούν και την υπόθεση "ΜαρκεΖίμενς" (1956). Και να γνωρίζουν τι εστί Μαξ Μέρτεν.
    Όσο για τα νεότερα, φοβάμαι ότι τους έχει προλάβει ο Λαλιώτης εδώ και δεκαετίες:
    ΕΛΕ = Εθνική Λαïκή Ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μέτρησα τα υπάρχοντα σχόλια δηλ τα 15 επομένως δεν συμπεριελαβα το δικό μου ούτε στο 80% ούτε στο 20%. Απ'το συνολο των comment θα έχεις προσέξει ότι μεγάλο ποσοστο πετάνε τσιτάτα του στυλ ΕΑΔΕ, Πανεθνική ενότητα, ή επίσης ειρωνικοί χαρακτηρισμοί για στελέχη αριστερων κομμάτων Βλ Βούτσης Τσίπρας κοκ που ΠΑΝΤΑ κατα συμπτωση συνοδεύονται με ΜΠΟΛΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ, 0 ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ - 100 ΛΟΓΙΚΗ. ΑΠΛΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΑΙ ΥΦΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ 15 ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ 1 - ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥΚΙΟΥ - ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?? ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ Η ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ 5 ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΑΙ 3 ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ Η ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ??

    Υ.Γ Ωραίες αριστερές φυσιογνωμίες που βγάζει η Αριστερά όλων των αποχρώσεων !!!! Δεν θα ασχοληθώ αλλο με το θέμα

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Θ.Τ. χαλάρωσε λιγάκι. Δεν μπορούμε να κάνουμε δηλαδής και λίγη πλάκα; Πας λίγο μονόμπαντα ή μου φαίνεται; Το χιούμορ μας χαλαρώνει και μερικές φορές μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα με πιο οξύ μάτι. Μερικές φορές. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Είναι και αναλόγως με το θέμα: ε, το συγκεκριμένο το σηκώνει λιγάκι το αστείο από μόνο του.

    Ο ανώνυμος των 11.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν κατάλαβα καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και όχι μόνο) θέλει μιά ΕΛΕ πλήρως ελεγχόμενη όσον αφορά τους στόχους, τη μεθοδολογία και τα συμπεράσματα άρα και εντελώς αναξιόπιστη και αστεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θελω σκληρη απαντηση του Αριστερου Βηματος απεναντι στο πρωτοφανες καπελωμα της προσπαθειας για δημιουργια ΕΛΕ απο τον Τσιπρα και τα μιασματα του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ντροπή ρε Λαφαζανη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προς Θ.Τ.

    Θα μας τρελάνεις!

    Γράφεις όλη την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να καταλήξεις ότι όπως είναι φανερό αυτό που περιγράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει καμμία σχέση με την επιτροπή της βουλής που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Ε λοιπόν, η επιτροπή που στηρίζει (αναφανδόν και όχι κριτικά) ο Τσίπρας και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτροπή που την "έστησε" το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ και μας την "φανέρωσε" στην εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011. Αυτή την επιτροπή στηρίζει κριτικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Αυτά που γράφεις ότι δεν έχει καμία σχέση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτή την επιτροπή, είναι απλώς φαντασιώσεις δικές σου!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @δεν μασάμε. Μου φαίνεται οτι πλανάσαι. Αυτή η επιτροπή δεν θα ασκήσει λογιστικό έλεγχο μιάς και δεν απαρτίζεται από λογιστές.Έχω την εντύπωση ότι έιναι επιτροπή προώθησης της ιδέας για σύσταση επιτροπής ΛΕ. Άντε και να την καταρτίσει. Μετά τί; Διορθώστε με αν έχω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oι άνθρωποι που υπογράφουνε για ΕΛΕ,ζητάνε διεθνή επιτροπή,τιs κοινοβουλευτικέs τιs ξέρουμε.Ο Τσίπραs πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί.Εμείs που πιστέψαμε ότι η ΕΛΕ είναι ένα καλό βήμα,αρχίσαμε να νιώθουμε παράξενα.Πρέπει να μαs πεί γιατί έκανε αυτό το βήμα.Για ποιό λόγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφήστε τα μίση. Πάμε όλοι μαζί ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΝ-ΜΕΤΩΠΟ-ΑΝΑΣΑ και Αριστερό Βήμα να ελέγξουμε το χρέος και λογιστικά μέσα και έξω από τη βουλή. Το Debtocracy θα πρέπει να προβληθεί σε όλα τα ελληνικά σχολεία σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές. ¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο κείμενο παρουσίασης της ΕΛΕ, δηλώνεται ξεκαθαρα, πως "...είναι ανεξάρτητη από τη βουλή, το κράτος, τον δικομματισμό".

    Συνεπώς, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (λαφαζάνης, τσίπρας, δρίτσας) ΔΕΝ έχει σχεση και κινείται στον αντίποδα της ΕΛΕ.

    Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί -και σωστά- πως η ΕΛΕ είναι κίνηση τακτικής και όχι στρατηγικής. Δλδ θέλουμε με τις αποκαλύψεις της η ΕΛΕ να βοηθά το κίνημα και να το ισχυροποιεί πολιτικά. Οχι το αντίθετο, όχι δλδ στον ακολουθητισμό/υποταγή του κινήματος στην ΕΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. proteinw anapifilakta na mpoyme stin syzitisi sygkrotisis enos koinoy xwroy se antidiastoli toy idiwtikoy kai toy kratikoy:

    http://dupublicaucommun.blogspot.com/p/du-public-au-commun-presentation-du.html

    einai mia apo tis pio sofares prospatheies na ksefigoume apo tin mizeri "elliniki" syzitisi

    VC

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ