ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΙΝ 10 χρόνια…


εκλογές 2012

Δεκέμβρης του 2012, 
3 χρόνια πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία.

Στις εκλογές του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 16,78% και ήταν πλέον αξιωματική αντιπολίτευση π (προηγούμενα αποτελέσματα 2009: 4,6%, 2007: 5,04%).

Η προοπτική της ανόδου στην κυβερνητική εξουσία ήταν πλέον ορατή, όχι τόσο μέσω της αυτοδυναμίας αλλά μέσω συνεργασιών.

Εκείνη την εποχή διαμορφώθηκε ο ιδιότυπος “ιστορικός συμβιβασμός” της ελληνικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με την δεξιά και συγκεκριμένα με το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Πάνου Καμμένου.

- Ποιοί νομίζετε ότι ήταν πρωτεργάτες σε αυτό το εγχείρημα;

Μην πάει το μυαλό σας στους “ευρωκομουνιστές”, είχε καεί η γούνα τους από το ιταλικό παράδειγμα και ήταν σκεπτικιστές. Πρωτεργάτης ήταν το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝασπισμού. Από τότε, μέχρι που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα του ΟΧΙ αλλά και μετά, δεν άσκησε ποτέ καμία κριτική στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και στην επιλογή αυτής της συνεργασίας, μόνο καλά λόγια έλεγε. Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους με αξιοθαύμαστη συνέπεια αυτή την επιλογή...

Δείτε ένα σχετικό δημοσίευμα του Δεκέμβρη του 2012, και βγάλε σήμερα τα δικά σας συμπεράσματα:

Με δακρυσμένα μάτια η «ίσκρα» εξοργίζεται για την «βρώμικη επιχείρηση» του μνημονιακού κατεστημένου για την «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Το παρακάτω απόσπασμα δεν είναι από το γραφείο τύπου του Π. Καμμένου, αλλά από το γραφείο τύπου του «Αριστερού Ρεύματος»:

η συνέχεια εδώ:

- Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τα λέγανε τότε, αλλά κανείς δεν τους άκουγε…




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ