ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Το σύστημα “αξιολόγησης” της Ακαδημίας Αθηνών και ποιοί το τιμούν...


Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 21, το λήμμα «ραγιαδισμός» θα πρέπει να εμπλουτιστεί με το παράδειγμα της σεμνής τελετής που οργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών, με την την ευγενική συμμετοχή εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να τιμήσει τον «σούπερ Μάριο».

Η “Ακαδημία Αθηνών” έχει πολύ μεγάλο κύρος ως πνευματικό ίδρυμα των “αρίστων”. Αν ένα μέλος της είχε διοριστεί ως αρχηγός της ΕΥΠ, κανένας δεν θα έψαχνε να έχει δει τα πτυχία του και αν είναι κατάλληλος γι’ αυτή την δουλεία. Μέλη της γίνονται πρόσωπα «αναγνωρισμένης αξίας» που έχουν καταξιωθεί στον τομέα που δραστηριοποιούνται, όπως για παράδειγμα ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος αφού «καταξιώθηκε ως πρωθυπουργός» έγινε το 2017 και «πρόεδρος» της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι κακές γλώσσες λένε άλλα, αλλά μην τις πιστεύετε. Μιλούν τα γεγονότα. Το κύρος της Ακαδημίας Αθηνών είναι τόσο μεγάλο που ακόμα και η χούντα της 21η Απρίλη δεν την πείραξε. Σεβάστηκε την “αυτονομία” της και δεν διόρισε “κυβερνητικό επίτροπο”, όπως έκανε σε όλα τ’ άλλα πνευματικά ιδρύματα...Την Τρίτη, 1 Οκτώβρη 2019, τιμήθηκε ο Μάριο Ντράγκι από την Ακαδημία Αθηνών για τον ρόλο στη διάσωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Τα μέλη της Ακαδημίας είναι τακτικά, επίτιμα, πρόσεδρα, ξένοι εταίροι και αντεπιστέλλοντα. Αφήνουμε στον αναγνώστη να ανακαλύψει σε ποιά κατηγορία των μελών της έγραψε η Ακαδημία Αθηνών τον «σούπερ Μάριο», για τον οποίο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της για το 2019 Στέφανος Ήμελλος (κάθε χρόνο αλλάζει πρόεδρο γιατί η επετηρίδα είναι μεγάλη): «Η συνεισφορά του είναι σημαντική και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνωρίσεως».Με ανάλογους επαίνους τον προλόγισε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκάς Παπαδήμος. Έκανε λόγο για «επιφανή οικονομολόγο, με παγκόσμια εμβέλεια και αναγνώριση», με ερευνητικό και συγγραφικό έργο που καλύπτει ευρύ φάσμα της οικονομικής επιστήμης…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ