ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Λίγο γέλιο με τα «fake news» μιας αριστεράς που αυτοαποκαλείται “συνεπής”…




Στην επόμενη βουλή όπως φαίνεται το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα θα είναι το ΜέΡΑ25. Το ΚΚΕ είναι “κομμουνιστικό”, δεν είναι αντιμνημονιακό γιατί πιστεύει ότι όλα τα ζητήματα θα λυθούν με την “δευτέρα παρουσία” του υπαρκτού κομμουνισμού. Εξάλλου, το απέδειξε έμπρακτα με την στάση που κράτησε όχι μόνον στην κορύφωση του αντιμνημονιακού αγώνα, στο δημοψήφισμα του “ΟΧΙ”, αλλά και την προηγούμενη περίοδο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ένα άλλο κομμάτι της Αριστεράς που πράγματι είχε ενεργό συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα, προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον “καθοδηγήσει” με τα δικά της προτάγματα  που συμπυκνώνονται στο σύνθημα “έξω από το ευρώ – έξω από την ΕΕ”.  Η αποτυχία της καταγράφηκε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα καταγραφεί ακόμα περισσότερο και στις εκλογές που έρχονται. Η κύρια πλευρά αυτής της αποτυχίας εντοπίζεται στο γεγονός ότι ενώ ο “ευρωσκεπτισμός” στην χώρα μας μεγαλώνει και έχει σημαντικά ποσοστά, μειώνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου να αναθέσουν την πολιτική διαχείριση αυτού του ζητήματος σε αυτή την Αριστερά.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, το ΜέΡΑ25 φαίνεται να λειτουργήσει ως “σφήνα” στο πολικό σύστημα, διευρύνοντας τις αντιθέσεις που τον διαπερνούν. Από την πορεία που θα έχει τα επόμενα χρόνια θα κριθεί τελικά στο πολιτικό σύστημα αν θα παγιωθεί ή θα ανατραπεί ο νέος δικομματισμός που επιχειρείται να επανεγκατασταθεί στη χώρα μας με πρώτο βήμα τις εκλογές που έρχονται. Είναι λοιπόν φανερό γιατί δέχεται επιθέσεις απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού κατεστημένου.

Κινδυνεύει όμως “συνεπής” Αριστερά από ένα κόμμα όπως το ΜέΡΑ25 που διακηρύσσει ότι δεν είναι “αριστερό” και έχει μάλιστα ημερομηνία λήξης το 2025; Αν κρίνουμε από τις επιθέσεις της προς το ΜέΡΑ25, φαίνεται τρομοκρατημένη μπροστά στο “νέο” που σηματοδοτεί και αλλά και στην απήχηση που έχει αυτό στην ελληνική κοινωνία. Μπροστά στην αμηχανία της να προβλέψει αυτές τις εξελίξεις, επιχειρεί μια σειρά επιθέσεων που το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν την ίδια και να αναδεικνύουν πόσο διαβρωμένη είναι η ιδία από τις πολιτικές πρακτικές που καταγγέλλει...

Θα σταθούμε σε ένα παράδειγμα, μια αφίσα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα κείμενο της ΛΑΕ που έχουν το ίδιο περιεχόμενο

η Αφίσα:



το Κείμενο:
(κλικ στην φωτογραφία για να διαβάσετε το κείμενο)

Ας κάνουμε την υπόθεση πως το "μήνυμα" είναι αληθινό, ότι δηλαδή η ψήφος του Βαρουφάκη στις 10/7/2015 είναι ψήφος στο μνημόνιο (που ψηφίστηκε πραγματικά αργότερα στις 14/8/2018).  Όσοι λοιπόν ψήφισαν ΝΑΙ στις 10/7/2015 ψήφισαν ΝΑΙ  στο μνημόνιο. Όμως πως γίνεται να έχουν υποψήφιους και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές, πρόσωπα που ψήφισαν υπέρ του 3ου Μνημονίου;  Μερικά απ' αυτά και το τι ακριβώς ψήφισαν τότε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον παρακάτω πίνακα που είναι από τα πρακτικά της βουλής (όλα τα πρακτικά [εδώ])



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ