ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Μπερδέματα με την ονοματολογία των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές για την Ευρωβουλή




Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι νόμιμα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, 40 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.

Κάποια απ’ αυτά είναι γνωστά από παλιά, κάποια εμφανίζονται για πρώτη φορά. Αν ρωτήσετε κάποιον ψηφοφόρο στους δρόμους τους Αθήνας, τι ξέρει για το κόμμα “KΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ”, αυτό που λάβετε ως απάντηση θα είναι πιθανότατα μια έκφραση απορίας, παρ’ όλο ότι στις Ευροεκλογές του 2014  αυτό το κόμμα  ήρθε πρώτο σε ψήφους στο Νομό Ροδόπης και στον Νομό Ξάνθης. Τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα με την αναγνωρισιμότητα των κομμάτων και δεν αρκεί σε όλες τις περιπτώσεις μόνον η ιστορία τους, όπως αυτή έχει καταγραφεί στις εκλογικές διαδικασίες...

- Σε μερικά κόμματα – είτε είναι πρωτοεμφανιζόμενα, είτε έχουν κατέλθει επανειλημμένα στις εκλογές - ο Αρχηγός είναι πιο γνωστός απ’ το κόμμα  του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως δίπλα στο όνομα του κόμματος τοποθετείται και δικό του για να διευκολύνονται οι ψηφοφόροι μπροστά στην κάλπη, όπως εδώ:

Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος,
Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος
Ελλάδα ο 'Αλλος Δρόμος Νότης Μαριάς,
Δημιουργία Ξανά-Θάνος Τζήμερος,

- Μερικοί βάζουν πρώτα τ’ όνομά τους και μετά το όνομα του κόμματος για να είναι πιο ευδιάκριτα τα ζητήματα, όπως εδώ:

Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι,
Κολλάτος - Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό.

- Υπάρχει και η περίπτωση που καταργείται η διάκριση κόμματος και Αρχηγού και παρατηρείται μια ιδιότυπη ταύτιση, όπως εδώ:
Πολίτες του Ηλία Ψηνάκη.

- Στην ονοματοδότηση των λοιπών κομμάτων συνήθως γίνεται προσπάθεια ώστε να καταγράφονται κάποια στοιχεία που τα κάνουν διακριτά απ’ τα υπόλοιπα και παράλληλα να αποτυπώνεται η ταυτότητα εκείνων που θέλουν να εκπροσωπήσουν στις εκλογές, όπως:

Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας,
Οργάνωση Κουμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας,
Κόμμα Νέων,
Οικολόγοι Πράσινοι.

- Όσο πιο ιδιαίτερο και περιορισμένο είναι το σώμα των ψηφοφόρων που απευθύνεται ένα κόμμα, συνήθως τόσο πιο μεγάλο είναι και το όνομα του ψηφοδελτίου του. Τα πρωτεία για το μεγαλύτερο όνομα (με 152 γράμματα) έχει το παρακάτω ψηφοδέλτιο:

«Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας»

Ακολουθεί (με 124 γράμματα) το:
«'Αρμα Συνεργασίας Για την Ευρώπη των Εθνών Γιάννης Δημαράς Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πανελλήνιο 'Αρμα Πολιτών, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα»

- Στην αντίθετη μεριά της κατάταξης, το κόμμα με το μικρότερο όνομα (3 γράμματα ) είναι το ΚΚΕ.

Στην επόμενη θέση (με 6 γράμματα) βρίσκονται δύο κόμματα:

1. ΜέΡΑ25
2. ΠΟΤΑΜΙ

- Στις συνεργασίες κομμάτων, οι ακροδεξιοί παραθέτουν απλά και καθαρά τα ονόματα και ξεμπερδεύουν, όπως εδώ:
«Εθνικό Μέτωπο-Πατριωτικός Σύνδεσμος- Λιοντάρια Συνεργεία για την Ελλάδα»

- Στις συνεργασίες που πρωτοστατούν κόμματα της Αριστεράς, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα και στον τίτλο. Προστίθενται και επεξηγήσεις που τα κάνουν πιο μπερδεμένα με τις παύλες και τις παρενθέσεις , όπως εδώ:
«Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής (Λαϊκή Ενότητα «ΛΑΕ» Κόμμα Πειρατών Ελλάδας-Συνεργαζόμενοι)»

- Μήπως στα εκλογικά κατεβάσματα του ΣΥΡΙΖΑ – θυμάστε όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν ακολουθήσει μετά την παύλα; Όμως, πάντα, μπροστά – μπροστά στο όνομα βρίσκεται κρυμμένος ο αθάνατος ΣΥΝασπισμός!…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ