ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

«Στα Αρβανίτικα»




Για πρώτη φορά, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μια ταινία «Στα Αρβανίτικα». Έτσι λέγεται το ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Κλαρκ για τους Αρβανίτες, που θα παιχτεί την Κυριακή, 3 Μαρτίου στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, στο Λιμάνι. Το ντοκιμαντέρ “Στα Αρβανίτικα” είναι μια προσπάθεια να αποθανατιστεί μια γλώσσα που χάνεται αποκαλύπτοντας ποιοι είναι οι Αρβανίτες και ποιον ρόλο έχουν παίξει στην νεοελληνική ιστορία.

Η Κατερίνα Κλαρκ, στο δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της, μετά το Πόλκα στην Αθήνα (όπου εξερευνούσε τη σχέση Πολωνών και Ελλήνων μεταναστών και πολιτικών προσφύγων σε Ελλάδα και Πολωνία αντίστοιχα), στρέφει την κάμερά της στους Αρβανίτες και στις Αρβανίτισσες. Τριγυρνώντας σ’ ένα παραδοσιακό αρβανιτοχώρι, τα Βίλλια, ανακαλύπτει έναν ξεχωριστό πολιτισμό, με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και με ιδιαίτερο χιούμορ.

 Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/12077

ΠΡΟΒΟΛΗ
Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.00
Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι

FACEBOOK EVENT
https://www.facebook.com/events/2271172003163793/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ