ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Όταν οι Μακεδόνες κομμουνιστές έστελναν χαιρετίσματα στο ...ΚΚΕ



Χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ απέστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου για τη συνεργασία ανάμεσα στα δυο μας κόμματα για πολλά χρόνια, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και έχει μεγάλη αξία για το κόμμα μας. Ελπίζουμε ότι στο πνεύμα του διεθνισμού αυτές οι καλές σχέσεις γειτονίας θα ενισχυθούν, με στόχο έναν πιο ανθρώπινο και καλύτερο κόσμο, βασισμένο στην ισότητα και ελευθερία των λαών στις χώρες μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Εκ μέρους των μελών του ΚΚ Μακεδονίας δεχτείτε τα συγχαρητήριά μας με αφορμή το 20ό Συνεδριο του ΚΚΕ. Η μεγάλη μας επιθυμία είναι να βρούμε κοινές προσεγγίσεις και κατευθύνσεις για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει, δηλαδή να βρεθεί ο δρόμος για την ήττα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Από το 19ο αιώνα, η ταξική πάλη των αριστερών και εργατικών κόμματων και κινημάτων ενάντια στην οικονομικά προνομιούχα δεξιά βασίζεται όχι μόνο για ένα ισότιμο μερίδιο των κερδών, αλλά για ευρύτερα αιτήματα: Δωρεάν Παιδεία, δημοκρατία, θρησκευτικά δικαιώματα, σεβασμό στην εργασία, ελευθερία και ειρήνη. Πρέπει να δουλεύουμε για αυτές τις θέσεις όχι μόνο στη χώρα αλλά και αυτή η πάλη πρέπει να συνεχίσει σε διεθνές επίπεδο προς την επίτευξη αυτών των στόχων, με τη συνεργασία όλων των ΚΚ.

Το ΚΚ Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη ηθική και πολιτική στήριξη προς το ΚΚΕ στην προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του, για να υπάρχουν εργατικά και δικαιώματα για όλους στην ελληνική κοινωνία και στο εξωτερικό.

Ο πολιτικός ρόλος του ΚΚΕ έχει μεγάλη αξία για την περιοχή, και για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το πλαίσιο για τα ΚΚ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τονίζω για μια ακόμη φορά τη σημασία της συνεργασίας του ΚΚΕ με τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των Βαλκανίων και με το ΚΚ Μακεδονίας, μοιράζοντας εμπειρίες και γνώσεις για να μπορεί να εκπληρωθεί ο κοινός μας στόχος - ο σοσιαλισμός.

Κάτω ο καπιταλισμός! Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

Ζητώ ο σοσιαλισμός!

Πέρο Οντζακλιέσκι
Γενικός Γραμματέας

ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)».

1 σχόλιο :

  1. Μην το κάνουμε και θέμα. Από άποψη συσχετισμού η εκλογική τους δύναμη είναι κάτω από 1%. Το ΚΚΕ απλά τους δέχεται για να μεγαλώσει ο κατάλογος των κομμάτων με τα οποία έχει «διεθνείς σχέσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ