ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Βιδωμένοι» με τον ...Γιάνη!



Τρέλα και νεοφιλελευθερισμό πουλάει ο Κοσμάς Βίδος μέσα από τις στήλες του protagon.gr για την αργία της Πρωτομαγιάς:

Ειδικά στη διαλυμένη Ελλάδα όπου σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, τι καταλαβαίνουμε συμπεριφερόμενοι άναρχα, επιβάλλοντας το δικό μας «έτσι θέλω», κάνοντας ό,τι γουστάρουμε και αντιμετωπίζοντας τη δουλειά μας ως αγγαρεία από την οποία πρέπει να ξεφεύγουμε με κάθε ευκαιρία;

Αυτό, νομίζω, εύκολα το διαπιστώνουμε κοιτάζοντας γύρω μας, τον λουφαδόρο κόσμο που έχουμε φτιάξει και συντηρούμε. Μια κοινωνία (αναφέρομαι στη δημόσια οργάνωση και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί), η οποία κάθε φορά που χρειαζόμαστε τη βοήθειά της αργεί.

Όμως ο κ. Βίδος, ...βιδώθηκε πραγματικά με κάτι άλλο απ' την φετινή πρωτομαγιά στο επόμενο κείμενό που έγραψε «Γιάνη μου, το μπουμπούκι σου». Έχασε την ψυχραιμία του, και δεν πουλάει μόνον τρέλα, όπως φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα, αλλά και ψέμματα:
«Και τρέλα και επανάσταση. Ετσι πορεύεται. Ετσι πορεύτηκε και τώρα, την Πρωτομαγιά, παρέα με τη ΓΣΣΕ, αμετανόητος για αυτά που έκανε (και που δεν έκανε) αλλά και για αυτά που θα επιχειρήσει να κάνει στο μέλλον.»

Η ΓΣΕΕ είναι πράγματι απαξιωμένη στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Όμως ο κ. Βίδος δεν κατηγορεί τον Γιάνη, από την θέση υποστήριξης ενός αυτόνομου και ακηδεμόνευτου εργατικού κινήματος, αλλά ως νεοφιλελεύθερος που θεωρεί ότι γενικά ο συνδικαλισμός είναι η μορφή οργάνωσης των συντεχνιών που καταδυναστεύουν την κοινωνία με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι o Γιάνης δεν πορεύτηκε στην πορεία παρέα με την ΓΣΕΕ. Πέρασε μπροστά από την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ, (πίσω από το ΣΕΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και μπροστά από μπλοκ της ΛΑΕ), όπως και οι άλλοι συγκεντρωμένοι σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Την απάντηση γιατί ο κ. Βιδος «βιδώθηκε» με τον Γιάνη, ειδικά την πρωτομαγιά, και όχι με κανέναν άλλο, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να την αναζητήσουν...


Όμως δεν βιδώθηκε μόνον ο κ. Βίδος. Βιδώθηκε και το κόμμα του Παναγιώτη  Λαφαζάνη, όπως φαίνεται από το εμπαθές κείμενο που δημοσιεύτηκε στο iskra.gr με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Βαρουφάκης και τα κόκκινα γαρύφαλλα», που ξεκινάει με την παρακάτω παράγραφο:
Είχε αρκετή πλάκα η εμφάνιση με κόκκινα γαρύφαλλα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Εργατική Πρωτομαγιά. Μόνο που, όσα κόκκινα γαρύφαλλα και αν βάλει, δεν μπορεί να κάνει όσους διαθέτουν μνήμη να ξεχάσουν πως ήταν αυτός, ο οποίος πριν κλείσει ακόμα μήνας από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς θώκους, παγίδευσε την κυβέρνηση υπογράφοντας προσωπικά την γνωστή κατάπτυστη συμφωνία με την τρόικα, της 20ης Φλεβάρη.

Τους λόγους για τους οποίους η ΛΑΕ και ιδιαίτερα το “αριστερό ρεύμα”, έχουν αυτή την στάση απέναντι στον Γιάννη, τους έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν (όπως εδώ: «Ο Λαφαζάνης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια...» και εδώ: «Ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που ξεχνάει να αναφέρει η ΛΑΕ σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη»), και δεν χρειάζεται να τους επαναλάβουμε. Όμως πρόσφατο το κείμενο προσθέτει μερικά νέα στοιχεία:

Ο ισχυρισμός ότι ο Γιάνης “παγίδευσε την κυβέρνηση” είναι αρκετά αποκαλυπτικός για τον σημερινό ξεπεσμό της ΛΑΕ. Πρώτα απ' όλα δίνει συγχωροχάρτι στον Πρωθυπουργό και στο περιβάλλον του. Αναπαράγει πιστά την αφήγηση που ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται από τον Μάρτη του 2015 από την προεδρική φρουρά και τις μνημονιακές δυνάμεις, η οποία στην συνέχεια συμπληρώθηκε και υποστηρίζει ότι ο Γιάνης είναι ο βασικός υπεύθυνος που οδηγήθηκε η χώρα στο 3ο μνημόνιο! Με βάση αυτή την αφήγηση, μερικά μέλη της ΛΑΕ πιστεύουν και προβάλουν δημόσια την θέση πως ο Γιάνης ψήφισε στην βουλή του 3ο μνημόνιο!...

Σύμφωνα με αυτή την αφήγηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον Φλεβάρη “παγιδεύτηκε” από τον Γιάνη, στο δημοψήφισμα “προδόθηκε” από τον Αλέξη. Αυτός τι έκανε; Ήταν τόσο αφελής που δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν δίπλα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ