ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Λαφαζάνης κάνει ... «restart» με τον εθνικισμό



ΑΚΕΠ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΗΚΚΙ, Δρόμος Ανοιχτός, Ελεύθερη Ελλάδα, ΕΠΑΜ, ΚΟΕ, Μέτωπο Νίκης, Πλεύση Ελευθερίας, Πρωτοβουλία 14ης Μάη, Σοσιαλιστική Προοπτική, καθώς και πρώην βουλευτές, μέλη κ.ά.ένωσαν τις δυνάμεις τους για την οργάνωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (19/3/18) για την πραγματοποίση της εκδήλωση «Αιγαίο 2018, οι συνέπειες της υποταγής» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία για κοινή δράση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – RESTART.

Πιθανόν να μην γνωρίζεται κάποιους από τους συμμετέχοντες, όπως την «Πρωτοβουλία 14ης Μάη», και να χρειαστεί να ψάξετε για να μάθετε. Εξάλλου μην ξεχνάτε πως και τον Κατσιφάρα δεν τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του και δεν θα τον μάθαινε αν δεν έκανε κυβέρνηση το 81 ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Πως γίνεται την ίδια στιγμή που η ΛΑΕ κάνει πρόταση συνεργασίας στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μισή συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις, μόνον η πολιτική της ηγεσία το γνωρίζει! Σταματάμε εδώ, στο θέμα της αναξιοπιστίας και της πολιτικής αφερεγγυότητας και αφήνουμε τα άλλα που βγάζουν γέλοιο στην κρίση των αναγνωστών μας....

Το παρακάτω  ενημερωτικό κείμενο δημοσιεύτηκε ίδιο και απαράλακτο ως "πολιτικό μανιφέστο" στο "iskra.gr", στον "δρόμο της Αριστεράς", στην σελίδα τo fb "rεstart" και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης:


Με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκε στις 19/3/18 η εκδήλωση «Αιγαίο 2018,  οι συνέπειες της υποταγής» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία για κοινή δράση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – RESTART.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διονύσης Φλαμιάτος, αναλυτής διεθνών οικονομικών σχέσεων, σκιαγραφώντας το σημερινό τοπίο των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στη χώρα μας οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αφού την αποδυνάμωσαν κοινωνικά και οικονομικά με την επιβολή βαρβάρων μνημονιακών μέτρων, με την αγαστή συνέργεια του υποταγμένου πολιτικού προσωπικού της χώρας σήμερα η υποτέλεια αγγίζει τα όρια της μειοδοσίας και γινόμαστε έρμαια προκλήσεων ακόμα και μικρότερων γειτονικών κρατών, αλλά κυρίως της άκρως επιθετικής και αναθεωρητικής Τουρκίας.

Στη συνέχεια έγινε διαδικτυακή παρέμβαση, από τον Dr Marcus Papadopoulos, εκδότη και αρχισυντάκτη του περιοδικού “Politics First”, ο οποίος με συγκεκριμένες αναφορές σε περιστατικά και καταστάσεις, κατέδειξε τις ευθύνες της Μ. Βρετανίας, των Η.Π.Α. αλλά και των εθελόδουλων πολιτικών ηγεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο, για να καταλήξει ότι οι διεθνείς αυτές δυνάμεις είναι εχθρικές απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα αναφορικά με τα εθνικά και εδαφικά μας δίκαια στο Αιγαίο και στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου προκρίνουν την ποικιλότροπη υποστήριξη της επιθετικής Τουρκίας και ως εκ τούτου την αναγκαιότητα αναπροσανατολισμού της εξωτερικής πολιτικής Ελλάδας και Κύπρου.

Το λόγο κατόπιν πήρε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, όπου ορίζοντας την έννοια του έθνους και ιχνογραφώντας τη συγκεκριμένη ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους, κατέδειξε τις γραμμές υπεράσπισης των σημερινών κατοχυρωμένων εδαφών της χώρας μας, τονίζοντας την εθνική υπόσταση των κοινωνικών ζητημάτων, για να καταλήξει ότι οι αγώνες για λαϊκή κυριαρχία οφείλουν να διεξάγονται στο έδαφος της ελληνικής επικράτειας.

Αμέσως μετά, ο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς», σε μια ακτινογραφία της εσωτερικής κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί το διεθνές πλαίσιο των γεωπολιτικών συγκρούσεων στην ακεραιότητα της εθνικής μας υπόστασης, αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού στη μνημονιακή Ελλάδα. Επεσήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις της υποβάθμισης των εθνικών ζητημάτων από μεγάλη μερίδα της αριστεράς, και όχι μόνο της κυβερνητικής, ιχνογραφώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση από τα σημερινά δεσμά που οφείλουν να αναγνωρίζουν την άρρηκτη σύνδεση του εθνικού με το κοινωνικό.

Τέλος το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Πισσίας, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τονίζοντας ότι οι αναλύσεις των γεγονότων που συνιστούν την εκρηκτική μεσανατολική γεωπολιτική κρίση, στην οποία η Τουρκία διαδραματίζει  τον πιο ενεργό ρόλο από κάθε άλλη περιφερειακή δύναμη, όπως και εκείνες των τριβών που εντείνονται στο βαλκανικό χώρο, με την ανάδειξη του νεομακεδονισμού σε κεντρικό ζήτημα, εξαντλούνται σε μια άγονη -κατά κανόνα- κριτική των ελληνικών κυβερνήσεων για λάθη, εκχώρηση της εξωτερικής πολιτικής σε ξένα κέντρα, υποχωρητικότητα και ενδοτισμό, χωρίς να εξετάζονται παράλληλα οι αιτίες που οδήγησαν στην αποδυνάμωση των αντιστάσεων του ελληνικού λαού. Έτσι δεν δίνονται απαντήσεις που μπορούν να επιφέρουν την ανάκαμψη του φρονήματος υπεράσπισης της εθνικής ακεραιότητας και τη στερέωση μιας ειρηνικής προοπτικής στην περιοχή. Από την άλλη υπάρχουν γεωπολιτικές σταθερές που δεν προοιωνίζονται σταθερή ειρήνη. Έκλεισε τονίζοντας ότι η επιστροφή του λαού στον στίβο των κινητοποιήσεων που θα θωρακίσουν τη χώρα, προϋποθέτει την κατανόηση των κινδύνων, τη γνώση των συσχετισμών και, προπαντός, την επίγνωση του κόστους που απαιτεί η ελευθερία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), χαιρετίζοντας την εκδήλωση σκιαγράφησε το καθεστώς του Αιγαίου Πελάγους και το επιθετικό καθεστώς της Τουρκίας του Ερντογάν, με την πλειοδοσία ωστόσο και της κεμαλικής του αντιπολίτευσης. Αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο της Βέρνης και στην πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων των ελληνικών κυβερνήσεων που από το 1978 έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα θαλάσσιας έρευνας και γεωτρήσεων στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων χωρίς την έγκριση της Τουρκίας. Στη συνέχεια ανέλυσε το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και την πρόταση του για αλλαγή της διεθνούς πολιτικής της χώρας και την άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην τουρκική επίθεση στην Αφρίν, συμπεραίνοντας ότι μια ήττα στην Αφρίν θα έχει αντανάκλαση στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις έγιναν από πλειάδα προσκεκλημένων, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, ο Παναγιώτης Μαντάς, η Ραχήλ Μακρή, ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο Δημήτρης Σπάθας, ο Νίκος Ιγγλέσης, ο Γ. Σιώζος, ο Γ. Λουκάς, ο Π. Ηλιόπουλος, ο Γ. Σταυρόπουλος και άλλοι, που προσέθεσαν τη δική τους άποψη και πρόταση για τη συνέχεια του αγώνα.

Παραβρέθηκαν οι συλλογικότητες :

ΑΚΕΠ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΗΚΚΙ, Δρόμος Ανοιχτός, Ελεύθερη Ελλάδα, ΕΠΑΜ, ΚΟΕ, Μέτωπο Νίκης, Πλεύση Ελευθερίας, Πρωτοβουλία 14ης Μάη, Σοσιαλιστική Προοπτική, καθώς και πρώην βουλευτές, μέλη κ.ά.

Η εκδήλωση ήταν συνέχεια σειράς ενεργειών για να επιτευχθεί κοινή δράση για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία. Διατυπώθηκε από όλους η εκτίμηση ότι η κοινή δράση πρέπει να συνεχισθεί στα θέματα υπεράσπισης της Εδαφικής Ακεραιότητας της χώρας και να επεκταθεί σε όλο το φάσμα των δράσεων για την αποτίναξη της μνημονιοκρατίας και της ευρωκατοχής.

10 σχόλια :

  1. Όπως είπε και ο ΛΕΝΙΝ «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11 οργανώσεις, πρώην βουλευτές κ.α, που κατάφεραν μια φορά να γεμίσουν την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και το θεωρούν μεγάλη επιτυχία, τι να πει και ο παπάς της ενορίας μου που κάθε κυριακή μαζεύει περισσότερους πιστούς στην εκκλησία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !! οργανώσεις! Πολλά λες,πρόκειται για τα ίδια πράγματα με διαφορετικά ονοματα

    Ενημερωτικά:

    «Μέτωπο Νίκης»,ο πολιτικό φορέα ίδρυσε η Ραχήλ Μακρή
    http://www.iefimerida.gr/news/327268/neo-politiko-forea-idryse-i-rahil-makri-metopo-nikis

    «Ελεύθερη Ελλάδα» το “μέτωπο” του ΕΠΑΜ:
    http://eleftheri-ellada.blogspot.gr/

    »Δρόμος ανοικτός», εδώ:
    http://www.dromosanoixtos.gr/
    (αλλά δεν γράφει τίποτα για την συμμετοχή του στην εκδήλωση...)

    τέλος η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ» και η «Σοσιαλιστική Προοπτική» είναι το ίδιο πράγμα πολιτικά με διφαρετικό όνομα.

    http://www.sopro.gr/category/articles-2/


    http://www.protovoulia14mai.gr/category/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7/


    Αυτός ο χώρος είναι ο “αγαπημένος” του kommon.gr το οποίο συμμετέχει σε εκδηλώσεις της με τον Βατικιώτη Λεωνίδα:

    https://kommon.gr/ekdiloseis/item/1844-ekdilosi-gia-ta-ethnika-themata-tis-protovoulias-14-mai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΑΕ συμμετείχε με 3-4 πρώην "συνιστώσες" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πιστές στον αρχηγό Παναγιώτη. Οι υπόλοιπες συνιστώσες της ΛΑΕ,σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν σταβά μάτια σαν να μην συνέβη τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να συνεννοούμαστε...25 Μαρτίου 2018 στις 2:22 μ.μ.

    για να συνεννοούμαστε...

    Αρκετοί απ' το ακροατήριο θα είχαν φρίξει αν άκουγαν τον Dr Marcus Papadopoulos να αναφέρεται στο γειτονικό κράτος χρησιμοποιώντας το συνταγματικό του όνομα «Republic of Macedonia». Βέβαια μιλάει σε άλλο κοινό, και εκεί, αν χρησιμοποιούσε άλλο όνομα, απλώς δεν θα καταλάβαιναν στο που αναφέρεται:
    «And I say that being a dear friend to both Greece and the Republic of Macedonia – I care for both countries immensely. Athens is correct to say that most of the historic region of Macedonia is in contemporary Greece and that Alexander was Greek, while the Republic of Macedonia is correct to say that it is a direct descendant of the Macedonian Empire of Alexander.»

    https://off-guardian.org/2018/02/21/interview-with-dr-marcus-papadopoulos-on-macedonias-future/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://ecogreens-gr.org/ecogreens2014/vaggelis-pissias-star/
    ο πισσιας ηταν στους οικολογους πρασινους!
    Ο Δρομος ανοικτος ειναι διασπαση του Επαμ αριστερουτσικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς είστε με το Βαρουφάκη και την ΕΕ, οπότε τι σας νοιάζει τι κάνει ο Λαφαζάνης κλπ; Επίσης από πού κι ως πού οπαδοί του Βαρουφάκη υπερασπίζεστε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Από πότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει την παραμονή στην ΕΕ; Ξεμπλέξτε λοιπόν πρώτα τα δικά σας μπούτια κι αφήστε των αλλονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ με ποιόν είσαι; Με τον Ολυμπιακό ή τον ΠαναθηναΪκό;

      Μήπως μπορείς να μου λύσεις την απορία, γιατί ο Λαφαζάνης που δεν έχει "μπλέξει τα μούτια" του, (όπως και συ), ασχολήστε με τον Βαρουφάκη, όπως εδώ:

      Ο Γ. Βαρουφάκης «επιστρέφει» στον τόπο του εγκλήματος

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ