ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Οι γυναίκες Ζαπατίστας συγκαλούν την πρώτη διεθνή συγκέντρωση αγωνιζόμενων γυναικών



Ανακοινωθέν 
της Παράνομης Ιθαγενικής Επαναστατικής Επιτροπή - Γενικής Διοίκησης (CCRI-CG) του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN)

Μεξικό
29 Δεκεμβρίου 2017

Προς τις γυναίκες του Μεξικού και του Κόσμου
Προς τις ιθαγενείς γυναίκες του Μεξικού και του Κόσμου
Προς τις γυναίκες του Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης
Προς τις γυναίκες του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου
Προς τις γυναίκες της Εθνικής και Διεθνούς Έκτης

Συντρόφισσες, αδελφές

Σας χαιρετάμε με σεβασμό και αγάπη, ως γυναίκες που είμαστε – γυναίκες που αγωνίζονται, αντιστέκονται και εξεγείρονται ενάντια στο σοβινιστικό και πατριαρχικό κράτος.

Γνωρίζουμε καλά ότι το κακό σύστημα μας εκμεταλλεύεται, μας καταπιέζει, μας κλέβει και μας υποτιμά όχι μόνο ως ανθρώπινα όντα, αλλά μας εκμεταλλεύεται, μας καταπιέζει, μας κλέβει και μας υποτιμά ξανά και ξανά και ως γυναίκες.

Και γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι τώρα χειρότερα, γιατί τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μας δολοφονούν. Και δεν τους νοιάζει τους δολοφόνους – ο πραγματικός δολοφόνος είναι πάντα το σύστημα πίσω από το πρόσωπο ενός άντρα – γιατί καλύπτονται, προστατεύονται και μάλιστα ανταμείβονται από την αστυνομία, τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης, τις κακές κυβερνήσεις και όλους τούς «από πάνω» που είναι αυτό που είναι χάρις στα δικά μας δεινά.

Ωστόσο, δε φοβόμαστε ή, κι αν ακόμη φοβόμαστε, ελέγχουμε το φόβο μας και δεν παραδινόμαστε, δεν παραιτούμαστε, δεν ξεπουλιόμαστε.

Αν είσαι λοιπόν γυναίκα που αγωνίζεται, αν δεν συμφωνείς μ’ αυτό που μας κάνουν επειδή είμαστε γυναίκες, αν δε φοβάσαι, ή ακόμα κι αν φοβάσαι αλλά ελέγχεις το φόβο σου, τότε σε προσκαλούμε να συναντηθείς μαζί μας για να μιλήσουμε και να ακούσουμε η μία την άλλη ως γυναίκες.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις εξεγερμένες γυναίκες του κόσμου στην:

ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Η συνάντηση θα γιορταστεί στο Caracol της Morelia, ζώνη Tzotz Choj, στην Τσιάπας του Μεξικού, στις 8, 9, και 10 Μαρτίου του 2018.

Η άφιξη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου και η αναχώρηση στις 11 Μαρτίου.

Εάν είσαι άντρας μάταια διαβάζεις ή ακούς αυτό το ανακοινωθέν, γιατί δεν είσαι προσκεκλημένος.

Όσο για τους άντρες ζαπατίστας, θα τους βάλουμε να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουμε εμείς, χωρίς βάρος, να παίξουμε, να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να απαγγείλουμε ποίηση και να μοιραστούμε όποιες άλλες μορφές τέχνης και πολιτισμού. Οι άνδρες θα αναλάβουν την κουζίνα, την καθαριότητα και όλα όσα χρειάζονται.

Μπορεί κάποια να συμμετέχει ως άτομο ή ως συλλογικότητα. Συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί σε αυτό εδώ το μέιλ : encuentromujeresqueluchan@ezln.org.mx.

Γράψε το όνομά σου, από πού είσαι, εάν συμμετέχεις ως άτομο ή ως συλλογικότητα και με ποιο τρόπο θα συμμετέχεις ή ακόμα κι αν απλά έρχεσαι για να διασκεδάσουμε μαζί. Η ηλικία, το χρώμα, οι διαστάσεις, η θρησκευτική πίστη, η φυλή και ο τρόπος ζωής σου δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει μόνο ότι είσαι γυναίκα και ότι αγωνίζεσαι ενάντια στο πατριαρχικό και σοβινιστικό καπιταλιστικό σύστημα.

Αν θέλεις να έρθεις με τους γιους σου που είναι ακόμα μικροί, αυτό είναι μια χαρά, μπορείς να τους φέρεις, θα τους χρησιμέψει για ν’ αρχίσουν να κατανοούν ότι εμείς οι γυναίκες δεν είμαστε πλέον διατεθειμένες ν’ ανεχόμαστε τη βία, τις ταπεινώσεις, τις κοροϊδίες και όποια άλλη γαμημένη συμπεριφορά είτε από τους άνδρες είτε από το σύστημα.

Και αν ένας άντρας ηλικίας πάνω από τα 16 θέλει να σε συνοδεύσει, αυτό εξαρτάται από εσένα, αλλά εδώ δε θα βγει από την κουζίνα. Αν και από εκεί ίσως κάτι μπορεί να δει και να ακούσει και κάτι να μάθει.

Εν ολίγοις, δεν γίνονται δεκτοί άντρες αν δεν συνοδεύονται από μία γυναίκα.
Αυτά είναι όλα για την ώρα, σε περιμένουμε εδώ συντρόφισσα, αδελφή.

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Για την Παράνομη Ιθαγενική Επαναστατική Επιτροπή-Γενική Διοίκηση του ΕZLN και στο όνομα όλων των κοριτσιών, των νεαρών γυναικών, των ενήλικων γυναικών και των ηλικιωμένων γυναικών, ζωντανών και νεκρών, των συμβούλων, των γυναικών μελών των Συμβουλίων Καλής Διακυβέρνησης, των εξεγερμένων μαχητριών του ΕΖΛΝ και των γυναικών βάσεων στήριξης των ζαπατίστας:

Διοικήτριες Jessica, Esmeralda, Lucía, Zenaida και η μικρή Defensa Zapatista.

Μεξικό, 29 Δεκεμβρίου 2017

Μια ματιά και εδώ (2015):
της Charlotte Maria Sáenz ( Μετάφραση: Συραγώ Λιάτσικου)




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ