ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Από τα τρία ...το «μακρύτερο» επιχειρεί να κλαδέψει ο ΣΥΡΙΖΑ!Όπως θα γνωρίζετε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ είναι “ΣΥΝασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς”. Η μακρύτερη λέξη είναι η “ριζοσπαστική”. Αυτόν τον επιθετικό επιθετικό προσδιορισμό (που δεν αφορά μόνον στην Αριστερά) επιχειρεί να εξουδετερώσει η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση και να αποτρέψει την νεολαία από το να ριζοσπαστικοποιηθεί,  με προγράμματα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια ( εδώ η οδηγία: Monitoring and coaching, through sports, of youngsters at risk of radicalisation )

Με την επισήμανση «Εξαιρετικά επείγον» στάλθηκε από το Υπ. Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, έγγραφο με το οποίο τους ενημερώνει και ζητά τη συμμετοχή τους σε πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΕ, με στόχο την «πλαισίωση και καθοδήγηση των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης».

Το έγγραφο είναι εδώ:
Πλαισίωση και καθοδήγηση, µέσω του αθλητισµού, των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης (Πρόσκληση υποβολής προτάσεων-EAC/S17/2017)

Από τους πρώτους που κοινοποιείται το έγγραφο είναι δύο παρακρατικές δομές, παρακλάδια του «Ευρωπαϊκού Όμιλου Εδαφικής Συνεργασίας - ΕΟΕΣ»:

1) ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Βύρωνος 29, Τ.Κ. 10558 Αθήνα
2) ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ
Σ. Πέτρουλα 3, ΤΚ 13341 Άνω Λιόσια

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του προγράμματος, «τα έργα θα επιτρέπουν σε τοπικές πρωτοβουλίες να εστιάζουν, µέσω του αθλητισµού, στην παρακολούθηση και την πρόληψη διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης.». Υποβολή προτάσεων μπορούν να υποβάλλουν « δηµόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισµοί µε νοµική προσωπικότητα και αποδεδειγµένη επιτυχή εµπειρία όσον αφορά την αντιμετώπιση διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης (φυσικά πρόσωπα δεν είναι επιλέξιµα για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης)»

Το πρόγραμμα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα την εφημερίδα «Ειδήσεις» μετά την επίσκεψη του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, με τις οποίες προαναγγέλλει «Σκληρότερη αντιμετώπιση» έναντι των «μπαχαλάκηδων». «Αυτοί» τόνισε «δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

ΥΓ: Μετά απ' όλα αυτά, ίσως πάει το μυαλό σας στο «δεύτερο εξυγιανθέν τάγμα του αναμορφωτικού στρατοπέδου Μακρονήσου». Για σκεφτείτε όμως και λίγο για το παρόν:Αν Μελισανίδης βρει κάποια στηρίγματα στην κυβέρνηση και εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ μέσω αυτού του προγράμματος, δεν θα παραξενευτούμε.

Για τον αθλητισμό ρε γαμώτο...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ