ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Υπήρχε “πραγματική αντιπολίτευση“ στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015;Στην συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 ο κ. Λαπαβίστας αναφερόμενος στο plan b του Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε πως ουδέποτε το είχε φέρει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν γνώριζε ο ίδιος το σχέδιο Βαρουφάκη και αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Με τον κ. Βαρουφάκη, όσο καιρό ήμουν βουλευτής, είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων επί 10 λεπτά, στο κυλικείο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μου είπε τίποτα σχετικό.Ποτέ δεν παρουσίασε το σχέδιό του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. θα είχε γίνει μύλος!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Κ.Ο. και μας ενημέρωσε ως όφειλε, γιατί ήταν υπουργός Οικονομικών, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όχι για παράλληλο νόμισμα.
αναλυτικά εδώ:

Εδώ πράγματι υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για το αν πράγματι υπήρχε αντιπολίτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή. Αν τα μέλη ττα στελέχη του που κατέχουν κυβερνητικές και βουλευτικές θέσεις, δεν γνωρίζουν την κάνει και τι σχεδιάζει η ηγεσία τους σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, τότε τι κάνουν; Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι ήταν ένα δημοκρατικό κόμμα και έχει ένα πρόγραμμα που διαμορφώθηκε συναινετικά και ήταν αποδεκτό απ' όλους όσους κατέλαβαν βουλευτικές και κυβερνητικές θέσεις. Αν δεν ήταν δημοκρατικό, τότε τι έκαναν εκεί και συμμετείχαν και στήριζαν την κυβέρνηση, ακόμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο.

Αυτό είναι ένα αναπάντητο ερώτημα, στο οποίο μόνος που έχει δώσει σαφή απάντηση είναι ο κ. Ζουράρις, από το 2013:

«Θέλουμε κατάληψη εξουσίας, οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν γελοίο» δηλώνει ο γνωστός διανοούμενος, πολιτειολόγος και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, με το χαρακτηριστικό όνομα, Πυρίκαυστος Ελλάδα. Το νέο κόμμα πλήρωσε ένα ελάχιστο ποσό για το ένσημο που χρειαζόταν για να καταθέσει αίτηση στον Αρειο Πάγο.»

Ο Ζουράρις, πήρε ένα υπουργείο κάποτε. Η κίνηση πολιτών του Κώστα Ζουράρι «Πυρίκαυστος Ελλάδα» μας άφησε μόνο με το γελοίο λογότυπο της και έπαψε να ανανεώνει την σελίδα του στο διαδίκτυο από το 2014.  Πριν απ' τον Ζουράρι κάποιοι άλλοι πήραν και υπουργεία και βουλευτικές θέσεις, αλλά δεν έβαλαν κανένα φραγμό στο δρόμο για τον τρίτο μνημόνιο...

Η μόνη «πραγματική αντιπολίτευση» που υπήρξε εντός του ΣΥΡΙΖΑ πριν καν ανεβεί στην κυβερνητική εξουσία και που κέρδισε την μάχη και σήμερα ελέγχει τα κρίσιμα κέντρα της κρατικής εξουσίας υπήρξε το «βαθύ κράτος». Όμως σε αυτό το ζήτημα θα αναφερθούμε σε επόμενα δημοσιεύματά μας.

Για την “αντιπολίτευση” που αναφέρεται ο Κ. Λαπαβίστσας, και όχι μόνον γιαυτή, ισχύει η εύστοχη παρατήρηση του Λάκη Λαζόπουλου:

Γι’ αυτό και όταν η Αριστερά έγινε κυβέρνηση οι πρώτοι που έχασαν τον ύπνο τους ήταν οι αριστεροί που είχανε μάθει να διαμαρτύρονται, αλλά όχι να κυβερνούν.Ήταν σαν τους κριτικούς κινηματογράφου. Ξέραν τα πάντα για τον κινηματογράφο, αλλά δεν ξέραν να κάνουν κινηματογράφο.


1 σχόλιο :

  1. Ούτε το σχέδιο Β του Λαφαζάνη συζητήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά ούτε και εντός της "αριστερής πλατφόρμας ), γιατί απλά δεν υπήρξε. Το μόνο που υπήρχε είναι κάποιες γενικού τύπου διακηρυκτικές αρχές για την έξοδο από την ΟΝΕ, οι οποίες ούτε συνιστούν πρόγραμμα, ούτε σχέδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ