ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

To Bitcoin καλά κρατεί...
Σταθερά ανοδική ήταν η πορεία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin  τους τελευταίους μήνες του 2016, καθώς ολοένα και περισσότεροι στρέφονται σε αυτό μετά τις μεγάλες πολιτικές μεταβολές στην παγκόσμια οικονομία. Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε το όριο των 800 δολαρίων στις 21 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2014. Το bitcoin είναι ένα πολύ ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο, αλλά σε γενικές γραμμές δεν συνδέεται με άλλες αγορές, οπότε θεωρείται επενδυτικός προορισμός όταν άλλα περιουσιακά στοιχεία χάνουν αξία. Σήμερα η τεχνολογία blockchain που βρίσκεται πίσω από το Bitcoin έχει υιοθετηθεί ευρέως από τον χρηματοοικονομικών κλάδο.

Οι αγορές από την Κίνα παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής του bitcoin. Οι όγκοι συναλλαγών στην Κίνα αν και ακούμπησαν τα 10 εκατομμύρια bitcoins κάποιες ημέρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, παραμένουν σταθερές στα 3,5 εκατομμύρια bitcοins την ημέρα. Οι τιμές του Bicoint καθορίζονται κατά κύριο λόγο στην Κίνα, όπου πραγματοποιούνται περίπου το 90% των συναλλαγών.

Μετά τους Κινέζους, τα τελευταία χρόνια το το Bitcoin έχει αναδειχθεί στο κατεξοχήν νόμισμα των «σκοτεινών συναλλαγών» του Internet - από εμπόρους ναρκωτικών και φοροφυγάδες. Κέρδισε σημαντικό έδαφος και έγινε σημαντικό εργαλείο πιο «mainstream» χρηστών. Αυτό συνέβη μετά την πρώτη σημαντική άνοδο που κατέγραψε το Bitcoin το 2013, όταν οι κερδοσκόποι εντυπωσιάστηκαν με την ιδέα ενός νομίσματος που ξεφεύγει από τα δίχτυα του νόμου. Γρήγορα «τσίμπησαν» και οι επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου που οραματίσθηκαν μια «εναλλακτική» πλατφόρμα για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η εμπιστοσύνη προς το Bitcoin το έχει αναδείξει σε ένα υπολογίσιμο εναλλακτικό νόμισμα, όταν κάμπτεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο νόμισμα της χώρας τους.


Τι γίνεται στην χώρα μας;περισσότερα εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ