ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει ότι Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στα κράτη μέλη



Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ανέφερερε ότι «ορισμένοι Τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονται στην δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ, μερικοί από αυτούς ζήτησαν άσυλο στις χώρες όπου εργάζονται» στον απόηχο των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.Ο Stoltenberg δεν ανέφερε το όνομα των χωρών και πρόσθεσε ότι κάθε σύμμαχος του ΝΑΤΟ  θα αποφασίσει για το αν πρέπει ή όχι να χορηγήσει άσυλο.

Στην συνέχεια επισήμανε ότι «Έχουμε δει μια σειρά από διαδικασίες μετάβασης στη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ, όπου έχει αλλάξει το τουρκικό προσωπικό." και πρόσθεσε "Περιμένω την Τουρκία να καλύψει όλες τις θέσεις του στη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια εθνική απόφαση της Τουρκίας να αποφασίσει ποιος θα συμπλήρωση τουρκικές θέσεις στην δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Johannes Dimroth είχε δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι 35 διπλωματικοί υπάλληλοι,κάτοχοι τουρκικών διαβατηρίων είχαν υπέβαλε επίσημη αίτηση για άσυλο στη Γερμανία. Ο πραγματικός αριθμός των αιτούντων άσυλο, είπε, θα μπορούσε να είναι υψηλότερος.

Όπως αναφέρει το Reuters, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα περισσότεροι από 400 Τούρκοι στρατιωτικοί και διπλωμάτες που εργάζονται στο εξωτερικό έχουν κληθεί πίσω στην Άγκυρα, αλλά μερικοί επιλέγουν να μην επιστρέψουν. Επίσης, τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στο Βέλγιο, όπου η συμμαχία έχει την έδρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ