ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Για την ΛΑΕ είναι ανύπαρκτη δημοσκοπικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου!...
Με αφορμή την τελευταία της δημοσκόπηση  της MRB, όπου δεν καταγράφεται καθόλου τη ΛΑ.Ε στον πίνακα των κομμάτων, στα οποίο αντιστοιχεί την πρόθεση ψήφου του δείγματος πολιτών, η ηγεσία της ΛΑΕ χαρακτηρίζει την δημοσκόπηση αναξιόπιστη, ότι αποσκοπεί να διαμορφώσει ένα πολιτικό σκηνικό που δεν θα ξεφεύγει από τα πλαίσια των μνημονίων και άλλα παρόμοια:Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους οι συντάκτες του κειμένου συγκρίνουν στοιχεία της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων για την ΛΑΕ , τα οποία αναφέρονται στον Σεπτέμβρη του 15 και άλλα που είναι πρόσφατα. Εκείνο που παραβλέπουν είναι ότι άλλη ήταν η ΛΑΕ τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15 και άλλη είναι σήμερα.

Μια σημαντική διαφορά είναι ότι τότε δεν υπήρχε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ σήμερα μετράται ως διακριτό από την ΛΑΕ. Το συμπέρασμα της δημοσκόπησης της ΜΡΒ δείχνει απλά ότι από εκείνο το ποσοστό του Σεπτεμβρίου του 15  η σημερινή ΛΑΕ καρπούται ένα μικρό μερίδιο, ενώ το υπόλοιπο έχει μετατοπιστεί προς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα άλλων δημοσκοπήσεων. Τόσο απλό είναι το ζήτημα!

Όμως αν η ηγεσία της ΛΑΕ θεωρεί δική της κληρονομιά της το 2,87% των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 15 και αυτό αποτελεί την βάση της εκλογικής της πελατείας, κάνει μεγάλο λάθος και θα βρεθεί προ εκπλήξεων αν σύντομα προκηρυχθούν εκλογές. Τότε “επικεφαλής” ήταν Λαφαζάνης και “τσόντα” η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί...

3 σχόλια :

 1. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ σήμερα για να επιβιώσει κοινοβουλευτικά έχει δύο μόνον επιλογές: Η θα πάει ως τσόντα στην Ζωή, ή θα πάει ως τσόντα στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν βλέπω ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η Ζωή για να μεγαλώσει την εκλογική της επιροή μπορεί εκλογικά να κατέβει με τον Βαρουφάκη, τον Γλέζο και άλλους αλλά όχι με τον Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ εκλογικά (και όχι μόνο) διώχνει κόσμο και δεν φέρνει.

   To πιο φυσιολογικό για την ΛΑΕ θα ήταν να συμμαχίσει με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ούτε αυτό το βλέπω, αν σκεφτεί κανείς πως σήμερα η ΛΑΕ είναι δημοσκοπικά κάτω από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και όχι είναι μάλλον αδύνατο να δεχτούν εκεί τους πρώην συντρόφους τους που πήγαν στην ΛΑΕ και τους εγκατέλειψαν.

   Υπάρχει βέβαια και το ΕΠΑΜ και άλλα ανάλογα μορφώματα σαν δεύτερες επιλογές για την ΛΑΕ, αλλά ούτε και αυτές δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

   Διαγραφή
 2. Ο τρόπος που τίθεται το όλον ζήτημα (και από τα σχόλια) δεν παραείναι κλισέ; Οτι κάνουν οι "κοινοβουλευτικοί" για τα "μεγάλα" κόμματα γίνεται εδώ με τα μικρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ