ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Το ξεκατίνιασμα του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία (17-11-2016)



3 σχόλια :

  1. Ο όρος "ξεκατίνιασμα" σημαίνει αμοιβαία ανταλλαγή επιθέσεων με χυδαίο περιεχόμενο. Αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι η χυδαία επίθεση από μέρους κάποιων που αλλοίμονο αυτοπροβάλλονται ως εκπροσωποι της "συνεπούς" αριστεράς. Πίσω ασπό αυτές τις συμπεριφορές κρύβεται πολύς αυταρχισμός και φασισμός. Στοιχηματίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν καμμία απολύτως σχέση με τα ιστορικά γεγονότα του Νοέμβρη 1973. Αμαυρώνουν την εικόνα με την οποία η κοινωνία προσλαμβάνει την αριστερά και η ζημιά που κάνουν χρεώνεται κυρίως στις περιθωριακές οργανώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που επιτέθηκε φραστικά στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κόσμος οργανωμένος σε οργανώσεις της Αριστεράς, αλλά αγανακτισμένοι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για κάποιο “σχέδιο” ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για αυθόρμητες μορφές λαϊκής αγανάκτησης.

      Αυτό συνέβη και φέτος, αλλά και στην περσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Το “ξεκατίνιασμα” πράγματι συμβαίνει ανάμεσα σε δύο. Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του πολυτεχνείου ήταν μιά “πρόκληση” απέναντι στο λαϊκό αίσθημα, η οποία ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεσήκωνε αντιδράσεις. Γιαυτό και οι οργανωτές της επέλεξαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία να είναι τελευταίο σε απόσταση από το ΚΚΕ, ακριβώς για να μειώσουν τους κινδύνους παρόμοιων αντιδράσεων.

      Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, κάποιοι πασόκοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους την “σημαία του Πολυτεχνείου”, ( ένα κατασκευασμένο εκ των υστέρων “σύμβολο”), έκαναν την δική τους πορεία, ως “κεφαλή” της πορείας, δυο ώρες πριν ξεκινήσει η πορεία...

      Διαγραφή
  2. Η τύπισα με το κόκκινο περιβραχιόνιο που κάνει περιφρούρηση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ