ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πως ένα tweet έριξε μια μετοχή κατά 580 εκατ. δολάρια


Μια παλιά «είδηση», από τις αρχές του καλοκαιριού, αρκετά  πιο ενδιαφέρουσα από τις τρέχουσες...
Αναδημοσίευση από το «capital.gr»

Από το 2006 που το Twitter λανσαρίστηκε ως μια φιλόδοξη τότε προσπάθεια για ένα εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο ως σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί μία κοσμογονία: με tweets έχουν γίνει διεθνή πολιτικά debate, ο Πάπας έχει δικό του λογαριασμό, το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί πιστούς, ξεσπάνε κόντρες μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και του Obama...

Η δύναμη ενός και μόνο tweet φάνηκε χτες, όπως εντόπισε η WSJ, όταν ο εκκεντρικός και ιδιοφυής Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla Motors, μέσα στους 140 χαρακτήρες που επιτρέπει το Twitter, διέψευσε τις φήμες πως η Samsung SDI - θυγατρική της Samsung, που κατασκευάζει κυρίως μπαταρίες - αποτελεί προμηθευτή του νέου αυτοκινήτου που λανσάρισε η Tesla, του Model 3.


Η αντίδραση της μετοχής, που είναι στο ταμπλό της Σεούλ, ήταν άμεση: υποχώρησε κατά 8%, που αντιστοιχεί σε 580 εκατ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. (upd: η μετοχή υποχώρησε ακόμη περισσότερο, ανεβάζοντας την απώλεια κεφαλαίων στα 650 εκατ. δολάρια).
Samsung SDI


Η Panasonic, από την άλλη, που αναφέρεται στο tweet του Musk ως ο αποκλειστικός συνεργάτης της Tesla, κέρδισε περίπου 800 εκατ. δολάρια στον ίδιο χρόνο.
panasonic

Φυσικά δεν είναι μόνο η σχεδόν θρησκευτική προσήλωση που έχουν πολλοί αναλυτές στα πολλές φορές μελλοντολογικά λεγόμενα του Musk, η οποία προκάλεσε το σκαμπανέβασμα. Είναι και ότι το Model 3, που θα είναι το πρώτο σχετικά οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας-πρωτοπόρου στα ηλεκτροκίνητα, αποτελεί στοίχημα για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας - οπότε επενδυτές και αναλυτές αντιδρούν σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό.

Απόδειξη, όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, είναι πως μετά το tweet του Musk, το Bloomberg ανέφερε πως η Tesla μπορεί να συνεργάζεται με την Samsung SDI σε άλλες τεχνολογίες του ομίλου, όπως τις οικιακές μπαταρίες. Αμέσως η μετοχή "ανέπνευσε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ