ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας μένει Ευρώπη



Αναδημοσίευση από το kommon.gr

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναπαράγει το κυρίαρχο αφήγημα περί ακροδεξιάς στροφής του αγγλικού λαού.

Ως τώρα ξέραμε ότι ο πρωθυπουργός έμενε στην Κυψέλη; Τον ακούμε να επαίρεται ότι σπίτι του είναι η Ευρώπη, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η Ευρωζώνη… Είναι η αφέλεια του αγνού επαρχιώτη που ανακαλύπτει την πρωτεύουσα («Ο Θύμιος από τα Τρίκαλα») ή η ματαιοδοξία του νεόπλουτου που επιζητεί την είσοδό του στα σαλόνια των παλαιόπλουτων;

Όχι. Αν ήταν ένα από τα δύο, ή και τα δύο, θα ανήκε σ’ εκείνη την ανθρώπινη κατηγορία που ανέδειξε θεατρικά ο Μολιέρος. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει το μικρομεγαλίστικο αστικό μεγαλοϊδεατισμό της εξάρτησης και της υποτέλειας. Ταυτίζεται με τον σκληρό πυρήνα της γερμανικής Ευρώπης και έτσι αναλύει, στο διάγγελμά του, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Αναπαράγει το κυρίαρχο αφήγημα περί ακροδεξιάς στροφής του αγγλικού λαού. Ενστερνίζεται την εικόνα του Φαράζ σαν τον γνήσιο εκφραστή του Βrexit. Αναλύει τις δημοκρατικές διαδικασίες με την οπτική της δικής του λαθροχειρικής αξιοποίησης του «ΟΧΙ» του περασμένου καλοκαιριού. Κρατάει το ίσο, ως «αριστερός» ψάλτης, στην κυρίαρχη προπαγάνδα της αγοραίας καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Το παιδί απ’ την Κυψέλη ή διατηρεί σουίτα στις Βρυξέλλες ή νομίζει ότι συνομιλώντας με τη Μέρκελ γίνεται από βοηθός επάρχου συγκλητικός.

Γ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ