ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ελλάδα 2016: Στην ουρά για ένα συσσίτιο πάνω από... 9.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη



Αναδημοσίευση από το vercity.gr

Την ώρα που στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί επιδίδονταν σε οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους για την επίμαχη διάταξη με τις offshore, στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών σχημάτιζαν ουρά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν δωρεάν λίγα τρόφιμα.

Η αγανάκτηση, η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός, ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των ταλαίπωρων κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν να εξασφαλίσουν τρόφιμα για τις οικογένειες τους..


Η διανομή έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Οι 9.196 ωφελούμενοι του Δήμου βρέθηκαν από πολύ νωρίς στον χώρο διανομής τροφίμων, σχηματίζοντας ουρές δεκάδων μέτρων.

Αρχικά παρουσιάστηκε μικρή καθυστέρηση με τη διανομή του τυριού και των ειδών ψυγείου, λόγω βλάβης του φορτηγού που μετέφερε τα συγκεκριμένα τρόφιμα, όμως γρήγορα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Ωστόσο η ζέστη στάθηκε ο μεγαλύτερος παράγοντας εκνευρισμού για χιλιάδες πολίτες όλων των κατηγοριών και κυρίως για τους ηλικιωμένους, αφού οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές.

Επιπλέον κάποιοι ανέφεραν ότι αρκετά τρόφιμα ήταν «χτυπημένα» και σε όχι καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ