ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Γερμανία: Τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2017 θα πληρώνουν τη χρήση της ιατρικής κάνναβης




Η Γερμανία είναι στη διαδικασία νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Hermann Grohe στις αρχές του μήνα, πριν παρουσιάσει το σχέδιο νόμου στο υπουργικό συμβούλιο “Ο στόχος μας είναι οι σοβαρά ασθενείς να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”. Το νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει την τακτική που ακολουθούν πολλά μέρη του κόσμου, χαλαρώνοντας τους νόμους σχετικά με τη χρήση κάνναβης και φαρμακευτικής μαριχουάνας, η οποία κερδίζει δημοτικότητα με σκοπό να διευκολύνει όσους πάσχουν από καρκίνο, γλαύκωμα, τον ιό HIV ή το AIDS, Ηπατίτιδα C, νόσο του Πάρκινσον και άλλες σοβαρές παθήσεις. Ο Grohe συμπλήρωσε ότι η κάνναβη «δεν είναι μια αβλαβής ουσία», ενώ τόνισε ότι θα είναι διαθέσιμη από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή.Μέχρι να δημιουργηθούν ειδικά εποπτευόμενες φυτείες κάνναβης, η Γερμανία θα εισάγει “ιατρική μαριχουάνα”.

Μερικές αναφορές σε αυτό το θέμα:

1.  Η Κάνναβη Σύντομα στα Φαρμακεία στη Γερμανία
2.  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όμως ενδιαφέρον έχει και ένα άλλο ζήτημα σχετικό με τις θεραπευτικές ιδιότητες της ιατρικής κάνναβης σχετικά με τον καρκίνο, το οποίο παρουσιάστηκε αρκετά διαστρεβλωμένα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την γνωστή δήλωση συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Νίκου Καρανίκα. Μια είδηση που δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2015 στις πιο γνωστές ιστοσελίδες του κόσμου και αφορούσε την ιατρική κάνναβη και τον καρκίνο, δεν αναδημοσιεύτηκε καν από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η είδηση αφορούσε την κάνναβη και τον καρκίνο και συγκεκριμένα τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (National Cancer Institute-NCI) των Η.Π.Α.στην επίσημη ιστοσελίδα του. Μια αναλυτική αναφορά για αυτό το θέμα, εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ