ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Αλέκος Καλύβης δηλώνει τα προφανή. Αρκούν όμως αυτά;



- Οι συζητήσεις για «μετεγγραφές» ομάδων που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύετε ότι βοηθούν το εγχείρημα της συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου ή είναι «μετεγγραφές» ενός περιορισμένου κύκλου «στελεχών» χωρίς μαζική απεύθυνση που «πιάνουν στασίδι» και αναβαπτίζονται στην κολυμβήθρα της ΛΑΕ, ενώ φέρνουν σοβαρές ευθύνες για το οργανωτικό πραξικόπημα που επιχειρήθηκε εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα; Αναφέρομαι βεβαίως και στην περίπτωση Κορωνάκη που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις.

-  Τα μέτωπα δεν τα κάνεις με τον εαυτό σου, αλλά με πολίτες και δυνάμεις που δεν συμφωνείς σε όλα. Είναι κατανοητό έπειτα από τέτοια κρίση και ήττα που δεχτήκαμε να φυσάμε και το γιαούρτι αφού καήκαμε στον χυλό. Όμως μη φτάνουμε σε υπερβολές που οδηγούν τελικά σε μια στενότητα η οποία δεν είναι τουλάχιστον χρήσιμη για το εγχείρημά μας. Οι σύντροφοι του Δικτύου Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τους οποίους συναντηθήκαμε  προσφάτως, δεν θέλουν να ενταχθούν στη ΛΑΕ, αλλά να αναπτύξουμε σχέσεις συνεργασίας. Και εμείς το θέλουμε σε μια προγραμματική βάση. Μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτοί οι σύντροφοι, και ο Τ. Κορωνάκης στον οποίο αναφερθήκατε, διαφώνησαν και αντιτάχθηκαν εν τέλει στο πραξικόπημα Τσίπρα, έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίπου περίοδο ή δεν τον στήριξαν στις εκλογές. Θέλω, όμως, με αφορμή αυτή την ερώτηση να κάνω ένα πρόσθετο σχόλιο. 

Υπάρχουν πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ήρθαν σε εμάς. Πολλοί αριστεροί επίσης δυσανασχετούν, διαφωνούν πλην όμως παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι μια σειρά δικαιολογιών. Δεν πρέπει να βάλουμε τον απλό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε καραντίνα. Θέλουμε να τον κερδίσουμε πολιτικά και ιδεολογικά αυτόν τον αριστερό κόσμο και δεν πρέπει να οδηγούμε τα πράγματα σε μια πόλωση που τους επανασυσπειρώνει. Η διαπάλη πρέπει να είναι σκληρή με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να είναι πολιτική και πειστική.

 από την

5 σχόλια :

  1. Ούτε καν στον κόπο να διαβάσω τι είπε. Κι αυτός και η επετηρίδα του, αλλά και αυτή των "συντρόφων" (..) του δικτύου "διριζα", τρομάρα τους. Όλοι τους μετρήθηκαν ευρισκόμενοι σε υπεύθυνα πόστα, μετρήθηκαν επί του πραγματικού από το Φλεβάρη μέχρι και τον Ιούλη του 2015. Και ευρέθησαν λίγοι, πάρα πολύ λίγοι, έως και μυστήριοι νεροκουβαλητές. Έως δε τα τέλη του 2015, απώλεσαν και κάθε δεύτερη ευκαιρία να καταλάβουν τι είναι και τι δεν είναι αυτοι οι ίδιοι και που είναι η μπάλα. Φινίτο με όλους αυτούς και πάμε γιάλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας δικαιούται να έχει την ανθρώπινη εκτίμηση, κατανόηση και ανοχή μας. Όμως, το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό και στην πολιτική, δεν μπορούμε άλλο να στηριζόμαστε στις γνωστές προσωπικές πολιτικές και ισόβιες στελεχιακές προσωπικότητες.
    Βέβαια, η απόρριψη δεν είναι από μόνη της πολιτική. Η πρότασή μου λοιπόν, είναι στο σχόλιό μου εδώ (άρθρο στην παντιέρα, για την αριστερά της εποχής μας):
    http://www.pandiera.gr/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος εποχής στην καλομαθημένη αριστερή ιστορία μας (πέστε το και παραμύθι) έχει και την ανάκλασή του στο διαδίκτυο. Πέρα από τα στατιστικά της αλέξα που βάζει ο ΕΟΣ, είναι φανερό ότι έχει αποσβεστεί η ενέργεια και το θυμικό για στοιχειωδώς σοβαρό διάλογο μέσω αυτού του εργαλείου - εργαλείου μάλιστα που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δυναμικό, αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και υποτίθεται συν-διαλεγόμενοι καταδέχονταν να συμβιούν σε μια ενιαία πλατφόρμα και εάν όλοι οι υποτίθεται “αριστεροί” καταδέχονταν να συνομιλούν ισότιμα ως αριστεροί, επώνυμοι και ανώνυμοι. Ωστόσο, η εμμονή στην “ιδιαιτερότητα”, στην “ορθότητα” ή στο μικρο-μπλοκ του καθενός και η από άμβωνος αρθρογραφία, ήταν αναμενόμενο να εξελιχθεί στην περαιτέρω κατάτμηση της αριστερής “κοινωνίας” στη χαμένη υπόθεση του φου μπου.

    Οι αιτίες είναι γενικότερες και έχουν να κάνουν με την βαθιά φιλελεύθερη νοοτροπία που έχει ποτίσει παντού. Ωστόσο, σε σημαντικό βαθμό έχει συμβάλει και η ετσιθελική διαχείριση των μπλοκ. Τα παραδείγματα αυθαιρεσιών πάμπολλα και παντού, σε όλα τα μπλοκ - και η “διαγραφή” του Καλατζο, δεν ήταν δα και κάτι το ιδιαίτερο σε όλη αυτή την ιστορία. Αναφέρω ένα φρεσκότατο παράδειγμα, που ωστόσο δεν με έκανε να πέσω από τα σύννεφα:

    Στο προηγούμενο σχόλιο είχα δώσει ένα λινκ , όπου εξελίχθηκε στη συνέχεια ένας κόσμιος (κοσμιότατος) διάλογος, με 8 σχόλια, 7 συν ένα ακόμη δικό μου χθεσινοβραδινό προς δημοσίευση. Αντί όμως να δω και το 8ο σχόλιο (3ο δικό μου), είδα πως το τόπικ είχε εξαφανιστεί. Το βρήκα τελικά στη σελίδα “πολιτική”, όπου εμφανιζόταν με 2 μόνο σχόλια, αλλά αν το πατούσες έβγαζε 404, “η σελίδα δεν βρέθηκε”. Μπορεί βέβαια όλα αυτά να οφείλονται σε κάποιο “προσωρινό” λάθος, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα τέτοια “λάθη χειρισμού” σχεδόν πάντα δείχνουν κάποιο πρόβλημα και κάποιο χέρι που επενέβη ειδικά και εσπευσμένα. Αντίθετα, το λογικό αριστερό θα ήταν να επεκταθεί και να σοβαρέψει περισσότερο ο διάλογος. Αλλά που...Να λοιπόν ένα φρεσκότατο κοκκινότατο κερασάκι. Καμιά φορά το κερασάκι είναι τόσο στιφό, που δεν το ξανατρώς. Αυτό παιδιά Δεν είναι αριστερά.

    Το τέλος κάθε εποχής σημαίνει βέβαια ότι μια άλλη εποχή αρχίζει. Αλλά δεν τη βλέπω ακόμα για άνοιξη. Winter is coming.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το προηγούμενο σχόλιο: ΟΚ η απώλεια του τόπικ ήταν φαίνεται προσωρινό λάθος που φαίνεται πως αποκαταστάθηκε
    σχετικώς, με ελαφρή ατέλεια ακόμη προς το παρόν. Μάλλον ήταν απλά ο γνωστός δαίμων του δικτύου.
    Όπως και νάχει, εύχομαι σε όλα τα αριστερά παιδιά να τους έρθει η άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://costaslapavitsas.blogspot.gr/2016/04/thepressproject.html
    Κ Αλλο κόμμα΄!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ