ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα...


(Μάιος 2010)
Απόσπασμα από το κείμενο του "πιτσιρίκου":  Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

...Το πολύ ωραίο είναι ότι οι Έλληνες διαδηλώνουν τώρα για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα που θέλει να περάσει το Ασφαλιστικό και να φέρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα το περάσει επίσης.

Το ακόμα πιο ωραίο είναι που όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες συνεχίζουν να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας 24ωρες απεργίες που οργανώνουν οι ίδιοι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, αν και ολοι γνωρίζουν πως η μόνη απεργία που έχει νόημα είναι η γενικά απεργία διαρκείας.

Βέβαια, με σχεδόν 30% ανεργία, πάνω από 400 χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει στο εξωτερικό και τους νέους Έλληνες να αναζητούν τρόπο να «διαφύγουν», ποιος θα συμμετέχει σε γενική απεργία;

Ναι, είναι βλακώδες να κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αλλά οι Έλληνες το τερμάτισαν.

Από την άλλη, οι Ισλανδοί που είδαν την χώρα τους να χρεοκοπεί το 2008 αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος που τους έφεραν καπέλο οι τράπεζες, ανέτρεψαν την κυβέρνηση που οδήγησε την χώρα τους στην χρεοκοπία, έκαναν δημοψήφισμα και αποφάσισαν να μην δεχτούν να πληρώσουν το χρέος που αναγνώρισε η νέα κυβέρνηση, έστειλαν τον πρωθυπουργό στο δικαστήριο, και έφτιαξαν νέο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Οι Ισλανδοί πήραν την τύχη τους στα χέρια τους, οι Έλληνες κάνουν αναθέσεις στον έναν απατεώνα πρωθυπουργό μετά τον άλλον

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας εύχομαι καλούς αγώνες με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, και τους αγρότες στα μπλόκα του Mega και του ΣΚΑΪ.

1 σχόλιο :

  1. Σημασία έχει με ποιούς όρους θα πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα και όχι ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αν πέσει με όρους λαΪκής εξέγερσης είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από μια απλή εναλλαγή μέσω μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

    Προφανώς υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα από την ανυπαρξία μιας αξιόπιστης αριστερής αντιπολίτευσης η οποία θα μπορεί να κατακτήσει την εμπιστοσύνη πλατειών λαϊκών μαζών και να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

    Αυτό το κενό δεν μπορεί σήμερα να αναπληρωθεί από τα υπάρχοντα πολιτικά μορφώματα που αναφέρονται στην Αριστερά.

    Επίσης, αυτή η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς θα φύγει σύντομα, όπως έφυγαν και οι προηγούμενες. Η στήριξή της θυμίζει την στήριξη της "φιλελευθεροποίησης" του Μαρκεζίνη της εποχή της χούντας. Αυτό όμως που άλλαξε τα πράγματα ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία αν και έφερε μια σκληρότερη χούντα, την χούντα του Ιωάννίδη ήταν αυτή που έβαλε την σφραγίδα της στην περίοδο που ονομάζουμε "μεταπολίτευση".


    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ