ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μέχρι που φτάνει η αυτοκριτική του Στάθη;



Συγγνώμη, κυρία μου, που σου έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύνταξη, φταίω κι εγώ για αυτό, τον συνέδραμα. Κι αν τώρα αλλάζω πλώρη για να μείνω στην ίδια πορεία, και πάλι συγγνώμη σου ζητώ για τα δέκα ευρώ. Διστακτικά πια θα σου μιλώ, πάντα στη μεγαλοθυμία σου ελπίζοντας...
(Στάθης στον ΕΝΙΚΟ)

Η δήλωση του Στάθη στον ΈΝΙΚΟ, θυμίζει τις δηλώσεις κομμουνιστών που όταν άλλαξαν στρατόπεδο την εποχή του ψυχρού πολέμου και ζητούσαν συγνώμη γιατί συνέδραμαν στα φρικτά εγκλήματα που έκανε ο κομμουνισμός. Μετά την μεταστροφή τους, έγραφαν βιβλία και έβγαζαν πύρινους λόγους κατά του κομμουνισμού. Κάπως έτσι - όπως συμπεριφέρεται ο Στάθης - συμπεριφέρεται και ένα κομμάτι πρώην συριζέων, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά το καλοκαίρι πως έκαναν μεγάλο λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια που στήριζαν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες και να μην αναγνωρίσουν την σημασία της δική τους ήττας εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για όλους αυτούς είναι λοιπόν ήταν ένα μεγάλο λάθος, ως εγχείρημα για την οικοδόμηση μιας νέας Αριστεράς που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις της ταξικής πάλης.Θα έπρεπε λοιπόν να ακολουθηθούν πιο παραδοσιακοί δρόμοι. Είναι γνωστό βέβαια ότι μεγάλος προβληματισμός υπήρχε εντός του ΣΥΝασπισμού γιαυτό το εγχείρημα . Πιο επιφυλακτικοί ήταν η “ανανεωτική πτέρυγα” και το “αριστερό ρεύμα”. Ο Στάθης σήμερα δικαιώνει ηθικά τον Φ. Κουβέλη. ο οποίος είχε το θάρρος να φύγει νωρίς και να μην συμμετέχει στην αναγέννηση του ΣΥΝ ως ΣΥΡΙΖΑ και δεν έμεινε με  μισή καρδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε το αριστερό ρεύμα.

Στο ίδιο κείμενο ο Στάθης κάνει και την παρακάτω διαπίστωση; “το μνημόνιο τρώει τον άμπακο! Έφαγε το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΛΑΟΣ, μισόφαγε τη Ν.Δ. και τώρα μισοτρώει τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αυτό είναι μια κοινοτοπία. Δεν λέει όμως ότι το μνημόνιο “τρώει” και εγχειρήματα τα οποία εξέπεμπαν ένα αντιμνημονιακό λόγο, όπως αυτός των πολιτικών μορφωμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς. Για την αποτυχία αυτών των μορφωμάτων ο Στάθης δεν εκφράζει καμία άποψη. Προσπαθεί να την κρύψει πίσω από μια ανέξοδη αντιμνημονιακή και αντισυριζική ρητορεία. Όμως, το πολύ το κύριε ελέησον στο τέλος το βαριέται και ο παπάς...

Ο Στάθης όμως δεν έκανε μόνον το “λάθος” να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξε - ίσως με περισσότερο πάθος - την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Πριν ένα χρόνο μάλιστα αποκαλούσε “σύντροφο” το Πάνο Καμμένο, προσφώνηση που δεν την ξεστόμιζε τόσο εύκολα προς όλους τους “συντρόφους” του στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε έγραφε στον ΕΝΙΚΟ:

Ευτυχώς που υπάρχει και ο σύντροφος Πάνος Καμμένος για να σώζει τα πράγματα, αλλιώς θα ράγιζαν όλες οι εικόνες της επικράτειας (καθώς ο δύστηνος κ. Σαμαράς μας είχε προειδοποιήσει). Και λέω «σύντροφο» τον Πάνο (εδώ και πολλά χρόνια) διότι απ’ όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας τον έβγαζαν βόλτα στα τσιπουράδικα και στα κουτούκια του Πειραιά οι κουκουέδες ναυτεργάτες και τον χάλασαν.
Γιαυτό το λάθος βέβαια δεν υπάρχει ανάλογη αυτοκριτική. 
Αναμενόμενο δεν είναι;

26 σχόλια :

  1. ιστορίες για παιδάκια του νηπιαγωγίου7 Ιανουαρίου 2016 στις 4:07 μ.μ.

    Ήταν σωστή η πορεία. γιαυτό ο Στάθης δηλώνει ότι εμμένει στην ίδια πορεία. Ο καπετάνιος κάτι έπαθε και άλλαξε πορεία το καράβι. Για όλα φταίει αυτός. Ξαφνικά μας πρόδωσε και δεν τήρησε όσα είχαμε συμφωνήσει μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που κρατάει ακόμα γερά την σημαία του πατριωτισμού ο Π. Καμμένος.

      Διαγραφή
    2. Και ο Νίκος Κοτζιάς, ο άλλος μεγάλος πατριώτης της Αριστεράς και της προόδου.

      Διαγραφή
  2. Κάτω οι πατρίδες!
    σε λέω παιδί μ’.
    Ζήτω οι Ελοχίμ
    και τα Νεφελίμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήτω η Νινευή!

      Φωτιά και τσεκούρι στους Ιωνάδες!

      Διαγραφή
    2. «[…]θυμίζει τις δηλώσεις κομμουνιστών που όταν άλλαξαν στρατόπεδο την εποχή του ψυχρού πολέμου και ζητούσαν συγνώμη γιατί συνέδραμαν στα φρικτά εγκλήματα που έκανε ο κομμουνισμός

      Φωτιά και τσεκούρι στους κουμμουνιστάς!

      ΥΓ Τι έγινε, ρε σεις; Είσαστε τόσο πολυσυλλεκτικοί που έχετε μέχρι και αντικομμουνιστική συνιστώσα;

      Διαγραφή
    3. Υποκλινόμαστε στην διαλεκτική σκέψη σας!

      Διαγραφή
    4. Ναι, ναι, η κομμουνιστική αριστερά ήταν και παραμένει πάντα μια αιώνια ΠΑΡΘΕΝΑ. Τώρα που έχει μεγαλώσει, έγινε απλά γεροντοκόρη!..

      Διαγραφή
    5. παρεμπιπτόντως δείτε και αυτό το κείμενο  του Νικου Γ. Ξυδακη στην Καθημερινή:Ποιος είναι «εθνίκι»

      Διαγραφή
    6. Ρε σεις, αφήστε τις εξυπνάδες –στις οποίες άλλωστε δεν είστε και τόσο καλοί. Έχετε κάνα επιχείρημα επί τής ουσίας; Ρε σεις, ακόμα κι ο Πάσχος ή ο Κανέλλης θα ντρεπόντουσαν να γράψουν την παπαριά που γράψατε εσείς και θα έλεγαν:

      «[…]θυμίζει τις δηλώσεις κομμουνιστών που όταν άλλαξαν στρατόπεδο την εποχή του ψυχρού πολέμου και ζητούσαν συγνώμη γιατί συνέδραμαν στα φρικτά εγκλήματα που έκανε ο σταλινισμός

      Ρε σεις, ακόμα κι ο αέρας είναι λιγότερο χύμα από την πάρτη σας! Μου θέλετε και «συσπείρωση της ριζοσπαστικής αριστεράς»! Χα! Υπάρχει και αντικομμουνιστική ριζοσπαστική αριστερά;

      Διαγραφή
    7. Ποιό είναι το πρόβλημα;

      1. Γράφανε ή δεν γράφανε οι διάφοροι Γεωργαλάδες που αλλαξοπίστησαν βιβλία με θέμα τα φρικτά εγκλήματα των κομμουνιστών;

      Είναι αλήθεια ή ψέμα αυτό;

      Αυτό γράφουμε.

      Αν εσύ ψάχνεις μύγες μέσα στ' άχυρα, συνέχισε να ψάχνεις μόνος σου!

      Η μύγα που σε τσίμπησε είναι αν οι Γεωργαλάδες είχαν δίκαιο ή όχι σε αυτά που έγραφαν; Μεγάλο παιδί είσαι και μπορείς να το απαντήσεις μόνος σου. Μην μας χρεώνεις όμως εμάς τους "Γεωργαλάδες"...

      Διαγραφή
    8. Το πρόβλημα (που δεν καταλαβαίνετε) είναι πως αυτός που κατά τη διάρκεια μιας δικής του αφήγησης μεταφέρει το λόγο κάποιου ή κάποιων τρίτων χωρίς να διαχωρίζει τη θέση του δημιουργεί την εντύπωση ότι υιοθετεί αυτό το λόγο. Υπάρχουν και τα εισαγωγικά, ξέρετε.
      Δεν σας ταύτισα με τους Γεωργαλάδες. Δεν είμαι βλάκας. Εσείς μόνοι σας δημιουργείτε αυτή την εντύπωση σε βλάκες. Και, καλώς ή κακώς, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βλάκες και πρέπει να το λαμβάνετε υπ' όψη σας. Τη δική μου εκτίμηση σας την έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο: Είσαστε χύμα στο κύμα και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Με αυτή την έννοια, δεν μπορώ να βασιστώ σε οτιδήποτε κι αν γράφεται εδώ για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας, βάλτε σε μία τάξη τις ιδέες που γυρνάνε στο κεφάλι σας ως λίθοι, πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα και αποφασίστε ποια είναι η πολιτική φιλοσοφία αυτού τού ιστολογίου. Ακόμα κι αν αποφασίσετε ότι αυτή είναι το χάος, πείτε το μας τουλάχιστον να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ούτε υπερβολική απαίτηση είναι αυτό, ούτε αναζήτηση μυγών μέσα στα άχυρα –νομίζω.

      Διαγραφή
  3. κατ' αρχήν, και σχετικά με την τρόπο τινά επεξηγηματική παραπομπή για να αποδοθεί στον Στάθη πρόθεση κακόβουλης κριτικής στις παλινωδίες της κυβέρνησης που όλοι μας δώσαμε τον αγώνα μας, απ' όποια θέση κι αν βρισκόμασταν, αυτό να μην το ξεχνάμε και μιλώ για την πρώτη, μέχρι τα ξημερώματα του δημοψηφίσματος, από κει και μετά: άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (ή μήπως όχι;).
    Σας διέφυγε (εντελώς) το χιούμορ του Στάθη για τον "σύντροφο" Πάνο (σε εισαγωγικά μαζί με τα περί βόλτας στα τσιπουράδικα).
    Αν ο Στάθης δικαιώνει τον Κουβέλη τότε ο Κουβέλης δικαιώνει τον Τσίπρα.
    Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δυστυχώς ήταν αναγκαίο κακό. Το ξέραμε όλοι. Το αποδεχόμασταν σιωπηρά για το "σκοπό" (να αγιάσει τα μέσα).
    Αν ήταν λάθος ή όχι, θα το δούμε πολύ σύντομα και τότε θα γίνει η η αυτοκριτική απ' τον καθένα. Προς το παρόν φαίνεται να μην υπάρχει "σκοπός".
    Σ' αυτό που θα διαφωνήσω είναι η πρώτη παράγραφος. Άλλοι ανακάλυψαν τo ευεργέτημα: "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Δεν νομίζουμε ότι μας διέφυγε το "χιούμορ" του Στάθη, εκτός και είναι τόσο λεπτό που κανείς άλλος δεν το καταλαβαίνει! Στον περισσό αλλιώς το κατάλαβαν, και δεν νομίζουμε ότι φταίει το γεγονός ότι οι "σύντροφοι" του ΚΚΕ στερούνται από χιούμορ:
      Ο «σύντροφος» Καμμένος...

      Από το "δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε" που είπε κάποια στιγμή ο Λαφαζάνης και του την έπεσαν όλοι, μέχρι το "αναγκαίο κακό" η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπάρχει τεράστια διαφορά. Και αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται με αλχημείες...

      Πράγματι, άλλοι ανακάλυψαν τo ευεργέτημα: "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ". Όμως και το αριστερό ρεύμα χρησιμοποίησε αυτό το "ευεργέτημα" σε σχέση με την αντίληψη που είχε για το πως θα έπρεπε ¨"να οικοδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών του". Σε αυτό το ζήτημα είχε πλήρη ταύτιση με την προεδρική φρουρά του Α. Τσίπρα. Μαζί και σε πλήρη ομόνοια οικοδόμησαν αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα θεωρούν ότι δεν τους εκφράζει. Γιαυτό εντοπίζουν το πρόβλημα μόνον στο ότι τους "ξεγέλασε" ο Τσίπρας και αισθάνονται προδομένοι.





      Διαγραφή
  4. Tελικά αυτός ο Τσίπρας πρέπει να είναι μεγάλος δαίμονας.
    Κατάφερε να ξεγελάσει τόσους πολλούς σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
    Ενα αμούστακο πιτσιρίκι παρέσυρε εκατοντάδες μπαρουτοκαπνισμένους συνδικάλες,δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες.
    Ο Στάθης είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση μετανοούσας Μαγαδαληνής που θα υπέγραφε δήλωση μετανοίας για το συριζαίικο παρελθόν του ακόμα και αν δεν αρθρογραφούσε στον ενικό του Χατζηνικολάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι ένα.Την στιγμή που όλος ο χώρος του πρώην Συριζα δεν συζητάει για βίαιη επανάσταση δικτατορία του προλεταριάτου κλπ ,μένει να συζητηθεί πως μπορεί να υπάρχει μια αντινεοφιλελεύθερη φιλολαική πολιτική.
    Εδώ όμως υπάρχει πια η απόδειξη οτι εντός Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια πολιτική.
    Άρα ο Συριζα ποια έχει αφήγημα(με εκβιάζουν,εξω από το ευρώ το χάος κλπ)
    Οι υπόλοιποι τι αφήγημα έχουν που να πάρει;Οτι θα ξαναδιαπραγματευτούν με τους εταίρους τους;
    Εδώ είναι το τέλος του κινηματικού αριστερού ευρωπαισμού.Οι δρόμοι είναι πια σοσιαλδημοκρατοποίηση αλα συριζα κομμουνιστική κατεύθυνση(ανταρσυα μλ κλπ) ή ρεφορμιστική εθνοανεξαρτησιακή κατευθυνση(στυλ αριστερότερου επαμ ή σχεδιοβ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουλάχιστον άδικη η επίθεση εναντίον του Στάθη και ερωτηματικό σε τι αυτή (η επίθεση) στοχεύει.
    Τα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο άρθρο του Στάθη στον enikos την επομένη (27/01/2015)των περσινών εκλογών - μέσα σε ένα κλίμα γενικής αισιοδοξίας - διαβάζονται, από σας, με εντελώς διαστρεβλωτικό (έλλειψη χιούμορ ή κάτι άλλο;) τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tόσο χιούμορ, ώστε να ζητάμε συγνώμη από τις στήλες του ΕΝΙΚΟΥ του Χατζηνικολάου γιατί στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τέτοιο καιρό να κερδίσει τις εκλογές, πράγματι δεν το διαθέτουμε.

      Διαγραφή
  7. Ερώτηση στον "πολύ" leftg700: είσαι υπέρ ή κατά του συμφώνου συμβίωσης; Ή μήπως δεν παίρνεις θέση γιατί "η ταξική πάλη έχει άλλες προτεραιότητες";

    Περιμένω απάντηση.

    Μνήμων

    ΥΓ: Το ποστάρισμά μου ΔΕΝ είναι καθόλου off-topic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς τονα το φίλο μου τον Μνήμονα, τον Γ´ Γραμματέα τών σοσιαλφιλελέδων τού blog! Πού χάθηκες, ‘‘σύντροφε’’, τόσο καιρό; Ακόμα περιμένω τις απαντήσεις σου εδώ. Εσείς είσαστε ευγενικά παιδιά, πώς και με έχεις στήσει τόσο άγρια; –πάνε τέσσερα μηνάκια (συμπληρωμένα!); Τέσπα, εμείς οι ‘‘σταλινικοί’’ δεν βγάζουμε κονσερβοκούτια για τέτοια ψιλοπράγματα, κι ας λέτε.

      Τι άποψη έχω για το Σύμφωνο Συμβίωσης; Θα βρεις τις απαντήσεις εδώ κι εδώ, αφού διαβάσεις αναρτήσεις και σχόλια. Εντάξει;


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  8. Μην βαράτε τον LEFT G700.
    O άνθρωπος έχει πήξει στο δικό του τσαρδί απο την ΚΚΕδίλα που βρωμάνε κάτι λοβοτομημένοι του Περισσού,και μπαίνει σε ξένα τσαρδιά για.....αποτοξίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ, μην είσαι μπουμπούνας! :-) Καθόλου δεν έχω πήξει. Δεν είμαι από αυτά τα παιδάκια. Και στην τελική, νομίζεις ότι έχει καμία διαφορά η ΚΚΕδίλα από την αντι-ΚΚΕδίλα που επικρατεί εδώ; ;-) Και να είχα πήξει με τη Σκύλλα, θα έπεφτα στην αγκαλιά τής Χάρυβδης, μόνο και μόνο επειδή το έχει μπικίνι, ενώ η Σκύλλα το αφήνει ακούρευτο; Λέει; Δεν λέει; :-)

      Διαγραφή
  9. Ποιά ήταν τα "φριχτά εγκλήματα που έκανε ο κομμουνισμός"; Ή ο σταλινισμός τέλος πάντων; Σε τί ακριβώς αναφέρεστε όλοι; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;Αναφέρεστε σε ανθρωποκτονίες, σε βασανιστήρια, σε βασμούς ,σέ όλα μαζύ σε τί; Μπορείτε να γίνετ πιόσυγκεκριμμένοι διότι μάλλον υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος 9/1/2016 1:08 μ.μ.

    Μάλιστα κύριε. Και ανθρωποκτονίες διέπραξαν τα σταλινικά καθεστώτα και βασανιστήρια και βιασμούς.

    Έχουμε και λέμε: η πιο φριχτή περίπτωση ανθρωποκτονιών είναι συνδεδεμένη με το μεγάλο λιμό στην Ουκρανία της δεκαετίας του 1930 καθώς και με τους χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν από τις κακουχίες κατά τις μαζικές μετακινήσεις/εκτοπίσεις ολόκληρων εθνοτήτων τις δεκαετίες 1930-1940.

    Άλλες ανθρωποκτονίες έλαβαν χώρα μετά από καταδίκες σε θάνατο ανθρώπων στις δίκες σκοπιμότητας, με πιο γνωστές τις λεγόμενες δίκες της Μόσχας.

    Χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα σταλινικά και τα μετα-σταλινικά γκουλαγκ (εκεί ανάμεσα στα άλλα τα βασανηστήρια ήταν στην ημερήσια διάταξη). Τονίζω τη λέξη μετα-σταλινικά γιατί το σταλινικό σύστημα εξακολουθούσε να λειτουργεί και μετά το θάνατο του Στάλιν. Άλλωστε στα πλαίσια της θητείας των διαδόχων του Στάλιν (Χρουστσώφ, Μπρέζνιεφ, Αντρόπωφ, Τσερνιένκο, Γκορμπατσώφ) χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις (μετα-)σταλινικές ορδές στην ΛΔΓ, την Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία, το Αφγανιστάν, το Ναγκορνο-Καραμπαχ.

    Όσο για τους βιασμούς, έχε υπόψη σου ότι οι κατσαπλιάδες του λεγόμενου "κόκκινου στρατού" στην πορεία τους προς το Βερολίνο, βίαζαν κάθε γερμανίδα που τύχαινε να συναντήσουν στο διάβα τους.

    Η αριστερά δεν μπορεί να είναι αριστερά αν δεν έχει αδιάκοπο και αδιάλλακτο μέτωπο απέναντι στο σταλινισμό.

    Μνήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε Λεφτ αν δεν είχες πήξει δεν θα έσβηνες δικτατορικά και φασιστικά τα σχόλια όσων σου θίγουν τον λατρευτό σου σταλινισμό.
    Στα ξένα σάιτ δεν έχεις αυτή την δυνατότητα και τα ακούς χοντρά.
    Αφού εδώ επικρατεί η αντιΚΚεδίλα,τι σκατά θέλεις και σχολιάζεις?
    Κάτσε στο δικό σου και κουβέντιασε με τον γκρίσα,τον ψίσα τον γρίλα και τον ψείρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ, έχεις πέσει μικρός/ή/ό από δέντρο και το άφησαν οι δικοί σου και σου έμεινε κουσούρι; Ποια σχόλια που "[μ]ου θίγουν το λατρευτό [μ]ου σταλινισμό" σβήνω;

      Για πες, ρε συ, να σπάσουμε πλάκα! Και μη μου φέρνεις για πρότυπο αυτό το τσαρδί εδώ. Έχει (αυτο)θεσμισμένη προληπτική λογοκρισία, αν δεν το έχεις καταλάβει. Όχι στο δικό μας. Στο δικό μας μπορείς να μπεις ό,τι ώρα θέλεις και να γράψεις, π.χ., "Γαμιέται ο Στάλιν κι ο σταλινισμός". Την άλλη μέρα εκεί θα το βρεις, δεν θα το έχει πειράξει κανένας. Άλλο ζήτημα όμως τι θα εισπράξεις ως απάντηση... ;-) :-)

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ