ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Στα δύο η ΛΑ.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής



Θα περιμέναμε ως μέλη της ΛΑΕ να ενημερωθούμε για αυτά τα ζητήματα, είτε από εσωτερική ενημέρωση είτε από τα επίσημα ενημερωτικά μέσα της ΛΑΕ. ¨Όμως τίποτα!

Ευτυχώς που υπάρχουν άλλα πηγές πληροφόρησης και μας ανοίγουν λίγο τα μάτια! Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ...

Αναδημοσιεύουμε δυο ενημερωτικά κείμενα σχετικά με την στάση των εκπροσώπων της ΛΑΕ στη Περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής:

Αναδημοσίευση από το "the press project"

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2016 (Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του TPP). Τη συνεδρίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ .


Με ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι Άννα Βασιλάκη, Φλώρα Νικολιδάκη, Μαρίνα Κούκα, Ζωή Ράικου(ΛΑΕ) και Μάκης Μαντάς (ΚΟΕ) ασκούν σκληρή κριτική για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2016. Από τους 5 περιφερειακούς συμβούλους που υπογράφουν την ανακοίνωση, η κ. Νικολιδάκη και ο κ. Μαντάς έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της Ρένας Δούρου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι τονίζουν πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, παρά τις εξαγγελίες είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, δηλ. με το 3ο μνημόνιο, είναι πειθήνιος στις απαιτήσεις του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι συνεπής στις δεσμεύσεις προς τα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν έχει καμιά πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αφού η διοικούσα παράταξη απέφυγε συστηματικά την εκπόνηση σχεδίου που να αναφέρεται συνολικά στο Νομό Αττικής και να βασίζεται στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τέλος δεν είναι καν διαχειριστικός, γιατί και η διαχείριση, περιέχει ένα επίπεδο πολιτικών αποφάσεων.

«Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 είναι η επιτομή της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλει ο Καλλικράτης. Και σιωπά, ακόμη και για την ανάγκη κατάργησής του», τονίζουν, συμπληρώνοντας πως «στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, που τηρεί όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μείωση δαπανών και τη διατήρηση πιστωτικού υπολοίπου, περιλαμβάνονται τα σκανδαλώδη ποσά των 20.000.000 ευρώ για την Δικέφαλος ΑΕ, τα 7.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα σχεδόν 4.000.000 ευρώ (διπλασιασμός από το 2015) για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αντίθετα, οι αντιπεριφερειάρχες που πρόσκεινται στη ΛΑΕ, Γ. Γαβρίλης (Πειραιά), Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) έχουν προαναγγείλει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, σε συνεδρίαση της Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας. 


-------------------------------





Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"

Διχασμένη θα εμφανιστεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Λαϊκή Ενότητα, καθώς υπάρχουν ριζικές διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της αναφορικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού της περιφέρειας για το 2016 που εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση.

Συγκεκριμένα πέντε σύμβουλοι, που έχουν εκλεγεί με την παράταξη της κ. Δούρου, με χθεσινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό και ασκούν οξύτατη κριτική στην περιφερειακή αρχή.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι Αννα Βασιλάκη, Φλώρα Νικολιδάκη, Μαρίνα Κούκα , Ζωή Ράικου, που έχουν προσχωρήσει στη ΛΑΕ, και ο Μάκης Μαντάς από την ΚΟΕ. Από αυτούς μόνο η Φ. Νικολιδάκη και ο Μ. Μαντάς έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της κ. Δούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προϋπολογισμό της περιφέρειας αναμένεται να καταψηφίσει και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής στο ΕΜΠ.

Διαφορετική αναμένεται να είναι η στάση των μελών της ΛΑ.Ε. που έχουν θέση αντιπεριφερειάρχη. Συγκεκριμένα οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρίλης (Πειραιά), Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) συμμετείχαν προχθές σε συνεδρίαση της Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και υπεραμύνθηκαν της υπερψήφισης του προϋπολογισμού της περιφέρειας. Τον προϋπολογισμό αναμένεται επίσης να υπερψηφίσει και το μέλος της οικονομικής επιτροπής Δ. Δημάκος.

Ο διχασμός της Λαϊκής Ενότητας, που αναμένεται να εκδηλωθεί στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει την ανοχή της κομματικής ηγεσίας. Η Γραμματεία της ΛΑ.Ε. εκτίμησε πως δεν υπάρχει λόγος διάσπασης της παράταξης της κ. Δούρου, καθώς αυτή δεν έχει αποκλίνει από τις προγραμματικές θέσεις με τις οποίες αναδείχτηκε στην περιφερειακή αρχή.

Ως εκ τούτου η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί ένα ειδικό θέμα στο οποίο -κατά την άποψη της Γραμματείας- οι σύμβουλοι μπορούν να εκδηλωθούν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στην ανακοίνωσή του οι πέντε προαναφερόμενοι σύμβουλοι ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό της περιφέρειας γιατί:

«Είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, δηλ. με το 3ο Μνημόνιο. Είναι πειθήνιος στις απαιτήσεις του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Είναι συνεπής στις δεσμεύσεις προς τα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν έχει καμιά πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Αττικής. Δεν είναι καν διαχειριστικός. Είναι η επιτομή της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλει ο “Καλλικράτης”. Και σιωπά ακόμη και για την ανάγκη κατάργησής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ