ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μετά τις εκλογές, τι;




Και τώρα τι;

Τις εκτιμήσεις μας για το εκλογικό αποτέλεσμα της “ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” καθώς και ποιά ζητήματα τίθενται προς διερεύνηση, ΠΡΙΝ από τις εκλογές τα είχαμε εκθέσει εδώ:

Μετά τις εκλογές δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο...

Ο παγωμένος αέρας που βγήκε από την σχισμή της κάλπης διέλυσε την ομίχλη και έκανε φανερή την κορυφή του παγόβουνου που βρίσκεται μπροστά μας. Το καράβι έχει βυθιστεί και μεις προσπαθούμε να κρατηθούμε από τα απομεινάρια του: Δεν πρόκειται για μια ακόμα μάχη που χάθηκε, αλλά για μια στρατηγικού χαρακτήρα ήττα που αφορά στο σύνολο της παραδοσιακής Αριστεράς και όχι μόνον στο εκλογικό εγχείρημα της “ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”. Η έκκληση γιά κινηματική γείωση και για “ν' ανοιχτούμε στην κοινωνία”, η γνωστή συνταγή που επαναλαμβάνεται κάθε φορά μετά από κάθε ήττα, δεν αρκεί.

Ο διάλογος για το τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα, δεν μπορεί να είναι παραγωγικός αν δεν αναγνωρίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα της ήττας. Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για να ανιχνευθούν οι βαθύτερες αιτίες και οι λόγοι που έχουν οδηγήσει την Αριστερά στο περιθώριο της πολιτικής αλλά και της ταξικής πάλης. Ούτε όμως αυτό αρκεί να να δημιουργηθεί το “νέο”. Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε την φαντασία μας και να την αποδεσμεύσουμε από “αλήθειες” του παρελθόντος, που σήμερα έχουν γίνει προκαταλήψεις...



2 σχόλια :

  1. Τέλεια η παρομοίωση των παλαιών συνιστωσών του Συριζα με το ερείπιο που πάνω του η Λ.Ε ύψωσε την σημαία της.
    Καλύτερος συμβολισμός δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αριστερά πέθανε στην Βάρκιζα. Οι μετέπειτα δήθεν αριστερές ηγεσίες προδίδουν την Κοινωνία και την Ελλάδα σαν πολιτιστική κληρονομιά.
    Δείτε τα χάλια της Ανταρσίας π.χ. Ακούσαμε τον Κο Κωνσταντίνου να εξυμνεί τα κατορθώματα των ιμπεριαλιστών που ανατρέπουν τους "δικτάτορεσ" στις Αραβικές χώρες. Εξυμνεί την καταστροφή της Λιβύης, το φιλοδυτικό καθεστώς τηςΑιγύπτου, τον πόλεμο κατά του Άσαντ και την άμεση ιθαγένεια στους μετανάστες. Η υπηκοότητα δεν του φτάνει: ιθαγένεια ως εάν είχαν το γένος τους στην Ελλάδα από πάππου προς πάππο !
    Παρόμοια οι του ΚΚΕ, κάποιων απίθανων ΟΑΚΕΠ που εξυμνούν την Ε.Ε. και λένε ότι η Ρωσία και το Ιράν χρηματοδοτούν το Κατάρ που χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, και του Λαφαζάνη ως ένα σημείο.
    Είναι αυτή αριστερά ;
    Καμία σχέση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ