ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Συνάντηση της προέδρου της βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου με τον Π.ΛαφαζάνηΑναδημοσίευση από το "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες"

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, η συνάντηση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Λαφαζάνη, ύστερα από τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.

Προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής «για τη δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου».

Προέβλεψε ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες, καθώς η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο».

Σε ερώτηση για το αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».


Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις επόμενες κινήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και συγκεκριμένα στο εάν θα συνταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα.

Το βράδυ της Παρασκευής η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μαξίμου κορυφώθηκε.

Απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που έκανε λόγο για «απελθούσα πρόεδρο της Βουλής», το γραφείο της Προέδρου της Βουλής ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για 'γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες', αλλά και… για 'απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ