ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο κυβερνητικός φεμινισμός στο πλευρό της Ντέλια...



Μετά την παρακάτω κυβερνητική ανακοίνωση και είμαστε σίγουροι ότι θα εκδοθεί εντός της ημέρας και κάποια ανάλογη και για την πρόεδρο της βουλής που τον τελευταίο καιρό έχει πέσει θύμα πολλαπλών επιθέσεων, όπως για παράδειγμα η σημερινή (κλικ στην διπλανή εικόνα):

Προς: Διευθυντή και συντακτική ομάδα Εφημερίδας Συντακτών

Mε μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια διαβάσαμε στην Εφημερίδα των Συντακτών άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου με τίτλο «Ακατονόμαστα όργια στο «Χίλτον» με την Ντέλια», το οποίο επιτίθεται σεξιστικά στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου. Ο σεξισμός, βέβαια, κρύβεται πίσω από την επίφαση του χιούμορ, όπως συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν παύει όμως να μειώνει μια γυναίκα στη βάση της σεξουαλικότητάς της, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα. Με φράσεις όπως «Η Ντέλια ήταν κ@υλωμένη για περικοπές και πήγαινε πάνω-κάτω στο σαλόνι του ξενοδοχείου περιμένοντας το ραντεβού πολυτελείας, 400 δισεκατομμυρίων ευρώ» και «Οι φωνές που έβγαιναν από το δωμάτιο προέρχονταν από την ελληνική πλευρά που ούρλιαζε για τα μέτρα της σαδιστικής κυρίας του ΔΝΤ και οι άλλοι τρεις ήταν απλώς ματάκηδες των όσων διαδραματίζονταν», ο συντάκτης παραπέμπει στη σεξουαλική πράξη σαν να είναι το σεξ και όχι η πολιτική αυτό που ωθεί την κα. Βελκουλέσκου κατά τις διαπραγματεύσεις.

Τέτοια άρθρα αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική συνεχίζουν να κρίνονται με βάση την ιδιότητά τους ως γυναίκες και όχι την πολιτική τους δραστηριότητα και να αποτελούν στόχο σεξιστικών σχολίων αντί πολιτικών επιχειρημάτων. Η δημοσίευση τέτοιων άρθρων από μια σοβαρή εφημερίδα αποτελεί πλήγμα για την ισότητα των φύλων και την αποδοχή των γυναικών ως ισότιμων με τους άντρες στη δημόσια σφαίρα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ως άνω άρθρο. Παρακαλούμε πολύ να αφαιρεθεί άμεσα η εν λόγω ανάρτηση και στην αντίστοιχη θέση να δημοσιευθεί η επιστολή μας.

Ευχαριστούμε πολύ.

Γραφείο Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων
2131511102-103
gramggif@isotita.gr

2 σχόλια :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ