ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ωραίες μέρες στο προτεκτοράτο



Αναδημοσίευση από το "πιτσιρίκος"

Καθώς η χώρα έχει φάει κατακέφαλα ένα τρίτο Μνημόνιο -αυτή τη φορά από τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα και το επαναστατικό παρεάκι του-, η επικαιρότητα στρέφεται σε θέματα ανούσια και βλακώδη.

Είναι λογικό στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα να ασχολούνται όλοι με βλακώδη θέματα γιατί τα σημαντικά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητά τους.

Για τα σημαντικά θέματα αποφασίζουν και διατάζουν οι «εταίροι», και αφήνουν τα λιμά για τους ιθαγενείς.

Τι το κάναμε εδώ; Μικροί μεγάλοι στα καφενεία;


Οι ιθαγενείς ψηφίζουν στο δημοψήφισμα Όχι και -μια εβδομάδα μετά- η πρωθυπουργάρα τους πάει και λέει Ναι σε όλα.

Αυτό μάλιστα συνέβη στη χώρα που περηφανεύεται ότι γέννησε την Δημοκρατία.

Και αντί να έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες για την απάτη του Αλέξη Τσίπρα και της Πρώτη Φορά Αριστερά, οι Έλληνες κάθονται και κοιτάνε τους γελοίους του ΣΥΡΙΖΑ -που είχαν λυσσάξει πέντε χρόνια πως θα καταργήσουν τα Μνημόνια- να λένε πως το νέο Μνημόνιο είναι αναγκαίο.

Φυσικά, το μόνο που ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -όπως και όλες τις προηγούμενες- είναι να γαντζωθεί στην εξουσία. Απάτη ολκής. Αριστερή απάτη.

Ζούμε στη χώρα που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια και επειδή σήμερα το θέλουν οι ολιγάρχες -και παράλληλα βολεύει τον Τσίπρα και τη σιχαμερή παρέα του-, ο υπεύθυνος για όλα τα κακά της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δηλαδή, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν επί δεκαετίες δεν έχουν καμία ευθύνη για την χρεοκοπία και την κατάντια της χώρας αλλά για όλα ευθύνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης επειδή, ως υπουργός Οικονομικών, έκανε κάποια σχέδια που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Αν δεν καταλάβατε, δεν έχουν καμία ευθύνη αυτοί που εφάρμοσαν τα σχέδιά τους επί δεκαετίες αλλά έχει ευθύνη ο Βαρουφάκης του οποίου το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε και ήταν υπουργός Οικονομικών για λιγότερο από μισό χρόνο.

Όχι δεν έχουν καμία ευθύνη υπουργοί Οικονομικών όπως ο Παπαντωνίου, ο Αλογοσκούφης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας και ο Χαρδούβελης.

Επίσης, δεν έχει καμία ευθύνη ο Τσίπρας -τουλάχιστον τώρα που βολεύει- που επέλεξε τον Βαρουφάκη.

Όλη η ευθύνη είναι του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεν ξέρω πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος για να φάει την προπαγάνδα του Μαξίμου και των ολιγαρχών κατά του Βαρουφάκη.

Βέβαια, φταίει ο Γιάνης Βαρουφάκης που πήγε κι έμπλεξε με τα σκατά του Τσίπρα και της παρέας του.

Γιάνη, στους σκατάδες λέμε ΟΧΙ.

(Φυσικά, ο στόχος τους δεν είναι να καταδικαστεί ο Βαρουφάκης -ξέρουν πως αυτό είναι αδύνατο αν δεν τιμωρηθούν οι προηγούμενοι από τον Βαρουφάκη- αλλά, δια της στοχοποιήσεώς του, να αθωωθούν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους για τα εγκλήματά τους σε βάρος της χώρας. Και τελικός στόχος τους είναι ο Τσίπρας, ο οποίος αποδεικνύεται τραγικά ανόητος.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ