ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η Αριστερά των μνημονιακών γκουλάγκ δεν μας αφοράΑναδημοσίευση από το "oikoniki"
του Γιάννη Σχίζα

Μια φορά κι έναν καιρό, κάποιος βρήκε ένα πορτοφόλι στο δρόμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ! Πήρε το πορτοφόλι , προχώρησε καμιά 500αριά μέτρα, σκέφτηκε και είπε τελικά : Είμαι τρομερός επιχειρηματίας !

Ο αφετηριακός ΣΥΡΙΖΑ «βρήκε» στην πορεία του την αντιμνημονιακή προίκα της ελληνικής κοινωνίας και, μετά από λίγο, μέσα στο 2012, πίστεψε ότι το εκλογικό του ποσοστό προερχόταν από τη μακρόχρονη πολιτική του δράση ! Αυτή η πίστη τον καθοδηγεί ως τις ημέρες μας, προφυλάσσοντάς τον από κάθε οχληρή μελλοντολογία .


Στην Ιστορία ίδια αίτια παράγουν ίδια αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ φυλλορόησε από το 44% του 2009 εκεί που βρίσκεται τώρα, λόγω της μνημονιακής και αντιλαϊκής του πολιτικής. Τα μνημόνια «έφαγαν» πολιτικούς και πρωθυπουργούς, προκάλεσαν αποδράσεις τύπου Παλαιοκώστα, καταβρόχθισαν σάρκες κομμάτων. Μήπως αυτή η αιτιοκρατία δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Κολοκοτρώνης δεν έγινε Πρωθυπουργός, ούτε ο Καραϊσκάκης ή ο Άρης Βελουχιώτης : Και οι τρεις τους όμως έμειναν στην Ιστορία. Αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει στην ιστορία (κάτι περί του οποίου πολυνοιάζεται) , θα μείνει ως ο πρωθυπουργός της μεγαλύτερης πολιτικής κομπίνας εξ επαφής : Γιατί μέσα στον dt(λιλιπούτειο) πολιτικό χρόνο των 10 ημερών, κατάφερε να ακυρώσει το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκάλεσε !

Η Ιστορία εδώ θυμίζει αγώνα «στημένο» σε επίπεδο διοικητικών και προπονητικών παραγόντων. Όμως οι παίχτες κατεβαίνουν σε αγώνα κυπέλου στο γήπεδο αποφασισμένοι να κερδίσουν, και κερδίζουν πανηγυρικά, παρά τις άνωθεν επιθυμίες ! Τότε οι «άνωθεν» κηρύσσουν άκυρο τον αγώνα και καταργούν τη διοργάνωση του κυπέλου…..

Η Αριστερά των μνημονιακών γκουλάγκ δεν μας αφορά. Προτείνω, ως ελάχιστη τιμή στη σθεναρή στάση της Προέδρου της Βουλής, να πάμε στη συγκέντρωση για το χρέος , σήμερα το βράδυ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Με συνομιλητή τον θαυμάσιο Ερίκ Τουσαίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ