ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 11/6 όλοι στους δρόμους για να μην υπογραφεί νέο μνημόνιο


ΣΥΝΤΑΓΜΑ  5-2-2015                 (κλικ για μεγέθυνση)
Καλούμε τα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται την Πέμπτη ενάντια στην συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και των υποχωρήσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.
 

4 σχόλια :

  1. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση αντί να κάνει μονομερείς ενέργειες, έκανε μονομερείς διαπραγματεύσεις.

    Τώρα πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να "διαπραγματευτεί" και με τον λαό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακό συναπάντημα10 Ιουνίου 2015 στις 11:54 μ.μ.

      Λάθος,
      διαπραγματεύεται με την κοινωνία μέσω των δημοσκοπήσεων και από το twitter!

      Διαγραφή
  2. Ο λαός στην πλειοψηφία του θέλει συμφωνία. Καλώς ή κακώς θέλει συμφωνία. Αλλά φυσικά δεν ήθελε τα μέτρα του Μνημονίου και τα επερχόμενα μέτρα του μέηλ Χαρδούβελη διότι τον είχαν πείσει οτι οι ΝΔ+Πασοκ δεν διαπραγματεύονταν. Τώρα, που διαπίστωσε οτι δεν ήταν έτσι και οι απαιτήσεις είναι σταθερές για όλους, η πλειοψηφία είναι διατεθειμένη να δεχτεί ακόμα και χειρότερα μέτρα προκειμένου να μείνει στο ευρω. Και όσο περνάει ο καιρός και χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση, και αυξάνει η ανεργία, η στήριξη στο ευρω, απ'ότι φαίνεται, ισχυροποιείται.
    Η λαϊκή στήριξη στο ευρώ ούτε αλλάζει, ούτε παρακάμπτεται. Καλώς ή κακώς είναι γεγονός που πρέπει να γίνεται σεβαστό και για λόγους δημοκρατίας αλλά και με την έννοια οτι αν δεν γίνει θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες για όποιον το τολμήσει. Δεν μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλες κινήσεις, δεν αλλάζεις νόμισμα χωρις τη στήριξη του 90%, πόσο μάλλον να έχεις την πλειοψηφία απέναντι σου. Να το ξαναπούμε; Ο λαός δεν ψήφισε Συριζα εν λευκώ, είχε συγκεκριμμένες απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον Το τι θέλει ο λαός δεν μπορεί να το δει κανείς με αυτές τις δημοσκοπήσεις και με αυτή τη χειραγώγηση. Κι έπειτα, όποιος θέλει να αποδείξει τι θέλει ο λαός δεν έχει παρά να τον ρωτήσει, παρά τη χειραγώγηση. Αντε με το καλό και να δούμε.
    2ον Ο λαός ψήφιζε το δικοματισμό κατά 80% επί δεκαετίες. Παρόλα αυτά η αριστερά αν και παρέμενε στα επίπεδα του 10% στην ελληνική κοινωνία, δεν έπαψε να υπάρχει και να δείχνει το δρόμο. Η ευκαιρία να γίνει η αριστερά πλειοψηφικό ρεύμα με την κρίση χάθηκε.
    3. Όπως και νάχει όμως, έχουμε τέλος εποχής, ήδη από 20 Φεβρ. Τέλος εποχής που θα σφραγιστεί με την επερχόμενη "συμφωνία". Από σήμερα, 11 Ιούνη επαναπροσδιορίζεται η αριστερά. Αριστερά είναι όσοι θα είναι από σήμερα στο δρόμο και όσοι θα βγουν στην πορεία. Ας είναι και μόνο 5%, ας είναι και μόνο το περιχαρακωμένο ΚΚΕ και οι λίγοι Ανταρσύοι και κάποιοι ανένταχτοι, δε θα πάψει να υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Κι όποιος αντέξει. Τέλος εποχής, αλλά το τέλος της ιστορίας δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ