ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Είναι ο Γιούνκερ ο “σωτήρας” μας;




Αυτό ισχυρίζονται εδώ και μερικές μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ μερικοί, με πρώτο και καλύτερο τον Δ. Παπαδημούλη. Αυτό πιθανόν να ισχυριστεί σήμερα και ο Α. Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κυρία Μέρκελ απαίτησε και πέτυχε να μην μετάσχει ο κ. Γιούνκερ στη συνάντηση της «τριμερούς» στη Ρίγα, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίρπας να τον συναντήσει την επομένη...

Το κύριο άρθρο της αυγής "Κουκιά μετρημένα"  θέτει με καθαρό τρόπο το πραγματικό επίδικο της διαπραγμάτευσης, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε στάση πληρωμών”στις αρχές του Ιούνη:

“Τώρα πλέον τα ψέματα τέλειωσαν. Οι δανειστές γνωρίζουν ότι την 6η Ιουνίου, από την οποία μας χωρίζουν δύο εβδομάδες, η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβάλει τη δόση με δικά της χρήματα, καθώς διαθέτει λεφτά για τις ανάγκες του κράτους, δηλαδή μισθούς, συντάξεις, υγεία κ.λπ., και δεν της περισσεύουν. Κουκιά μετρημένα.

Κάτι ανάλογο έγινε και στην προηγούμενη δόση, με τους δανειστές να ανακαλύπτουν αίφνης τη δυνατότητα "ανακύκλωσης" των χρημάτων του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος.”

Όμως το τι θα γίνει, δεν πρόκειται να αποφασιστεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν στην κοινοβουλευτική ομάδα ή στο Υπουργικό συμβούλιο. Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο γνωρίζουν όσοι συμμετέχουν σήμερα στην συνεδρίαση της ΚΕ. Μην περιμένετε λοιπόν και πολλά “νέα” από τις σημερινές αποφάσεις της ΚΕ. Για να πάρετε μια γεύση από τα όρια της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης”, διαβάστε την εδώ την “Η πολιτική απόφαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ της Α' Αθήνας”, που έγινε πρόσφατα.

Υπενθυμίζουμε, πως στην συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής, τα εκλογικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδωσαν το 40,2% των ψήφων και 14 έδρες στην «Κίνηση των 53+», η «Αριστερή Πλατφόρμα» 27,4% και 10 έδρες (αύξησε τη δύναμή της), η «Ενωτική Κίνηση» 19,6% και 7 έδρες και η «Πλατφόρμα 2010» 12,8% και 4 έδρες. Όταν λοιπόν ένα ενδιάμεσο όργανο, το οποίο δεν έχει το βάρος των ευθυνών της ΚΕ, αλλά και καταγράφει στις εκλογικές διαδικασίες έναν τέτοιο συσχετισμό, όπου οι άνευ όρων υποστηρικτές της πολιτικής “προεδρικής φρουράς” («Ενωτική Κίνηση» και «Πλατφόρμα 2010» ) καταγράφουν τόσο δυσμενή συσχετισμό, και βράζει μια τέτοια γενικόλογη απόφαση χωρίς να τολμά να αγγίξει τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης, είναι προφανές τι θα συμβεί και στην ΚΕ...

1 σχόλιο :

  1. Η "Κίνηση των 53+" που ανήκει στην προεδρική πλειοψηφία και μαζί με την "Ενωτική Κίνηση" και την "Πλατφόρμα 2010" είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κυβέρνηση πάση θυσία. Οι δήθεν αποστάσεις που παίρνει σε μερικά ζητήματα είναι ουσιαστικά ανάχωμα για την συγκράτηση της διαρροής των αγανακτισμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ. στο μαντρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ