ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

“Θυσιάζεται” ο Βαρουφάκης με την ανοχή της "αριστερής πλατφόρμας" για να ανοίξει ο δρόμος για μια “αρκετά επώδυνη” συμφωνία;



«Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω»...

«Η συμφωνία θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη» δήλωσε ο Ν. Βούτσης χθες στον στον Σκάι. Η πολιτική διαχείριση της υποταγής της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς των επιτελείων της ΕΕ, απαιτεί δράσεις ενάντια στις αντιδράσεις που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης και όχι μόνο. Γιαυτή την διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής έχουμε αναφερθεί αναλυτικά εδώ:

Η “γυναίκα” του “πρωτομάστορα” που θα θυσιαστεί είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Με “αριστερές κορώνες” ενάντια στον “νεοφιλελευθερισμό”, οργανώνεται μια ετερόκλητη συμμαχία εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, από ακραίους νεοφιλελεύθερους ως σκληρούς “μαρξιστές” εναντίον του. Μια παρουσίαση αυτής της επιχείρησης, εδώ:

Είναι ενδεικτικό αυτής της πολιτικής πως πρόσωπα όπως Ο Δ. Παπαδημούλης και ο Ν. Φίλης που “έχουν καταπιεί την κάμηλο” για τις επιλογές προσώπων σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, που συμμετείχαν ενεργά στην επιβολή του νεοφιλελευθερισμού στη χώρας, τώρα “διυλύζουν τον κώνωπα” για την Έλενα Παναρίτη...Μια ματιά και εδώ:

9 σχόλια :

  1. είναι "διύλυση του κώνωπα", οι αντιδράσεις για το διορισμό Παναρίτη? Αν προσέχατε θα βλέπατε ότι οι δηλώσεις Φίλη και Παπαδημούλη ήρθαν σχεδόν μια μέρα μετά, και μετά το χαμό που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριαστεροσύνη 53 +:

    Διαβάστε τα ονόματα, και θα περιμένετε μερικές μέρες να δείτε τι θα λένε για την συμφωνία:

    Ολόκληρο το γράμμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Παναρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια ανάλογου περιεχομένου ανακοίνωση έβγαλε και το ΠΑΣΟΚ
      http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500001308

      Διαγραφή
  3. Για τον Σαγιά, τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Σαγιά λένε ό,τι είπανε παλιά για τον Τσουκαλά, για τον γιατρό απο την Κρήτη και για τον Μητρόπουλο: Αντιμνημονιακός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Νίκησε το κίνημα!

      Λύγισε η Ελενα μπροστά στην ατσάλινη συμμαχία Σαγιά - 53 + - Παπαδημούλη και σια....

      Διαγραφή
    2. Τώρα τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ έλαβαν το μήνυμα και θα προστρέξουν με πεσμένα τ' αυτιά να υπογράψουν τις προτάσεις του Τσίπρα!

      Διαγραφή
  6. Στους "θεσμούς" όπως το ΔΝΤ δεν γίνεται στην πραγματικότητα ΚΑΝΕΝΑΣ διάλογος. Την "μαφία" δεν την αντιμετωπίζεις με τον σταυρό στο χέρι. Αν θέλεις να έχεις κάποια παρέμβαση δεν στέλνεις εκεί εκπρόσωπό σου κάποιον φωστήρα του "μαρξισμού", αλλά έναν "killer" που γνωρίζει στο πως λειτουργούν.

    Η Παναρίτη φαίνεται πως έκανε για να διεκπεραιώσει μια τέτοια δουλειά. Για να δούμε ποιός θα πάει στην θέση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ