ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο λαγός του νεοφιλελευθερισμού στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία - ας την πούνε «κωλοτούμπα»


Από το Στρασβούργο μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στο «EurActiv.gr» και ο διάλογος του με το δημοσιογράφο ήταν αποκαλυπτικός:

Στ. Κούλογλου: «Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να σωθεί το βασικό, και το βασικό είναι να υπάρξει συμφωνία, έστω και με παραχωρήσεις προσωρινές ενδεχομένως, αναβολές εφαρμογής κάποιων από τις προγραμματικές δεσμεύσεις… ».

Δημοσιογράφος: «Κάποιοι θα το πουν κωλοτούμπα αυτό...».


Στ. Κούλογλου: «Ας το πούνε κωλοτούμπα […]το να πει κανείς ότι δεν θα εφαρμόσω την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά θα το κάνω μέσα σε 2 χρόνια σταδιακά ή να πει ότι τον 13ο μισθό που υποσχέθηκα δεν θα το δώσω το 2015 αλλά το 2016, επειδή ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει κάτι καλύτερο, θα το καταλάβει και νομίζω θα το αποδεχθεί ».

Επιπρόσθετα, ο Στ. Κούλογου επιβεβαίωσε την θέση που είχαμε διατυπώσει πριν μερικές μέρες πριν (Από τους “πλασιέ” στους “παραγωγούς” των νεοφιλελεύθερων πολιτικών), ότι “με δημοψηφίσματα ή εκλογές δεν ανατρέπεται η έκβαση ενός πολέμου, που ήδη έχει κηρυχθεί, επικυρώνονται απλά οι συνθήκες της υποταγής”.

Στ. Κούλογλου: «Εάν ο κ Τσίπρας προχωρήσει σε μια συμφωνία που είναι έξω από τα όρια της εκλογικής του εντολής θα πρέπει σαφέστατα να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, να πει ότι προσπάθησε αλλά αναγκάστηκε να κάνει πράγματα που δεν ήταν στο αρχικό πρόγραμμα, εάν το εγκρίνει αυτό ο λαός ή όχι»

Με δημοψήφισμα λοιπόν να γίνει η χώρα μας Λετονία... 


9 σχόλια :

  1. Ο Στ. Κούλογλου είναι λαγός της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" και των συνοδοιπόρων της (Μπαλάφας, Παπαδημούλης και λοιπή κομπανία). Τα ίδια ακριβώς λένε σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά δεν τολμούν να τα πουν δημοσίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούλογλγου είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του φιλελε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ του 3% που κυβερνάει την χώρα. Λαγός αυτού του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι...

      Διαγραφή
    2. Στο 3% δεν ήταν και η παρέα της ΔΗΜΑΡ;
      Δεν μοιάζει και φυσιογνωμικά με τον Φ. Κουβέλη;

      Διαγραφή
  2. κακό συναπάντημα6 Μαΐου 2015 στις 12:30 π.μ.

    αντικειμενικά πάντως οι θέσεις του εκφράζουν τις θέσεις των Γερμανών. Και γίνονται σε μια στιγμή που μπαίνει το θέμα της μη βιωσιμότητας του χρέους, το οποίο απ' ότι φαίνεται είναι σημείο τριβής ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Γερμανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποκειμενικά είναι όμως αντίστροφα τα πράγματα, όπως είχε δηλώσει ο μεγάλος Γιακουμάτος πριν ένα χρόνο:

      https://youtu.be/ATxTH_Qn3F4

      Διαγραφή
    2. Αντικειμενικά μιλώντας οι θέσεις του εκφράζουν τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Σε κάθε δημοσκόπηση που γίνεται, αυτό φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Τώρα είμαστε και με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται απο΄τις στημένες δημοσκοπήσεις. Σου θυμίζω ότι τον Δεκέμβρη η πλειοψηφία του κόσμου δεν ηθελε εκλογές αλλά η ηγεσία δεν μάσησε και τυχοδιωκτικά πήρε την εξουσία.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς, και τα αποτελέσματα τα ζούμε. Οι εκλογές το Γενάρη ήταν ένα λάθος. Ενώ αν υπήρχε υπομονή για 3-4 μήνες όλα θα ήταν διαφορετικά. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά άντε να το πεις αυτό σε πολιτικούς...
      Άλλη μια περίπτωση που ο λαός ξέρει καλύτερα.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ