ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Οργανώνεται ο “κυβερνητισμός” ως ιδεολογικό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ!


Πρώτη φορά πληροφορηθήκαμε την γέννηση της  “ενωτικής κίνησης” από δημοσιεύματα του αστικού τύπου αλλά δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία στην είδηση. Μετά από μερικές μέρες δημοσιεύτηκαν στον κομματικό τύπο κάποιες σύντομες ανακοινώσεις που επιβεβαίωσαν την ύπαρξή της, όπως αυτή:
Σε πανελλαδική σύσκεψη στις 24 Μαΐου στην Αθήνα (στο Σινέ «Κεραμεικός») προχωρά η «Ενωτική Κίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περίπου 170 μελών - στελεχών του κόμματος.Όπως προέκυψε από τις ομιλίες, μέλη της «Ενωτικής Κίνησης» ζητούν τη διεξαγωγή Συνεδρίου, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της βάσης και των κομματικών οργάνων. Ζητούμενο, κατ' αυτούς, η ακόμη πιο ένθερμη υποστήριξη της εντολής που ο ελληνικός λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση του κόμματος στην κατεύθυνση αυτή.

Τότε μπήκαν ψηλοί στ' αυτιά μας και προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα. Αναζητήσαμε λοιπόν κάποιο από τα ιδρυτικά της μέλη, το οποίο δέχτηκε να μας περιγράψει το ιδεολογικό της στίγμα και να απαντήσει σε μερικές κρίσιμες ερωτήσεις για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση. Σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις της συντρόφισσας Κλάρας, που εκθέτει με τον δικό της τρόπο τις θέσεις της για αυτά τα θέματα, τα οποία ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα:

(η σ. Κλάρα εξηγεί τους στόχους της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”)

Η σ. Κλάρα στο τέλος της συνέντευξης μας τόνισε ότι η «Ενωτική Κίνηση» θέλει να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην κυβέρνηση και δεν έχει καμιά διάθεση να μετατραπεί σε έναν εσωτερικό πόλο αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, ο στόχος είναι η κατάθεση πολιτικών προτάσεων και μας παρέπεμψε σε ένα δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι την εκφράζει πλήρως πολιτικά:

3 σχόλια :

  1. Θιγμένος ο υπουργός από τον υποβιβασμό, απειλεί με εντυπωσιακή έξοδο
    Ο κρυφός πόλεμος Γιάνη-Μαξίμου: Όλο το άγνωστο παρασκήνιο
    http://www.protothema.gr/politics/article/472864/o-krufos-polemos-giani-maximou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κομματόσκυλα οργανώνονται, όταν όμως γίνουν αγέλη συμπεριφέρονται διαφορετικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπενθυμίζω πως εκκρεμεί η διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
    Υπενθυμίζω, το ξεχασμένο πια γεγονός, πως ο Ρινάλντι, ως πρόεδρος της επιτροπής καταστατικού .είχε ανακοινώσει πως επειδή δεν έγινε δυνατό να επεξεργαστούν οι δεκάδες προτάσεις που είχαν κατατεθεί για θητείες, εναλλαγές κ.λ.π.αυτές παραπέμπονται στην επιτροπή καταστατικού, η οποία θα συνεδρίαζε τακτικά με στόχο τη σύγκλιση ενός συνεδριακού σώματος το αργότερο ένα χρόνο μετά τη λήξη του πρώτου τακτικού.
    Η επιτροπή δεν συνεδρίασε ποτέ και τις προτάσεις της τις έφαγε η μαρμάγκα της γραφειοκρατίας.
    Είναι φανερό πως μπαίνουμε σε μια φάση προσυνεδριακής κινητικότητας .
    Θα άξιζε ίσως να επιχειρηθεί η ανακίνηση του ζητήματος του καταστατικού συνέδριου.
    Είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει σύγκλιση δυνάμεων διαφορετικής απόχρωσης με αιχμή την εσωκομματική δημοκρατία και τον περιορισμό της επαγγελματικής γραφειοκρατίας, από την συμφωνία σε ζητήματα της συγκυρίας .

    Μιχαής Καστρινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ