ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τις επόμενες μέρες θα φανούν οι προθέσεις των δανειστών;


 
Η πολιτική της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που εφαρμόζουν τα επιτελεία της ΕΕ ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα συνέχιζε τις ίδιες ακριβώς μνημονιακές πολιτικές. Η ελληνική κυβέρνηση εν όψη της πληρωμής προς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη δόση των 760 εκατομμυρίων ευρώ, αξιώνει από τους δανειστές - εταίρους της χώρας ως προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την επιτυχή έκβασή τους την άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οι αυριανές αποφάσεις της ΕΚΤ είναι κρίσιμες.


Αν δεν αρθεί η χρηματοπιστωτική ασφυξία, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ, ενέργεια η οποία εκ των πραγμάτων τροποποιεί τους όρους που διεξάγεται η διαπραγμάτευση. Το πιο πιθανόν όμως είναι ότι θα βρεθεί κάποια προσωρινή λύση παροχής ρευστότητας με το σταγονόμετρο ώστε μέχρι τον επόμενο μήνα να μην υπάρξει ανάγκη “μονομερούς ενέργειας” από την μεριά της κυβέρνησης.

Η ανάδειξη όμως ως κεντρικού ζητήματος για τις διαπραγματεύσεις του θέματος της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας αν και βάζει με άλλους όρους το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ουσιαστικά αναδεικνύει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων αλλά ταυτόχρονα και την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση.

1 σχόλιο :

  1. http://www.rizopoulospost.com/symfwnia-ison-nea-kybernhsh-lene-oi-daneistes/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ