ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Επιμονή των «θεσμών» για απελευθέρωση των απολύσεων, περικοπή των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Εμπλοκή υπήρξε το απόγευμα του Σαββάτου στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Brussels Group με αφορμή του «καβγά» το θέμα της περικοπής των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παρά την αρχική αισιοδοξία που επικρατούσε νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν το βράδυ του Σαββάτου για ακατανόητη επιμονή των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα δύο αυτά θέματα.


Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"

Σκληρό πόκερ μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των «θεσμών» έχουμε στο Brussels Group καθώς οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν. Η απελευθέρωση των απολύσεων και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων.
Συγκεκριμένα, σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αίτημα που επαναφέρουν ξανά και ξανά οι θεσμοί ενώ οι διαπραγματεύσεις προσκρούουν και στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για ακατανόητη στάση των θεσμών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, επί των παραπάνω θεμάτων.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνικά κλιμάκια προσκόμισαν αναλυτικές μελέτες που αποδεικνύουν πως η χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων δε βοηθούν την ανάπτυξη.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν ότι το θέμα των εργασιακών συνεχίζει να αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Θα πράξει ότι έχει δεσμευτεί ενώπιον του λαού.

1 σχόλιο :

  1. Δεν υπάρχει κανένα "σκληρό πόκερ", κι όλα αυτά που γράφει η εφσυν είναι παραμύθια. Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή, οι Ευρωπαίοι είναι, αν μη τι άλλο, συνεπείς στις απαιτήσεις τους. Ζητάνε απο αυτή την Κυβέρνηση ακριβώς τα ίδια που ζήταγαν απο την προηγούμενη (ελαφρώς ενισχυμένα διότι η Οικονομία εν τω μεταξύ έχει πάρει την κάτω βόλτα) Δεν υπάρχουν ούτε αιφνιδιαστικές αλλαγές στάσης, ούτε εκπλήξεις, ούτε εμπλοκές.
    Απο την Κυβέρνηση όμως προβάλλεται κάθε φορά η ίδια εικόνα αισιοδοξίας, ένα "αυτή τη φορά πάμε για Συμφωνία χωρις να περάσουμε τις κόκκινες γραμμές", που πάντα δήθεν καταρέει την τελευταία στιγμή λόγω των "παράλογων απαιτήσεων των δανειστών". Πριν απο κάθε Γιουρογκρουπ έχουμε το ίδιο καλαμπούρι. Το αποτέλεσμα όμως είναι οτι κανεις πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης με ό,τι σημαίνει αυτό. Όσο για την "αισοδοξία", είναι απλή προπαγάνδα που σιγοντάρουν τα μέσα. Οι στόχοι αυτής της επικοινωνιακής πολιτικής είναι προφανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ