ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Την “είδηση” Τσακαλώτου πιστεύετε ή την “διάψευσή” της;


Η ταχύτητα που μεταδίδονται οι “ειδήσεις” έσπασε πλέον το φράγμα του χρόνου. Μαθαίνουμε την “είδηση” και την “διάψευσή” της πριν καν δημοσιευτεί! Αναφερόμαστε σε μια “είδηση” που δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Θα δημοσιευτεί αύριο Πέμπτη στην FAZ (Wir sprechen schon über das nächste Hilfspaket ) H “είδηση” διαδόθηκε από το Reuters και αναδημοσιεύτηκε με πρόσθετα σχόλια και κριτικές σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αναδημοσιεύτηκε χωρίς σχόλια και το left.gr ως εξής:

20:19 | 27.05.2015
«Οι συνομιλίες με τους εταίρους περιλαμβάνουν, όχι μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια» υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το Reuters.
«Οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Σύμφωνα με άλλον Έλληνα αξιωματούχο, έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, παρόλο που δεν υπάρχει συμφωνία σε ορισμένα θέματα.

Πριν συμπληρωθούν 2 ώρες, το left.gr δημοσίευσε την παρακάτω “διάψευση” του Ε. Τσακαλώτου

23:03 | 27.05.2015

Η δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Διεθνών Εξωτερικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας FAZ:
«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης . Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Ο Ευκλείδης τα κατάφερε πάλι! Σήμερα δεν άφησε με ανοικτό το στόμα την Μέρκελ, αλλά ολόκληρη την χώρα...

3 σχόλια :

  1. Το αντικείμενο της "παράλληλης διαπραγμάτευσης" είναι άλλο

    Η διαπραγματευτική ομάδα "έδωσε" τον ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει την συμφωνία. Αυτή ήταν η προσφορά της. Οι δηλώσεις Γιούνκερ ότι εμπιστεύεται τον Τρίπρα αλλά όχι το κόμμα του είναι αποκαλυπτικές των πολιτικών επίδικων αυτής της παράλληλης διαπραγμάτευσης.

    Με την επικύρωση της συμφωνίας, θα απομακρυνθούν οι "διαφωνούντες". Και αυτή την πλευρά των διαπραγματεύσεων δεν την έχει αντιληφθεί η "αριστερή πλατφόρμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έχει απορίες, ας ρωτήσει τον Παπαδημούλη, αυτός έχει καλές πληροφορίες...

      Διαγραφή
    2. Αυτές οι πολιτικές χρειάζονται και ένα "ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ" για να επιβληθούν!

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ